[Min Blogg] The Flying Viking

Diskussion i 'Övrigt' startad av lonewolf, 5 Maj 2012.

 1. lonewolf

  lonewolf Medlem

  Hej!

  Jag har nu äntligen kommit igång med min blogg The Flying Viking. Du kan läsa den på the flying viking och varför jag startar en tråd här på BC är för att jag vill gärna ha feedback från er här på fourmet om vad ni vill se mer av och vad som kan förbättras etc.

  Trevlig helg och varmt välkommen ombord!
  the flying viking
   
 2. Intressant och fina bilder :).

  Tror att du gör rätt som skriver på engelska. De flesta svensk och norsktalande personer med flygintresse har troligen redan åkt (kanske t.om pendlar) på de linjer du skriver om. För personer från andra länder och kontinenter är det säkert mer intressant att läsa om Luleå än för en infödd svensk.

  Lycka till med fortsatt bloggande!
   
 3. lonewolf

  lonewolf Medlem

  Tack Palazzi! :) Engelska valde jag eftersom det finns en uppsjö av den här typen av bloggar som redan skrivs på engelska men det finns ingen som skrivs ifrån Skandinavien och eftersom jag vill nå en större målgrupp och kommer nu inom kort flyga mer utrikes och stanna över på olika destinationer blev engelska ett solklart val. Blir snart Italien för mig och jag hoppas du kommer följa bloggen och kan komma med lite tips!:)
   
 4. twiggs

  twiggs Medlem

  Ja, precis som Palazzi skriver så gör du helt rätt i som skriver på engelska. Men...

  Dessvärre ser jag innehållet som allt för platt för att du kommer locka någon större publik. Jag skulle inte publicerat en hel resa på en gång, utan styckat upp den på flera blogginlägg. Inga läsare uppskattar att få vänta en vecka mellan uppdateringarna. Ditt senaste blogginlägg om din resa hade kunnat bestå av:
  Del 1: På Arlanda
  Del 2: ARN–FRA
  Del 3: Frankfurt am Main
  Del 4: FRA–ARN
  Del 5: ARN–LLA
  Del 6: Luleå
  Del 7: LLA–ARN

  Mellan varje av detta inlägg kan det säkert gå 3-5 dagar. I inläggen mellan dess kan du beskriva dig själv, hur ditt intresse började, allmänt om flyget i Sverige/Norden/världen. Du kan skriva om något så simpelt som om fruktjuicebaren i SkyCity. Man kan skapa intresse kring det mesta, det missar du lite grann. Gör hotellbeskrivningar, istället för att skriva om hur Club Carlson fungerar så skriver du om hur du uppfattaer programmet, vilka fördelar det ger förutom dig även din läsare. Att läsa vad ett guldkort hos CC ger kan alla göra på deras egna hemsida.

  Namnet "The flying Viking" kan betyda så otroligt mycket mer än bara platta rader om flygningar. Ordet "flying" betyder flygande vilket för de flesta associeras till resande. Skapa en levande reseblogg, orkar du inte skriva så mycket av tidsskäl så är kameran på telefonen utmärkt. En bild säger mer en tusen ord!

  Folk vill dessutom veta vem killen bakom rubrikerna är. Skriv om dig själv! Resandet hör ihop med förberedelser, det räcker inte med att skriva om det du gör, utan också varför och hur. Man måste skapa ett intresse kring det man skriver om.

  En liten lista med tips:
  * Täta inlägg.
  * Skapa intresse.
  * Beskriv inte sådant som man kan läsa om på annat håll (din blogg är din tolkning!)
  * Du som person bör träda fram mer.
  * Blogga för att du vill beskriva, inte för att bli nästa Blondinbella!
   
  6 personer gillar detta.
 5. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vinnande råd från twiggs! :) Instämmer och förstärker.
   
 6. lonewolf

  lonewolf Medlem

  Underbar feedback Twiggs! :) Har printat ut dina råd och ska dessa till mig inför kommande inlägg utan tvekan! Stort tack för ditt engagemang och jag hoppas du kommer följa utvecklingen av bloggen!
   
 7. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Personligen så är det inte den typen av bloggar ja gillar att läsa, men ja vet att väldigt många gör det, och jag tycker att du verkligen lyckats bra med innehållet än så länge.

  Dina bilder är väldigt bra, måste jag säga!

  Ett tips för att öka läsvärdet för utländska (ja, och för svenska) läsare är att länka till det du skriver om. Som exempelvis bloggen "ARN-FRA-ARN-LLA-ARN", här vore det utmärkt att länka till flygbussarna.se så att våra utrikiska vänner lätt kan klicka sig vidare för att köpa biljetter... Eller (och) länka till någon infosida hos Sas om Businessloungen osv.

  Det finns också ett ekonomiskt perspektiv på det här - om din blogg blir väldigt populär (det krävs mycket trafik för detta) så kanske du vill gå över från wordpress.com till wordpress.org, så att du kan jobba med affiliatelänkar till de företag som annonserar via denna typ av marknadsförin. Då är det bra att inte enbart ha affe-länkar på sin blogg, utan även "vanliga" länkar, så bloggen inte "känns köpt".

  Vidare, ju mer du är villi att länka ut, desto mer intresserad kommer folk vara att länka in till dig, och hur högt du kommer rankas på sökmotorer avgörs bland annat på kvaliteten på dina inlänkar.
   
 8. lonewolf

  lonewolf Medlem

  Tack Ola! Kan meddela att det blir en riktig domän inom ett par dagar! Ska bara se till att jag får Eurobonus poäng för köpet :)
   
 9. Jag ska lägga bloggen som bokmärke, så jag inte glömmer bort det! :)
   
 10. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gillar att läsa allt möjligt om folk som är lika knäppa eller värre en mig (kopplat till flyg och resor)..:) Ta till dig det twiggs skrev. Jag har läst dina inlägg nu och tycker att bloggen är aningen opersonlig. För att jag ska fastna så krävs det mer av det "runt omkring", inte bara bara tripreports (självklart ska dessa finnas kvar). Vem handlar bloggen om, vems tankar är det, hur det kom sig att du hamnade i loungen på en eco biljett osv.

  Jag ser potential i denna blogg och jag ska bokmärka den för att se hur det artar sig :). Förresten har SAS "köpt" över dig från DY? ;). I bloggen har du ett ypperligt tillfälle att berätta hur det kom sig att du så hastigt gjorde slut med DY ;). Ja, jag är nyfiken...


  Lycka till!
   
  Last edited: 5 Maj 2012

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×