Lufthansa och Air China på väg mot Kina-Europa JV

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Agö, 7 Juli 2014.

 1. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Ser ut som att planerna konkretiseras.

  Air China, Lufthansa Consider Joint Venture on Some Routes - WSJ
   
 2. Jacob

  Jacob Medlem

  Är på semester så tänker inte skriva ihop något själv, men här är det svenska pressmeddelandet som kom för några minuter sedan.

  Lufthansa och Air China stärker sitt samarbete

  Vid den tyska förbundskanslern Angela Merkels statsbesök i Kina undertecknade Carsten Spohr, styrelseordförande och VD för Deutsche Lufthansa AG, och Mr Song Zhiyong, President och Executive Director för Air China Limited, ett samförståndsavtal i Peking som syftar till att utöka omfattningen av det kommersiella samarbetet mellan de båda företagen.

  Carsten Spohr, styrelseordförande och VD för Deutsche Lufthansa AG, och Mr Song Zhiyong, President och Executive Director för Air China Limited, undertecknade ett samförståndsavtal för att stärka det kommersiella samarbetet, under Tysklands förbundskansler Angela Merkels statsbesök i Kina.

  ”Vi är glada över att vi tillsammans med Air China kommer att kunna erbjuda våra kunder, speciellt de i Europa och Kina, ännu bättre flygförbindelser och tjänster i framtiden”, säger Carsten Spohr under signeringen av samförståndsavtalet i Peking den 7 juli.

  ”Tack vare strategiska partnerskap med ledande flygbolag kommer nu Lufthansa Group ha ännu bättre förbindelser till de fyra största världsekonomierna”, fortsätter han.

  Detta nya samarbete ger också resenärer hos båda flygbolagen ett bredare utbud av tjänster som kan varieras och kombineras mer flexibelt. Detta medför ännu fler resealternativ och flygförbindelser. Båda företagen har även skrivit under ett samförståndsavtal för att utöka samarbetet inom områdena underhåll, reparation och översyn.

  Som medlemmar i Star Alliance har Lufthansa och Air China varit sammankopplade under flera år. Samförståndsavtalet bör bana väg för skapandet av ett kommersiellt samarbete mellan det tyska flygbolaget och Air China. Partnerskapet kommer att adderas till de existerande samarbetena mellan United Airlines och med Air Canada mellan Europa och Nordamerika (sedan 1998) och med ANA (sedan 2012) på rutter mellan Europa och Japan. Avtalet med Air China gör det möjligt för Lufthansa Group att ge sina flygbolag bättre tillgång till världens näst största flygmarknad efter USA. Det nya avtalet för partnerskapet bör träda i kraft så tidigt som i början av vinterns tidtabell i slutet av oktober 2014.

  Sedan 2007 har Air China varit medlem i Star Alliance, världens största flygbolagsallians, och med nästa 49 miljoner passagerare, mätt på interkontinentaltrafik, är det Kinas största flygbolag.
   
 3. Usch, ogillar Air China starkt. Oh well.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×