Lufthansa Miles & More eller SAS Eurobonus?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Bryant, 3 Juni 2011.

 1. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej på er!

  Jag har varit EuroBonus medlem sedan 96 och varit väldigt lojal och använt EuroBonus kortet vid varje resa med *A. Men efter att ha blivit medlem på denna sida så har jag börjat att snegla på M&M där jag blev medlem häromdagen.

  Varför jag blev det? Den 14/6 flyger jag med Lufthansa Italia mellan MXP och ARN. I ekonomi (K) ger det 250 EuroBonus poäng, medan det ger 750 miles i M&M?!. När jag flugit denna sträcka i Z får man 2000 oavsett kort? Under hösten kommer jag att flyga till Brasilien och just nu lutar det åt SWISS i C och Y. Är det bättre att använda M&M på en sådan resa än EuroBonus?

  Jag är inte Guld hos EuroBonus men siktar på det och ska jag vara realistisk så blir det nog mer tack vare 40 enkelresor än 70000 p.

  Frågan är egentligen (efter all denna text). Ska jag använda M&M då jag flyger med Lufthansa group eller ska jag fortsätta att inkassera x antal hundra poäng på mitt EuroBonus kort? Jag reser oftast på rabatterade biljetter. Då Lufthansa har en hel del bra priser på så verkar det inte helt omöjligt att åtminstone komma upp i 35 000 miles.

  Förstår ni frågan eller blev det bara en massa luddig text :)?

  Tack
   
 2. Det beror på vad du prioriterar.
  1. Guld status med lounge access och extra bagagevikt?
  2. Bonuspoäng som elitmedlem?
  3. Gratis Upgrade voucher?
  4. Använda poäng/miles för bonusresa?

  Om du kan uppnå 100,000 status miles i Lufthansa M&M, det är värt att kreditera miles på M&M. För då får du 1-3 av ovan. Däremot har de inte så bra bonusresa tabell. (Dock fortfarande bättre vilkor än SAS EuroBonus)

  Om du inte flyger så mycket, personligen tycker jag att BMI DiamondClub är bra alternativ till SAS EuroBonus och Lufthansa M&M.

  Programmet erbjuder bl a:
  • Silver vid 16,000 miles. Gold 38,000 miles från Silver.
  • 25% bonus miles på alla Star Alliance flyg om du är Silver eller Gold.
  • Generös bonusresa tabell och regler. (One way award, Miles+Cash, 1 stopover per bonusresa osv)
  • För de som flyger verkligen mycket (över 55,000 status miles som Guldmedlem), erbjuder de dubbla redeemable miles(RDM) x kabinbonus på alla Star Alliance flighter.
  • Gratis uppgradering som Guldmedlem när du flyger med BMI.
   
  1 person likes this.
 3. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  Som AHO säger, BMI Diamond Club är utan tvekan det mest generösa programmet inom Star. Notera att BMI är på väg att integreras med Lufthansa någon gång i framtiden vilket innebär att DC Gold kommer bli Lufthansa Senator. :)
   
 4. Det snabbaste sättet att skaffa *G är, att bli medlem av Aegean Airlines Miles&Bonus. Det krävs bara 16,000 status miles att bli Miles&Bonus Gold.
  Enligt FT, Guldstatus gäller 3 år!

  Sedan flyger man ARN-MXP t/r 5 gånger med Lufthansa Z priser.
  Totalkostnaden är ca 12,000 SEK (+ hotellnätter i Milan).

  Däremot deras bonusresa tabell är inte så spännande. (Det är ungefär som Lufthansa M&M)
   
  Last edited: 3 Juni 2011
  1 person likes this.
 5. jurgenb

  jurgenb Medlem

  Ort:
  STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Tja som nu när jag sitter på FRA och funderade på att kolla om det är möjligt att köra en upgrade på mitt av SAS printade Y boarding kort FRA-SFO.. Bokad via Lufthansa som V dock.

  Här blir det ju lite meckigt obvious, SAS/*A Upgrade sidor säger ju OK på Lufthansa Y > C, dock är detta en UA flight med Lufthansa codeshare och då blir ju frågan, funkar en upg med EuroBonus poäng till C.. tydligen inte efter mina efterforskningar här med en öl i Tower Loungen.

  Däremot hade det fungerat från M&M..
   
 6. En enkelresa LLA-ARN ger 150 eurobonuspoäng medan helgshoppingen på ICA ger 200 poäng med AMEX. Det är avgörande i mitt val av SAS, som mig veterligen är det enda program som erbjuder svenska kreditkort. (Rätta mig gärna, någon om jag har fel på den punkten!)
   
 7. tourist

  tourist Medlem

  British Airways har väl ett Visakort för den svenska marknaden nu? Och ett "vanligt" Amex Gold ger poäng som kan konverteras till miles hos många flygbolag.
   
 8. Concorde

  Concorde Founding Member

  Ort:
  The World
  Land:
  Sverige Sverige
  British Airways har ett visakort och det ger 1 mile per vanlig krona samt 2 miles per British Airways krona. Det bästa med kortet är 2-4-1 kupongen som triggas vid 200.000 SEK spend under ett år. Flyg dig själv och valfri medresenär var du vill i hela världen på British Airways's nätverk (det är stort) för priset av en person. Cape Town i First för två kostar då 180.000 miles istället för 360.000. En bra deal.
   
 9. lnixon

  lnixon Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  20000 totalt, väl? 4000 till Blue, ytterligare 16000 till Gold.
   
 10. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Då har jag skaffat Aegean miles&bonus! Slänger in *A förutom SAS group på det kortet så får vi se vad som händer. Tack för tipset AHO! (Jag är ute efter Star Gold)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×