För mig är också sushi och sashimi något jag ALLTID äter i Japan. Princip dagligen då jag är där och överallt, har inget speciellt favoritställe.
En annan favorit i New York, Dubai och Tokyo är hamburgare på kedjan Shake Shack. Till den restaurangen återkommer jag gärna, väldigt goda och prisvärda hamburgare.
Tillräckligt bra för det priset. Jag vågar att påstå att deras sushi är bättre än de dyra sushiställen i Sverige, förutom lax.
Lax är ofta bättre kvalitet i Sverige (framförallt i Norge) än i Japan. Därför brukar jag att inte äta laxsushi i Japan.
Tack för tipset om Kura Sushi! Den ska jag prova vid nästa besök i Tokyo.
Instämmer med dig, jag tycker att den billigaste sushin/sashimin i Japan är bättre än den dyrare sushin här hemma.
Off topic-svar i tråden, men Japan är en stor importör av just norsk lax. Varje vecka transporteras hundratals ton norsk lax med flyg till Japan. I bästa fall kan laxen serveras, exempelvis som sushi, 36 timmar efter att den har fiskats i Norge. Fantastiskt!