När gjorde du din första flygresa?

Diskussion i 'Övrigt' startad av SeaPlanePilot, 4 Maj 2013.

 1. SeaPlanePilot

  SeaPlanePilot Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min första flygresa gjorde jag när jag var ett år. Jag har fått återberättat av mina föräldrar att jag tog mina första steg på Gran Canaria 1965.

  Den första flygresan som jag har ett minne av var också till Gran Canaria då jag var nio år. Det var oförglömligt eftersom det var jumbojet, SAS Ivar Viking. Flygintresset fanns redan då och jag fick en förevisning av cockpit. På vägen dit fick jag se salongen på övre däck där det var lyxiga soffgrupper. Jag fick prata med kapten hur man blir pilot och där satte jag upp ett mål att jag vill också lära mig att flyga. Något kommersiellt certifikat blev det inte p.g.a. kärv arbetsmarknad för piloter när det begav sig, däremot har jag ett privatflygarcertifikat sen drygt 20 år tillbaka som jag haft mycket glädje av.

  När gjorde du din första flygresa/den första du minns?
   
 2. Sofia

  Sofia Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag flög inte för första gången förrän ganska sent i livet, när jag var 17 år. Då gick resan till London med hela familjen. Det var innan dagens begränsningar med vätska i handbagaget och jag hade en hel veckas Body Shop shopping i kabinen, av rädsla för att det incheckade bagaget skulle komma bort :eek:
   
 3. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag var än äldre, 1996 gick första flygresan 23 år gammal. Flög en Sas MD8x och var sedan dess fast, både i flygandet och poängsamlandet då jag redan då insåg att man skulle gå med i eurobonus. Har för mig att diners var de första med kombinerat kort, så ett sådant hade jag redan 97.
   
 4. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag blev precis påmind om den första resan jag faktiskt minns nåt av, när jag läste en annan tråd.

  Nu var den jag tänker på -82 eller -83, men rutten var minst lika spännande. ARN-CPH-KEF-Gander-EWR-MIA. Anledningen att den är extra "minnesvärd" är att jag hade öroninflammation samtidigt. Då är det ju extra bra med många mellanlandningar, så man verkligen får tillfälle att smaka på tryckförändringarna ordentligt. Dessutom fick folk röka på planet, såvitt jag kommer ihåg.

  Ni hör ju hur fint det här låter. Det var bättre förr!
   
  1 person likes this.
 5. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Knappt en månad gammal flög jag under sommaren 1981 med SAS ARN-LLA till mormor och morfar (inte ensam dock!). Finns flotta bilder på mig i en mindre spjälsäng ombord på SAS-kärran (hur de kunde ha plats för en sådan kan man ju fråga sig). Inga direkta minnen från denna resa dock ;)
   
  2 personer gillar detta.
 6. 1978 HEL-LPA med AY DC10-30 det var tider det med rökplatser längst bak.
   
 7. Flög första gången, 1993, VST-CPH-BGO för att besöka det hus mina morföräldrar då hade i Norge... (business class, givetvis:rolleyes:) Innan dess hade vi åkt bil. Jag var vid denna tidpunkt norsk medborgare.

  1995 skulle jag resa till Kanarieöarna, och "tvingades" då byta nationalitet till Svensk. Det var med hänvisning till att Sverige samma år anslöt sig till EU, men att Norge stod utanför. Även min mor var tvungen att byta nationalitet då jag vid denna tidpunkt var under 18år (kanska rejält under). Då även pappa var utländsk medborgare (Italienare) var någon tvungen att byta. En person under 18år kunde inte räknas som svensk om ingen av föräldrarna var det (inte helt oväntat). Fanns lösningar med dubbelt medborgarskap mm, men har för mig att det var väldigt omständigt i.o.m att resan skulle äga rum bara någon vecka senare.

  Mitt flygande har alltså även fått min nationalitet utbytt!! Snacka om att flygintresset format mig ;)
   
  1 person likes this.
 8. Petter

  Petter Medlem

  Ort:
  Nacka
  Land:
  Sverige Sverige
  1 månad gammal, kommer dock inte ihåg så mycket ( av förklarliga skäl! ) det var ju gratis dricka ombord :D, nee skoja bara, det var inte gratis :(
  ARN-LPA
   
  1 person likes this.
 9. JensE

  JensE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Var 9 år gammal och hade blivit uppskrämd att lock i öronen gjorde jätteont, och att tugga på något skulle minska risken för att det inträffade.
  Käkade ett helt travelpack av gott och blandat på flygningen upp till Luleå från Stockholm.
  Mådde så dåligt efter godiset att jag spydde efter vi landat ;)
   
 10. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag var ca åtta månader och flög sträckan GMP-NRT-CPH-ARN. Min dotter slog mig med sex månader eftersom hon var knappt åtta veckor när hon flyg ARN-ZRH-PVG tidigare i år.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×