När öppnar SAS incheckning i Los Angeles?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av FredLind, 9 December 2017.

 1. SK

  SK Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Helt korrekt, för att de skall ha tid att bära ut varorna avslutar de därmed försäljning ca 1 h innan flight. Dock går det att göra undantag ibland, vid en av mina resor genom LAX fick jag ta med mig varorna själv för att det var för kort tid. Hon som jobbade där påpekade dock att det egentligen inte var ok.
   
 2. proxie

  proxie Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, tack för svar.
   
 3. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Varför gör de så? För att man inte ska "smygsupa" taxfree innan boarding eller?
   
 4. Denna regel gäller på alla amerikanska flygplatser i min erfarenhet och för alla varor inte bara alkohol. Min gissning är att undvika någon form av konsumtion innan man lämnar landet.
   
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  På många flygplatser sker köpen på områden som delas mellan inrikes och utrikes passagerare. Varorna kan således passera ut på gatan utan att passera ett tullfilter och det tycker inte de amerikanska skattemyndigheterna om.
   
  agehall gillar detta.
 6. mischadee

  mischadee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som har någon ny erfarenhet av detta? Öppnar de fortfarande check in på LAX 4 timmar innan avgång? Och hur är det om jag är GOLD och flyger i PLUS. Ingen fast track eller?

  Tack
   
 7. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns Fast Track på LAX, men det är ofta längre kö där än vanlig security då det bara är 2 kontroller där.
   
 8. STO-ARN

  STO-ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För flygning SK940 LAX-ARN (för tillfället avgång kl 1420), så öppnar SAS incheckning, c:a kl 11 (enl. personalens egna svar). Har man tur är det öppet redan kring c:a 1040.
  Fast track finns ibland. Sist jag åkte var det bara en kö för alla, där "Polishundar" sniffade på alla passagerare och dess handbagage. De gånger jag fått fast track har jag haft plats i Business. Tror ej enbart Plus ger dig fast track, kanske då som Guldkund. För att komma in i eminenta Loungen, som handhas av Air New Zeeland, så krävs resande i Business, alt att status är minst EBG. Enbart biljett i Plus berättigar ej tyvärr, till loungeinträde.
   
 9. mischadee

  mischadee Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kan rapportera att de har en officiell öppningstid på 4h innan avgång fortfarande. 10.20 på pricken öppnade de. Fast Track behövde ej utnyttjas då det var lite folk och loungen var som vanligt najs.
   
  STO-ARN och PRJml2ENIpiC1e3L gillar detta.
 10. STO-ARN

  STO-ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycks som öppnandet av check-in är dagsaktuell färskvara. Frågade ånyo för en månad sedan och då var svaret från flera i personalen att officiella öppningstiden var tre timmar innan, här kl 1120 för flygning kl 1420. Men har jag sett vid andra tillfällen att den mjukstartar c:a 3 1/2 timme innan avgång...Dock går det att checka in i automaterna mycket tidigare än så och ifall man t.ex. kommit i transfer från en UA-flygning, där bagaget redan checkats in till Stockholm, på första flygsträckan, här United, så går det ju utmärkt att med embarkeringskortet från United/alt. ifall separata bokningar UA & SK, få nytt SAS-embarkeringskort från automaten och passera Säkerhetskontrollen, både 4 och 5 timmar innan avgångstid.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×