Någon som flugit business, Cathay Pacific Bangkok-Taipei?

Diskussion i 'Oneworld' startad av Impendill, 2 April 2014.

 1. Impendill

  Impendill Medlem

  Hej

  Skulle behöva lite tips inför en nyligen bokad resa mellan Bangkok - Taipei med stopover i Hongkong.
  Första sträckan är en Airbus 330, andra en Boeing 747. Vi är 3 stycken som ska resa. Finns det några platser man absolut vill sitta på, och några man helst bör undvika?

  Jag har tidigare i vintras flugit business class med Turkish, ARN-BKK, och ska även denna gång flyga samma klass och sträcka med Turkish för att sedan ta mig vidare med Cathay.

  Om någon har tips på platser, lounger m.m så tages de tacksamt emot.

  Resan hade nog aldrig blivit av om det inte för för BC.SE :)
   
 2. Först av allt, det är ingen garanti att du får åka med de planen som du kan se i bokningen.
  Cathay Pacific är känd för sin sista minuten ship change inom Asien. Främst just på Hong Kong-Taipei och Hong Kong-Bangkok.

  Så mitt tips är att förvänta er inte till en viss sittplats på en viss flygplansmodell, annars kommer ni att bli besviken. :(
   
 3. Impendill

  Impendill Medlem

  Hmm.. Jag råkar visst ut för det igen. Ställde samma fråga när jag skulle resa med turkish i business och fick samma svar...

  Men om vi tror att de inte ändrar, har du något tips då?
  Förr eller senare kanske jag får åka med just de modellerna som anges.
   
 4. Last edited: 2 April 2014
 5. Om vi ser lite positivt på det så är den troligaste konfigurationen 2-2-2 som regional produkt. Jag åkte själv med A330 mellan HKG-TPE-NRT hösten 2012.

  Den korta sträckan blir det en enklare måltid med full barservice. Jag gissar BKK-HKG blir 3-rätters lunch eller middag beroende av tidpunkt.

  Loungen i BKK vet jag inte. Loungerna i HKG håller hög standard, medan TPE är relativt liten för trafiken. Platsval, ingen kommentar utöver fönster eller gång..

  Förvänta dig 2-2-2 och allt annat är bonus
   
  2 personer gillar detta.
 6. TheEagle

  TheEagle Medlem

  Ort:
  Smygehamn
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Har både flugit Cathay Pacific:s gamla och nya regionala business. Den gamla är väl kanske inte den roligaste men den nya är bra på kortare flighter. Skulle ha flugit en flight med Cirrus Zodiak men det blev flygplansbyte i sista stund. Dock har jag flugit med American Airlines:s 777-300ER som har samma/väldigt lika stol? och den är extremt trevlig.
  Flög CMB-BKK-HKG med den nya regionala stolen. Funkade utmärkt. Dessutom levererades service av guds nåde. Jävlar vad bra och trevligt det var.
  Jag besökte The Cabin när jag hade byte i HKG. Tycker verkligen det var en trevlig lounge. Min tjej som är lite hälsointresserad tjatar fortfarande om den loungen. Sedan också bra för att kolla när planen lyfter.
  Om ni skall stanna i HKG så missa inte ankomstloungen som ligger lite gömd under tågstationen. Den är rätt liten men har duschar och det mesta man behöver. Sedan kan man beställa riktigt bra mat från en meny. Åt själv en bentolåda som var väldigt bra.
   
 7. JonW

  JonW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Loungen där är Cathay First & Business Lounge, vilket ju låter lovande. Men loungen är absolut inget märkvärdigt (Brukar jag iofs sällan tycka om Business lounger).
  Kontrasten mot British Airways/QF First loungen intill är enorm...
   
 8. Impendill

  Impendill Medlem


  Tack för svaren:)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×