Lunar Way

Diskussion i 'Kreditkort' startad av JohanW, 3 Maj 2019.

 1. JohanW

  JohanW Medlem

  Ort:
  Lomma
  Land:
  Sverige Sverige
  Beställt ett kort till. Någon som har erfarenhet av Lunar Way? T.ex Revolut vs Lunar Way?

  https://lunarway.com/se/
   
  Robert flysas gillar detta.
 2. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Senast jag testade att fylla på, för någon månad sedan, så drogs det i DKK från mitt SEB-konto. Vilket gjorde att jag fick valutapåslag därifrån. Vet ej om det är så fortfarande. Det går inte att ha pengar både i EUR och SEK exempelvis, utan för att kunna handla i utlandet måste man ha EUR - det fungerar inte som Revolut där den gör växlingen direkt om pengar saknas i transaktionsvalutan. Det går ej att handla med kortet i utlandet om det inte finns pengar på EUR-kontot enligt deras kundtjänst.

  Mitt kort ligger på hyllan pga detta. Revolut har en bättre lösning. Även om man skulle koppla andra bankkonton till appen, för att få en bra överblick som LunarWay vill få det att framstå som, inkluderas dessa inte i budgetkategorierna.

  Enligt mig, rätt så värdelöst kort och tjänst i dagsläget.
   
 3. Tonton

  Tonton Medlem

  Ja, jag har kollat på detta kort lite - min summering är densamma som @lucasd - ett rätt så värdelöst kort och tjänst i dagsläget.
   
 4. Fidde

  Fidde Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Läste på annat forum om folk som åkt på valutaväxling vid påfyllning. Ska gå att höra av sig till kundtjänst med utdrag på extrakostnaden jämfört med om det dragits rätt så betalas det tillbaka (antagligen som saldo till lunarway-kontot).
   
 5. JohanW

  JohanW Medlem

  Ort:
  Lomma
  Land:
  Sverige Sverige
  Verkar som man får fylla på i en valuta och sen i appen växla över till den valuta man behöver. Så manuellt jobb för det som revolut gör automatiskt.

  Du måste välja den valuta du vill ha på ditt kort vid tidpunkten för överföringen samt ange dina kortuppgifter till det kort som du överför från. Om transaktionen är godkänd dras pengar från det kort som du vill överföra från för att fylla på ditt Lunar Way-kort, och deponeras på ditt Lunar Way-kort i den valda valutan. Du kan därefter handla med pengarna i den valda valutan, växla dem till en av de andra tillgängliga valutorna, ta ut pengar från ditt kort i bankomat eller göra en överföring till en annan bank.
   
 6. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är ju dock ett steg som jag gärna slipper - varje gång jag fyller på. Då kan jag lika gärna betala med mitt kort från SEB direkt och spara tid.

  Nej, som det fungerar idag ger det inget mervärde.
   
 7. Ping

  Ping Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tänkte faktiskt göra en recension på lunarway längre fram när dom fixat top up i rätt valuta. Just nu är det lite som i en "beta" fas där alla funktioner inte är på plats.

  Pengarna dras som sagt i dkk just nu men hör du av dig till kundtjänst med screenshot så får du pengarna tillbaka. Så det blir en del manuellt arbete. Kundtjänst är snabba på att svara.
   
 8. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Sker top up fortfarande i DKK eller har de fixat buggen?
   
 9. Ping

  Ping Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Man kan göra topup i svenska kronor sen en vecka tillbaka enl support :)
   
  Budgetresenär gillar detta.
 10. JohanW

  JohanW Medlem

  Ort:
  Lomma
  Land:
  Sverige Sverige
  La det i skåpet när jag upptäckte att det kräver band-id för att logga in. Värdelöst när man har flera telefoner/plattor.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×