Lynk & Co: delning/bilpool

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av EgOscar, 23 September 2020.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Jag provkörde den idag. Nu ska sägas att jag inte är så kräsen. Jag är nöjd om den är lätt att köra, skön att sitta i och är ganska tyst i kupén. Så ni behöver inte börja kritisera att jag har fel för jag har ingen koll.

  Jag tycker den är skön att köra. Väldigt lik Volvo v40 men upplevde inte lika mycket döda vinklar. Den är hög, jag klev upp i bilen och inte ner i den. Man kan välja att köra på el, bensin eller blandat. Den laddar medan man kör även den som är plugin men vad jag förstod laddar den inte fullt. Jag provade inte alla finesser.

  sen frågade jag om det som kommit upp i tråden. Det ska inte kosta något att avsluta "prenumerationen". Det är själva idén säger dom. Vad den där avgiften var (visade dom posten) förstod dom inte. Det kunde vara om det var ett företag som leasade bilen på långt avtal. Om man bodde väldigt ensligt så kanske det kunde tillkomma en avgift. Det var dom inte säkra på. Att det inte skulle vara någon avgift sa även kvinnan från UK som verkade vara den som hade koll på helheten.

  Att alla fått svar om att de kan få i september oavsett när de signade är för att de då tror att de kommer ha tillräckligt med bilar för att leverera till alla som vill ha. Då eller några månader senare kommer de också ha tillräckligt med bilar för att kunna påbörja ny perioder med 2 v varsel.

  Svårt att veta hur eftertraktat det kommer vara att hyra bilen. Intressant för mig att kunna dela med andra eftersom den ofta står. Men flexibiliteten gör att jag inte behöver ha bil alls under vintern. Det skulle nog kunna vara riktigt bra för mig. Kan jag dessutom sänka månadskostnaden genom att dela med andra kan det på totalen bli en ok affär för att ha tillgång till bil. Man bestämmer själv vilket pris man vill hyra ut den till, när och till vem. Man kommer kunna "kolla" upp vem som vill hyra innan man accepterar. Lite som AirBnB
   
  Sir Lemon, P-L, airac och 4 andra gillar detta.
 2. matado

  matado Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har de någon mer info/tankar/forecast vad detta pris kommer/bör hamna på från andra marknader?
  Även om man sätter det själv blir det ju någon form av marknadspris ifall man skall få den uthyrd.
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  nej, dom visste inte. Ett tips är ju att gå in på någon av de delningsajter som redan finns och kolla där. Jag har funderat på att gå med i Gomore men att den här sker helt digitalt är bra. Det kan man få med gomore med men då kostar det. Jag har ändå tänkt ha leasingbil så det drar jag mig för.
   
 4. Gargamel

  Gargamel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nån som har info vilka städer de satsar på aka bara storstäderna eller kommer de vara intresserade av att ha bilar i de mindre städerna?
   
 5. EgOscar

  EgOscar Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är min beställd och hemleverans bokad. De var oklart om appen skulle bli klar tills jag får leverans om 10 dagar, de nämnde en betaversion.
   
  jumbooze, Sir Lemon, Johanna och 3 andra gillar detta.
 6. Gargamel

  Gargamel Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Kul! Håll oss uppdaterade :) Får man fråga vilken stad?
   
  Sir Lemon gillar detta.
 7. EgOscar

  EgOscar Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Yes. Stockholm. De erbjöd hemleverans för 1kr, men om du är villig att hämta/lämna i GBG/STHLM så borde det funka fint!

   
  Sir Lemon gillar detta.
 8. Sir Lemon

  Sir Lemon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hur går det med ditt köpta ex Tonton?
   
 9. zippan

  zippan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
   
  Tonton gillar detta.
 10. And Ve

  And Ve Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har haft min Lynk&Co 01 laddhybrid i 10 dagar nu.
  Appen är lanserad men fungerar inte för mig, bilen måste in på service för software reset (de hämtar bilen och ställer tillbaka inom ett dygn) då bilen och appen inte kommunicerar. Trist, för det vore bra att starta AC:n innan man hoppar in i bilen etc, men ett mindre problem.

  Bildelning är inte live än och jag är skeptisk till hur relevant det kommer att vara i början, jag räknar inte med att använda det så mycket förutom att dela "gratis" till vänner och familj. Något som krävs om man vill att någon utanför hushållet skall köra bilen och täckas av försäkring.

  Då till bilen. Den blå (som är mer blå-grön havsfärg) är snyggast, riktigt fin färg. Batteriet på 14.1kWh räcker minst 6 mil, om inte mer på landsväg. Bensinmotorn har inte använts förutom på en 35 mils motorvägsresa och efter totalt 80 mil med bilen är tanken fortfarande halvfull.

  I stort har väl bilen det mesta jag kan önska. Det är som en lite bättre och lite större XC40 tycker jag. En nackdel är att dragkrok kostar 400/månad, så det skippade vi.
   
  EgOscar, jumbooze, Johanna och 5 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×