Lufthansa-loungeaccess på TXL Berlin genom uppgraderad Go-biljett?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Gusten Gengas, 8 Mars 2019.

 1. Gusten Gengas

  Gusten Gengas Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  "Titeln säger allt", som det brukar heta. Om ett tag kommer jag resa sent på kvällen från TXL Berlin tillbaka Sverige med SAS. Flygningen är del av en tur-och-returresa, och utgör därmed hemresan. Avgången är den förmodat sista på kvällen, varför jag gärna kommer till flygplatsen i god tid förutsatt att jag kan skaffa mig någon slags loungeaccess. SAS har ju inte egen lounge på Arlanda, men det har ju däremot Star Alliance-partnern Luft Hansa.

  Biljetten jag reser med är benämnd "SAS Go Smart"-biljett i bokningsklass "O". Som jag förstår det brukar ju SAS ofta (alltid?) erbjuda möjlighet att uppgradera biljetten till Business Class genom budgivning, och förhoppningsvis finns det möjlighet att mot några hundralappar extra göra en sådant kliv uppåt.

  Min blygsamma fråga är om jag, som bara är en enkel silvermedlem hos SAS, får loungeaccess hos Lufthansa på TXL Berlin Tegel förutsatt att jag blivit uppgraderad till en Business Class-flygning som sker med ett av SAS egna plan och flygningen går direkt tillbaka till Sverige?

  Anledningen till att jag frågar är att jag blir osäker av den information som finns på SAS egen hemsida om loungeaccess hos Star Alliance-partners. Förstår jag saken rätt kan får man med en Business Class-biljett hos SAS aldrig tillgång till en lounge hos en Star Alliance-partner om man "bara" har själva biljetten och saknar något slags medlemsskapskort (typ Eurobonus Diamant). Då jag tyvärr endast har Amex Eurobonus Classic saknar jag alltså denna möjlighet.

  Följande tabell (som hittas på SAS hemsida) visar tydligare vad jag menar:

  upload_2019-3-8_18-32-44.png

  Tolkar jag tabellen rätt har den som reser med SAS Business-biljett endast Star Alliance-loungetillgång på utresan, men aldrig på hemresan - det alternativet finns ju inte ens med i tabellen.

  Med andra ord - kan jag skaffa mig tillgång till Lufthansas lounge på TXL Berlin Tegel om jag "bara" har en business class-biljett och inte alltså inte har något särskilt kreditkort som ger mig tillträde dit?
   

  Bifogade filer:

 2. Jainzar

  Jainzar Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Uppgradering med Plusgrade ger lounge access till Lufthansa C Lounge i TXL.
   
  Gusten Gengas, philky och Sir Lemon gillar detta.
 3. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Lite begreppsförvirring i din text så jag skriver bara i all välmening för utbildning :)


  Jag skriver inte så detaljerat då det kan bli för mycket text. Undrar du över någon term eller något annat så sök lite, läs lite, och ställ massa frågor :)
  Jag gissar att det blev fel i all textmassa bara och att du syftar på Berlin Tegel.  SAS erbjuder alltid möjligheten att lägga ett bud på uppgradering, eller om det finns plats i planet, att köpa för fastpris på flygplatsen. Det finns lite skillnader i fördelar och annat beroende på hur man uppgraderar, det rör dock poängintjäning och bagage och påverkar inte ditt fall.

  Det är inte säkert att ditt bud på uppgradering går igenom om det är för lågt. Genrellt går fler bud igenom inom Europa då det är samma stol medan longhaul har begränsningar i kabinen.
  SAS erbjuder inte business class inom Europa, endast två klasser. Go och Plus. Det är skillnad på longhaul och shorthaul med vissa förmåner, det räcker att vara medveten om skillnaden så kan man kolla det när det behövs, inget man behöver kunna utantill. Plus inom Europa brukar ungefär räknas som business i termer av loungetillgång etc. värt att kika vad som gäller vid varje givet tillfälle om du är osäker.

  Det här är två olika saker. Du har status inom SAS bonusprogram Eurobonus, det finns basic/silver/guld/diamant/pandion.


  Amex Classic är ett kreditkort som ger poäng till flygprogrammet.


  Du kan vara diamant och ha ett Classic. Eller vara diamant och inte ha något Amex alls.


  Vissa kreditkort erbjuder något som heter Priority Pass och det kan ibland ge loungetillgång. Dock mest för tredjepartslounger (lounger som inte drivs av ett flygbolag). Prioritypass kan vara bra om man inte har status i något flygprogram och/eller vill kunna välja flygbolag mer flexibelt.
   
  Gusten Gengas, palmen, samet och 3 andra gillar detta.
 4. robertkniv

  robertkniv Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skriv då Lufthansa som det heter.
   
  Olav Höse gillar detta.
 5. philky

  philky Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vilket charmigt, trevligt och framförallt konstruktivt inlägg. Man hade ju kunnat misstolka "Luft Hansa" för något annat flygbolag.

  (Ironi.)
   
  Ping gillar detta.
 6. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Det skulle eventuellt kunna misstolkas ...
  Deutsche Luft Hansa | German airline | Britannica.com
  ;)
   
 7. lucasd

  lucasd Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om du åker SAS Plus på en av SAS kortlinjer ger det tillgång till flera Star Alliance-lounger. För SAS kortlinjer klassas SAS Plus som Business (C).

  Här finns en bra sida för att söka efter vilka Star Alliance-lounger man får tillgång till.
  Lounge Information - Star Alliance - Star Alliance
   
  Gusten Gengas gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×