Mest Eurobonuspoäng för sträckan Stockholm - Mobile?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av majer, 9 Januari 2012.

 1. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej alla gurus.

  Lite senare i vinter kommer jag resa ARN - MOB (Mobile AL, USA) och undrar hur jag ska tackla resebyrån så jag får ut maximalt med bonuspoäng för resan. Inom rimliga gränser förstås, skulle ju kunna flyga österut och nå min destination men det kommer inte resebyrån föreslå och min arbetsgivare aldrig godkänna. :)

  Jag är EBS och reser i Economy, vilket får mig att tro att ARN - ORD - IAH - MOB borde vara den bästa lösningen, förutsatt att första leget utförs av SK.
  Andra förslag jag ser är ARN - EWR - IAH - MOB med CO, eller ARN - FRA/MUC - IAH/CLT/ATL - MOB med Lufthansa, men gissar att ingen av dessa ger lika många poäng som första förslaget med SK?
  Har jag missat någon möjlighet?
   
 2. Tommy Palomäki

  Tommy Palomäki Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,
  det kan vara snärt att flyga ARN - OSL (SK) - EWR (SK) - IAH (CO) - MOB (CO). Vad tror du? Det kostar inte så mycket mer är flyga via OSL.
  Mvh,
  Tommy
   
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Köper du en SAS biljett är det här routingen du kan laborera med.

  FROM-TO STO-CHI/NYC/WAS-UA/CO/US-CLT-UA/CO/US-MOB*
  FROM-TO STO-CPH/OSL-CHI/NYC/WAS-UA/CO/US-CLT-UA/CO/US-MOB*
  FROM-TO STO-NYC-UA/CO/US-CLT-UA/CO/US-MOB*

  Ett bra alternativ borde vara Stockholm-Chicago-Charlotte-Mobile, du får marginellt fler poäng om du flyger Stockholm-Oslo-Newark-Charlotte-Mobile.
   
 4. Jacob

  Jacob Medlem

  Lufthansas biljetter är nästan ännu bättre. Här pratar vi nivå avancerat.

  FROM-TO STO-Lufthansa/SK-FRA/MUC/DUS/BER/HAM/STR/CGN/HAJ-Lufthansa/SK/LX/SN-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CHI/CLE/WAS/ATL/NYC/YTO/YMQ/EWR-Lufthansa/UA/CO/AC-HOU-Lufthansa/UA/CO/AC-MOB*

  FROM-TO STO-Lufthansa/SK-FRA/MUC/DUS/BER/HAM/STR/CGN/HAJ-Lufthansa/SK/LX/SN-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CLT-Lufthansa/UA/CO/AC/US-MOB*

  FROM-TO STO-SK/QI/Lufthansa-CPH-Lufthansa/SK-FRA/MUC/DUS/BER/HAM/STR/CGN/HAJ-Lufthansa/SK/LX/SN-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CHI/CLE/WAS/ATL/NYC/YTO/YMQ/EWR-Lufthansa/UA/CO/AC-HOU-Lufthansa/UA/CO/AC-MOB*

  FROM-TO STO-SK/QI/Lufthansa-CPH-Lufthansa/SK-FRA/MUC/DUS/BER/HAM/STR/CGN/HAJ-Lufthansa/SK/LX/SN-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CLT-Lufthansa/UA/CO/AC/US-MOB*

  FROM-TO STO-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CHI/CLE/WAS/ATL/NYC/YTO/YMQ/EWR-Lufthansa/UA/CO/AC-HOU-Lufthansa/UA/CO/AC-MOB*

  FROM-TO STO-AMS/BRU/ZRH/GVA/PAR/FRA/MUC/DUS/HAM/BER/DUB/SNN/LON/BHX/MAN/EDI/GLA/BRS/BFS/VIE-CLT-Lufthansa/UA/CO/AC/US-MOB*

  Du borde kunna få ihop något i stil med Stockholm-Köpehamn-Hamburg-Frankfurt-Chicago-Houston-Mobile. :)


  Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
   
  5 personer gillar detta.
 5. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Inte illa, tack för svaren!
  Det skulle vara kul att föreslå detta för resebyrån. Får se vad de säger.
  Nu ser det ut som om jag måste runda Portland (OR) "på vägen" hem och då blir det ju ännu fler miles på kortet. Efter att ha läst Gnopps världsomsegling i USA kanske man ska kontakta honom för längtsta vägen mellan Mobile och Portland. :)

  Tackar djupt för förslagen!
   
 6. JensE

  JensE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu pratar vi om mina andra hem trakter :) Nu är jag ca 30 minuter från Mobile.
  Jag brukar normalt flyga antigen arn-ewr-iah-gpt eller pns.
  Vill jag ha lite extra miles och en flygning mindre inrikes så flyger jag via Frankfurt och Houston. (endast när co 777 trafikerar)
  Gulfport, Mobile och Pensacola i Florida ligger väldigt nära varandra då jag bor mellan dessa orter så fungerar vilken som helst av flygplatserna.

  Oftast så är det billigare att flyga till Pensacola som är också ett mycket trevligare ställe. Mobile brukar faktiskt vara dyrast.
  Vet inte om det beror på alla varv som ligger i Mobile eller vad det kan bero på. Till gulfport är det mycket folk i olje- samt casinobranchen.

  Om du gillar militärt så finns det lite intressanta ställen att besöka.
  I Alabama finns det battleship park. Här finns bland annat en b-52, cia versionen av SR71 blackbird och massa annat. Kostar endast parkeringsavgift på ca 10 dollar tror jag det var.

  I Pensacola finns det ett flygmuseum på marinbasen som även är Blue Angels hemmabas.
  Här finns allt du kan tänka dig från marinen samt en hel del Från Nasa och inträdet är gratis!
   
  Last edited: 11 Januari 2012
  2 personer gillar detta.
 7. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Man tackar för resetipsen, JensE!
  Gulfport, där har jag besökt en outletförsäljning i anslutning till interstate 10 vet ej om det finns flera, tjejen hade koll på allt.
  Pensacola har jag också hunnit med, men missade både flygmuséet och Blue Angels. Tjejen ville hellre spana i alla stränder mellan Pensacola och Panama City... Måste försöka hinna med en avstickare till Pensacola denna gång, det är ju så nära. Dina tips inspirerar :) Jag kommer dessutom bo i Spanish Fort.
  Battleship park? Är det i anslutning till militärfartyget som man ser från bron när man åker interstate 10 över flodmynningen, i närheten av Pinto Island?

  Vad gäller flygningen får vi se vad resebyrån säger. Får jag till Jacobs förslag blir jag glad, men tror som sagt att resebyrån säger ifrån.
   
 8. JensE

  JensE Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jepp USS Alabama där är parken.
  Om du åker till flygbasen glöm inte leg/pass annars kommer man inte igenom checkpointen då museumet ligger inne på flottbasen.
  Destin är riktigt trevligt om man vill festa och bada. Ganska röjigt ställe alltså.
  Missa inte Mcguires pub i så fall och att beställa en Irish Wake :) Man får bara dricka 2 per kväll, då det är en hel del rom i den!

  Ska nog till den där outleten imorgon och se om jag hittar några fynd. Bra mycket bättre priser och helt ok utbud om man jämför med NY.
  Sen får man stå med y'all och sånt dock :)
   
 9. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Coolt. Battleship park lär jag hinna med, vill se flygbasen också, får se om jag har någon ledig söndag när jag väl är där.

  Tack för alla tipsen! Resan ligger frotfarande två månader framåt i tiden. Ska hinna med både Kina (förhoppningsvis med nya linjen SK CPH - PVG) och skidåkning i Frankrike först.
   
 10. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Du kan med en del flygbolag köpa en biljett Stockholm-Portland med stopp i Mobile, dock brukar Star Alliance flygbolagen inte tillåta att man gör stoppet utanför deras nav då.

  Har du provat att söka med Matrix - ITA Software. Skriv "/ alliance star-alliance" i advanced routing codes (för varje delsträcka) så får du bättre anpassade resultat. Du kan där också söka multi-stopp, alltså STO-MOB-PDX-STO.

  Tänk på att om du har möjlighet så är det ofta billigare att göra fler segment i USA än i Europa, detta eftersom du då brukar slippa bränsletillägg på runt 200-400 kronor per flyg.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×