Mat i Air Serbia economy class?

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Cristoffer Cedergren, 10 Maj 2015.

 1. Bokat in mig på Air Serbia i economy från Arlanda till Belgrad på onsdag kväll. Spännande! Nån som vet om det serveras middag ombord på den flighten? På deras webssida står det att för flighter mellan 2 och 3 timmar serveras "Meal or snack". Vore nice å veta innan.
   
  Gus gillar detta.
 2. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det serveras varm mat! Eller i alla fall gjorde det så i fredags då jag flög ned med 10.00-kärran.

  Du får även en meny utdelad i ekonomiklass, och har ett val av två varmrätter...
   
  Gus och Cristoffer Cedergren gillar detta.
 3. Stämmer bra - meny o varm mat...även i ekonomiklass. Har för mig att sträckningen Belgrad - Arlanda ger det fulla utbudet (flygningar över 3h). När jag flyger vidare till Rom brukar det vara en annan meny; anpassat för flygningar mellan 2-3h
   
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Kanon. Du som gjort många resor med Air Serbia, vet du något om service ex-CPH? Lite intresserad av att testa dom i affärsklass.
   
  Igorius gillar detta.
 5. @Palazzi Bra svar, slipper jag käka middag på Arlanda då. Har du också koll på om byten i Belgrad är smidiga? Flyger hem från Sarajevo via Belgrad med 50 min bytestid.
   
 6. Har tyvärr ingen uppfattning - bara åkt från nordiska flygplatser ex Skandinavien. Man borde kunna kolla flygtid på hemsidan för att avgöra servicen. Nu är det väl bara A319/20 i flottan, så man får iaf nya stolen..
  Tror @Jacob skrev i sitt reportage om tidsreglerna för olika serveringar, men kan ha blandat ihop det.

  Har bara erfarenhet av business på längre sträckor med bolaget, så det jag skriver om ekonomiklass är det jag sett när jag sneglat bakåt :)

  Är så sällan på CPH att jag heller inte har någon aning om loungen mm.

  Men testa! :) Om man vill komma billigt undan för ett test är Arlanda-Belgrad-Rom billigt som enkelbiljett.....och det kanske även gäller från Köpenhamn. Då kan man boka enkelbiljett med SAS hem.
   
  Gus och Igorius gillar detta.
 7. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Aha, men du kan rekommendera affärsklass från Arlanda? Är det värt de extra slantarna från ekonomi?
   
 8. Jag tyckte det var värt det i relation till andra businessprodukter, så jämförelsen blir mer allmän: "är det värt pengarna för business kontra ekonomiklass inom Europa? "

  Har som sagt ingen uppfattning om Air Serbia i ekonomiklass på samma sträcka, så kan inte säga säkert. Gjort korta hopp i Sydeuropa (sydöst) i deras ekonomiklass, och där erbjuder de mer än de flesta (kanske Aegean jagar).

  Ska man till Rom vet jag inte om det är värt omvägen för produkten egentligen (om man jämför med SAS), utan mitt val är mer baserat på att jag får in fler poäng. Kostnadsmässigt är det värt det, då Air Serbia bara tar 4.000kr t/r på sträckan, men deras tidtabell gör att det tar 9h/väg kontras SAS 3h50min)
   
  Agö gillar detta.
 9. Igorius

  Igorius Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Spännande! Vilka längre sträckor i C kan du rekommendera, @Palazzi ? Någon som stack ut och var bättre än de andra?
   
 10. Bara åkt Arlanda-Belgrad-Rom, Milano-Belgrad-London o Milano-Belgrad-Aten i business. Några andra till balkan i Y (jobbrelaterat) o då alltid från Milano.

  Iom att de har så få flygplan blir det jäkligt svårt att hitta vettiga anslutningar. Tror t.e.x att det bara är tre avgångar/vecka där reser till Rom inte innebär övernattning.
  En kul grej just på den sträckan är att man kan lägga till några få Euro på en t/r o få testa Alitalia business på sträckan Rom-Belgrad (bara hem). Detta är det klart billigaste sättet att testa deras business class.

  Har för mig att resor till Rom, Belgrad o Cypern innebär förmånliga priser, men inte på övriga destinationer. Cypern är ju ganska långt...så vill man njuta ett tag..
  Mest restid är annars Tel Aviv o Belgrad, men där är man direkt uppe på 7-8.000kr, o då finns de ju long haul för bara några tusenlappar mer.

  Se upp för att boka i kombination med Air Berlin, för då hamnar man i Y. Se också upp för resor till Malta där man använder gamla plan flygandes av chartervarianten av Air Serbia ( Aviolet). Jag såg inte detta tydligt förutom när jag gick in i en inforuta med fair basis. Det stod inte "operated by Aviolet" som för övriga code shares mm. Kolla upp om priserna från Köpenhamn är gynnsamma, o om flygtider innebär samma meny som från Arlanda.
   
  Igorius gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×