Mobilabonnemang i Sverige för de som bor utomlands

Diskussion i 'Övrigt' startad av obs, 1 Oktober 2016.

 1. obs

  obs Medlem

  Ort:
  ARN/CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tänker att det stämmer. Om man använder 3 Danmark abonnemang i Sverige så är det också låst till Tres nät.
   
  crown gillar detta.
 2. Jag har haft Comviq i många år för hela familjen och det har fungerat extremt bra till en billig penning. Numera bra täckning även uppe i norrländska vildmarken. De delar nät med andra men det är olika beroende på om det är 3 eller 4G. Numera är ju förstås 4G det som är vanligast. Driftsäkerhets har varit mycket bra vilket är viktigt för mig som använder telefon och surf mycket i jobbet.
   
  obs gillar detta.
 3. Mikael S

  Mikael S Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vimla har ju fördelen att du kan spara samtal/sms/data. Så kan väl kanske vara trevligt att ha en uppsamlad pott tills när det är dags att flytta till Sverige.
   
  obs gillar detta.
 4. crown

  crown Medlem

  Jo precis, då man själv kan ändra abonnemanget på deras Mitt Vimla så kan man även ändra till mini-abonnemanget när man är utomlands och höja det till en lämplig nivå när man tänker använda det i Sverige (såvida den ihopsparade potten inte räcker).

  Ett annat alternativ som kan vara aktuellt är även att helt enkelt pausar abonnemanget. Enligt Support så kan man pausa det hur länge som helst. Så har man inget behov att ha numret aktivt för tillfället så kan man på så vis få ner sin månadsavgift till 0kr/mån och samtidigt få tillbaka de sparade potterna när man pausar upp det.
   
 5. Jag bodde i Tyskland och jobbade där för 1,5 år.
  Innan jag åkte dit kollade jag olika alternativ för att behålla telefonnumret samt kunna använda internet medan jag var i Sverige på helgerna.
  Då kom jag fram till att jag skulle välja antingen Hallon eller Vimla.

  I och med många av mina flyg gick via Köpenhamn under sommaren därför valde jag Hallon för de erbjöd gratis surf (eller rättare sagt samma avgift som i Sverige) även i Danmark.
  Jag betalade 99 SEK i månaden för 60 samtal (ej 60 minuter) / obegränsad antal SMS / 1 GB (numera 2 GB), allt detta gällde inom Sverige och Danmark.
   
  obs gillar detta.
 6. jonten

  jonten Medlem

  Never Settle - OnePlus.net Den har dubbla SIM och är en bra telefon till ett bra pris.
  Om du inte skall ringa mycket i Sverige så kan det vara billigare att ringa på din danska telefon, EU har ju reglerat kostnaden. Jag tror den ligger runt 20 öre minuten, inte många svenska abb som har så låg kostnad.
  Köp ett svenskt kontantkort för att ta emot samtal, ring ut på det danska abb och köp en OnePlus 3
   
 7. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag funderade på det där när jag flyttade till Danmark (men då var det inte en one plus 3 utan någon annan telefon) men det var bra mycket jag skulle ringa innan det blev värt det ekonomiskt. Eller så skulle jag surfa med 20GB/mån, förutom att jag såklart skulle behöva ge ut 2 olika telefonnummer.

  Nu har jag bara ett svenskt telefonnummer och kollegor som klagar på att det är dyrt att ringa (det är det oftast inte). Jag skickar såklart mest sms/mms och surfar och har en telefon på jobbet om jag ringer runt till danska nummer så det är för mig en ganska bra lösning, det enda problemet är när man ber danskar mms'a bilder/filmer så får man ett blankt nej.
   
 8. obs

  obs Medlem

  Ort:
  ARN/CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Det tycks också vara en bra telefon. Dock saknar den många av dom amerikanska frekvenser på både UMTS och LTE.

  Jag har ju "gratis" telefon i Sverige iom att jag har ett abonnemang från 3 Danmark där samma taxa gäller som när jag är inom Danmark. Men du har rätt i att jag kan använda mitt danska abonnemang till ringa ut.
   
 9. henke12

  henke12 Medlem

  Ort:
  HKG
  Land:
  Sverige Sverige
  Väcker liv i gammal tråd.

  Har precis skaffat en iPhone XS Max med dubbla simkort.

  Nästa år flyttar jag till Hong Kong,
  Kommer givetvis att vilja behålla mitt gamla svenska nummer(samma sen -97!) och skaffa nytt abonnemang i HK.
  Jag bedömer att jag kommer vara i Sverige några gånger per år.

  1/ Några tips på operatör i HK? Har hört att Smarttone är bra i tunnelbanenätet

  2/ Tre finns på bägge ställena, finns några synergier? Har lyckats ta reda på att om man kör svenska 3 företag kan man surfa i HK gratis.

  3/ Wi-fi samtal? Om jag kör ett svenskt abonnemang(med stöd för wifisamtal)
  Kan jag då använda mitt svenska nummer "som vanligt" så länge jag är på wifi i HK?

  4/ Wi-fi samtal + dual sim = win!? Kan jag nyttja data från endera simkortet och sen använda wifisamtal för att på så sätt kunna blåsa på som "vanlig" i bägge länderna givet att jag har data på bägge korten?

  5/ Andra smarta lösningar? Vill ej ha 2 mobiler, viktigast att behålla svenska numret till ett humant pris(bonus att kunna på bli nådd på det)
   
  WongHauw gillar detta.
 10. WongHauw

  WongHauw Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag ska själv flytta utomlands i början av nästa år och tänker därför i samma banor som din fråga fem, @henke12.

  Skulle vilja behålla mitt svenska nummer då jag inte vet hur länge jag håller mig borta från kalla Skandinavien/skandinavier.

  Fello har en funktion att man kan pausa abonnemanget för max ett år. Vet dock inte hur länge måste man ha haft deras abonnemang att kunna pausa det. Och om man kommer på besök till Sverige; hur lätt är det ”återaktivera” abonnemanget.

  Billigaste sättet lär vara att flytta ditt nummer till ett svenskt kontantkort typ Comviq och fylla det på webben ett par gånger om året att hålla liv i det. Eller?
   
  Dr. Miles gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×