Med början 1 april förändras Amex Gold Card

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Olle K, 2 April 2020.

 1. LasseFoppa

  LasseFoppa Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nej. Som jag skrev trodde jag inte det. Men kunde ju hoppas. :)
   
  zippan, igelkotten och Sir Lemon gillar detta.
 2. Spargris16

  Spargris16 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Verkligen. Och vi som haft Platinum i flera år och varit avundsjuka på USA med $200 / år i Uber krediter.

  Man började med stora kampanjer för Platinum och var snabba med att lansera det som metall, man pratade inte så mycket om avgiftshöjningen, nu kör man samma runda med Guld, metall och avgiftshöjningar.

  Tycker det är helt OK att höja avgiften, man måste ju minst kompensera för inflation och värdet förändras inte så mycket. Men det känns som produktsidan inte förstår att Sverige är ett ganska litet land, undrar om det inte blir mättat med så många produkter som tar av varandras marknadsandelar, framförallt när "amex kunskapen" är låg. Lite som SAS skulle ha 8 olika EuroBonus program.. (kanske dom har..)

  Kan tänka mig en och annan Centurionkund som blev lite ledsna när Platinum kom i metall, nu samma visa för Platinum när Gold "uppgraderas". Undrar när Green kommer i metall med gratis McMeal?

  Är nöjd med Amex, och det är olika produkter med olika erbjudanden, och 1200 i förmåner är ju som vilken annan förmån som helst, ska vägas fram och tillbaka, men det känns som man kör lite för brett och hårt här.
   
 3. Spargris16

  Spargris16 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nope, och det är ju "across the board". Just nu är ju Centurion sämst där alla extra kort, utöver ett extra Centurion (utan förmåner) bara blir Green :) - Förut kunde man få både Plantinum och Gold.
   
  Dbodenfo gillar detta.
 4. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kanske är i minoriteten som anser att kort i metall är en försämring, tyngre och tar mer plats. På vissa köpställen har det varit svårt att få in kortet också och då AmEx ofta (även om det blivit bättre) strular med touchless så skulle jag gärna slippa metall.
   
  fcx gillar detta.
 5. M.K

  M.K Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @MTheC Metall som är så trevligt. Jag gillar tyngden och inte minst en fördel du missar här. Jag har badat mycket i sommar med kortet och det verkar tåla saltvatten också! :cool:
   
  Carl-Gustaf Jönsson, GOTBound och MTheC gillar detta.
 6. MTheC

  MTheC Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha, värderar väl inte det så högt. Har ännu inte badat i sommar så den fördelen känns begränsad för mig :)
  Tyngden ser jag mer som en nackdel men förstår att många verkar gilla det men nu när alla kör det så är det väl bara en tidsfråga innan Ica-kortet är i metall också...
   
  Berglund och M.K gillar detta.
 7. Spargris16

  Spargris16 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte riktigt om det tar mer plats, det beror ju om man har alla sina kort i byxfickorna, det är det iofs. många som har. Använder ett fodral från Intercontinental och där fungerar metall bra, bara att vända upp och ner på fodralet så trillar mina metallkort ut. Dock har jag 3 metall, så visst märks vikten.

  Tycker att "blippandet" fungerar bra med Amex, förutom hos bakåtsträvarna COOP/HM, alla andra, inkl ICA/Systembolaget/Åhlens fungerar fint. Fungerar dock inte med Centurion då det inte har NFC.
   
  Dbodenfo gillar detta.
 8. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Metall är väl en skoj gimmickgrej, men ärligt talat skulle jag vilja att de lägger betydligt mer energi på att se till att alla som tar Amex även tar Amex via NFC både med kortet men ffa med mobil-Wallet (Apple/Google Pay etc).
  Förutom att få fler butiker/restauranger utanför 08-land att ens acceptera kortet då förstås... Det är bättre än för några år sedan, men kan bli betydligt bättre.
   
 9. FrontX

  FrontX Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag får inte heller upp något i min app, och nu är det ju ett tag sen detta skulle implementerats. Är det skillnad på Betal och Kreditkorten gällande den här kampanjen? Jag har nämligen kvar mitt Platinum som betalkort
   
 10. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Membership Rewards® Tjäna poäng
   
  Jane Insane, FrontX och M.K gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×