Senaste nytt

MH370 från Malaysia Airlines med 239 passagerare saknas

pep

Medlem
Ahahh...det synes som en stor omvej at flyve MH til PVG for så at skifte airline igen til FRA og CPH?? Man kunne have fløjet meget mere direkte og meget billigere hvis man undgår PVG...
 

Nemo

Medlem
Ahahh...det synes som en stor omvej at flyve MH til PVG for så at skifte airline igen til FRA og CPH?? Man kunne have fløjet meget mere direkte og meget billigere hvis man undgår PVG...
Fast ska man misstänkliggöra flygpassagerare som inte flyger direkt och istället tar några omvägar lär ju en och annan på BusinessClass.se ligga risigt till.
 

segra

Medlem
Just av den anledningen så finns det nog tyvärr bara ett scenario för hur flighten slutade, tyvärr.

Hur djupt är vattnet där nere? Ska vi vänta oss en ny AF447-skatt-sökning eller kommer de att på rimlig tid kunna hitta vraket? Det är ju trots allt ganska viktigt att hitta vad som nu finns kvar så att vi får reda på orsaken till denna tragiska händelse.

Tyckte jag läste att maxdjupet är 80m. Borde inte vara något problem.
 

AABack2ARN

Medlem
Fast ska man misstänkliggöra flygpassagerare som inte flyger direkt och istället tar några omvägar lär ju en och annan på BusinessClass.se ligga risigt till.

Tänkte precis detsamma. Och det är inte heller helt säkert att det är så mycket billigare att flyga direkt med tanke på att biljetterna köptes två dagar innan avresa - de flesta bolag tar skyhögt betalt för dessa. Uppenbarligen (om man nu skall tro informationen på bland annat airliners.net) var rutten KUL-PEK-AMS-FRA/CPH och bokat i Q med CZ (China Southern?)

Utskrifter av biljetten kan man se här (och visst bekräfta på KLM.com): ÂíÀ´Î÷Ñǹٷ½È·ÈÏ2È˳ּٻ¤Õյǻú_ÍøÒ×ÐÂÎÅÖÐÐÄ.

CZ är bland de billigare enkelbiljetterna enligt ExpertFlyer om man köper med två dagars varsel

LLOWMY1 KU L One-Way 2043(SEK) E 14/01/15 14/03/31
HLOWMY1 KU H One-Way 2476(SEK) E 14/01/15 14/03/31 07 / --
NLOWSP8Y AZ N One-Way 2562(SEK) E 14/01/13 14/06/24
NOXOBZ MU N One-Way 2575(SEK) E -- / 12M
QOXS16 CZ Q One-Way 2575(SEK) E
TLOWSX8Y AZ T One-Way 2843(SEK) E 14/01/13 14/06/24

där CZ har routing enligt följande

1. KUL-CZ-CAN-CZ-PAR-CZ/AF-FRA
2. KUL-CZ-FOC-CZ-PAR-CZ/AF-FRA
3. KUL-CZ-CAN-CZ-XMN/SHA/HGH/CTU/BJS-CZ-AMS-KL/CZ/AF-FRA
4. KUL-CZ-FOC-CZ-XMN/SHA/HGH/CTU/BJS-CZ-AMS-KL/CZ/AF-FRA
5. KUL-CZ-CAN-CZ-CSX-CZ-FRA
6. KUL-CZ-FOC-CZ-CSX-CZ-FRA
7. KUL-CZ-CAN-CZ-MOW-SU-FRA
8. KUL-CZ-FOC-CZ-MOW-SU-FRA

Tillägg: Det verkar vara förhållandevis prisvärt med enkelbiljetter från KUL (till FRA). Stora drakar som BA säljer sina billigaste enkelbiljetter i L-klass för 3219SEK + skatt. AY 3500SEK och LH i V-klass för 5200SEK (med minimum stay 1 natt !?!).
 
Last edited:
Yes, den ena hade slutdestination CPH och den andra FRA i sin bokning. Det känns onekligen lite suspekt att två personer med stulna pass köper biljetter samtidigt (biljetterna har ETICKET-nummer efter varandra, slutsiffror 99 och 00) men till olika slutdestinationer...
Är det inte så att EU har ett samarbete så att det flaggas om ett stulet pass kommer? Att då resa till Danmark samt Tyskland på stulna pass känns dumt?!
 

fmansson

Medlem
för då skulle stulna pass redan vara värdelösa.

Så är givetvis inte fallet.

Ett stulet pass, särskilt i Asien, används inte bara om igen av en annan individ.

Det är ju passet men alla dess säkerhetsdetaljer som är det de kriminella vill ha. Foto och annan information byts sedan ut och en annan person kan söka visum och resa med det "nya passet". Är allt tillräckligt skickligt gjort upptäcks det inte, eller oerhört sällan, av en vanlig passkontrollant.

Bortsett från högriskländer, Italien och Österrike räknas nog inte dit, så kollar ambassader heller inte upp om passet är giltigt eller ej. De kollar bara trovärdigheten i äktheten. Sen viseras passet och sen är det bara att köra på.

Om italienarens pass i denna incident stals för två år sen kan passet vara drygt 10 år gammalt. Kanske fanns det in-/utresestämplar i passet vilket gjorde det extra stöldbegärligt då dessa har en trovärdighetshöjande effekt på ett pass. Ett sånt gammalt pass har säkert också en del säkerhetsdetaljer som numera är ganska enkla att manövrera sig förbi som professionell passförfalskare.
 

Lukas2

Medlem
Mmm mycket tråkigt när sånt här händer.
Jag måste ju varit naiv som fasen, för jag har trott att det är något globalt när det gäller pass, och det ska säga till ifall det är något skumt, typ stulet eller så. Men oj vad fel jag hade.
Någon som märkt av ifall de har börjat höja säkerheten runt om på flygplatsern/flygbolagen??
 

rvarttinen

Medlem
Hur hemskt detta än är med denna olycka så tätnar mystiken .... enligt de tidningar jag läste nyss så undersöks nu fyra personer för stulna identitetshandligar. Att flighten kan ha vänt om? Inga vrakdelar upptäckta ännu? Ja, spekulationerna är många. Och, Airsafe.com, som brukar vara snabba att rapportera nämner inget ännu så länge.
 
Toppen