MTR Express får leverans av ytterligare tågset och utökar till full kapacitet

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av BusinessClass, 17 Augusti 2015.

 1. BusinessClass

  BusinessClass Redaktör

  MTR Express tåg

  Med start denna vecka ökar MTR Express till full kapacitet på sträckan Stockholm-Göteborg och kör från idag med 90 avgångar per vecka. Ökningen har skett gradvis sedan starten 21 mars alltefter fler tågset levererats från fabriken i Schweiz. Den nya tidtabellen innebär åtta turer i vardera riktning på vardagar. Även på lördagar och söndagar finns det avgångar,…
   

  Se hela inlägget

 2. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker det har varit väldigt tyst runt MTR Express drog igång, någon som har siffror i form av beläggning på linjen, samt vad har de för marknadsandel. Ser ut som de satsar mera på Göteborgsmarkaden med fler morgonavgångar från Göteborg samt flera avgångar till Göteborg på eftermiddagen.
  Personligen har jag glömt MTR när jag har kollat förbindelse till BC träffen i Göteborg den 22 augusti.
  Deras VD var ju aktiv här på BC i samband med invigningen.
   
 3. Hej!

  Hoppas du testar oss en annan gång istället. Och när du väl åkt - ge gärna mig eller någon kollega feedback på vad vi kan fortsätta utveckla.

  Jag förstår att många är nyfikna, men i nuläget publicerar vi inga siffror på beläggning eller marknadsandel på Stockholm-Göteborg, lika lite som SJ eller flygbolag gör det för en enskild rutt. Vad vi publicerat hittills gäller vår kundnöjdhet (stadigt över 90%) och vår punktlighet som konstant varit minst 10 procentenheter högre än SJ:s snabbtåg på samma rutt. Vi har också Sveriges billigaste fullt flexibla biljett, som är upp till 60% billigare än konkurrerande alternativ på sträckan beroende på när man bokar.

  Vänliga hälsningar,

  Johan Söör
  VD MTR Express
   
  sembl, David, nilsson och 1 annan gillar detta.
 4. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack Johan för svaren, givetvis skall jag kolla Er som alternativ vid resor till Göteborg! Nu är Ni i mitt minne.
   
 5. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har tittat på dessa Plus-biljetter, flera gånger, men aldrig bokat. Mycket för att jag har uppfattat av andra som har testat (både via recension här och kollegor) att måltiden som serveras är för liten för att det skall vara intressant. Dessutom har samtliga haft synpunkter på att ett enklare kaffe serveras till resenärer i Plus, än i cafét där det erbjuds Nespresso.
  @Johan Söör : Är det här något som ni avser att förändra/förbättra?
   
 6. Hej! Redan i våras tog vi till oss feedbacken och utökade måltiden för PLUS-biljetterna. Om man som PLUS-kund vill ha Nespresso-kaffe istället ingår det självklart också. I SJ:s motsvarighet till PLUS, förstaklass, ingår frukost men en måltid övriga tider kostar 145 kronor. Hos oss ingår måltid alltid i PLUS-biljetten.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 7. Morgan

  Morgan Medlem

  @Johan Söör när tänker ni dra igång Köpenhamn-Stockholm? :)
   
 8. Just nu har vi fullt fokus på Stockholm-Göteborg, trots allt har vi bara varit igång med trafiken i fem månader. Men det finns absolut flera andra intressanta linjer på sikt.
   
 9. olo

  olo Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för svaret! Jag tycker personligen att det är en stor fördel att middagen är inkluderad i biljettpriset! Kanske blir något att testa under hösten.
  Finns det en meny publicerad eller vad är det exempelvis som är "dagens rätt"? Serveras en kall eller varm måltid?
   
 10. Hej! Rätterna varierar men det är en kall måltid. Vår meny har tagits fram tillsammans med krögaren Pontus Frithiof och vi har som ambition att erbjuda den bästa maten på inrikesresande, jämfört med flygbolagen och SJ. Vi avser lägga upp menyerna på hemsidan, tack för synpunkten.
   
  olo gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×