Bengalen
Medlem
Har för ett tag sedan kommit hem från en resa till Japan och tänkte i sann BC-anda avlägga en liten rapport. Resan bokades i slutet av november 2018 och själva resan hände i april och maj i förra året. Känner att rapporten kommer lite sent men ni vet, livspusslet kan försena det mesta. För 195K EB-poäng samt en voucher blev det följande rutt.
CPH-FRA Lufthansa Business
FRA-ICN Asiana First
ICN-NRT Asiana Business
Och hemresan samma väg fast med lite nedköp.
HND-ICN Asiana Economy
ICN-FRA Asiana Business
FRA-CPH SAS Plus
Tiderna för utresan var vi ganska nöjda med men hemresan innebar avresa från Haneda 06:05 (i ekonomi) samt fyra timmars väntan i Frankfurt på kvällen. Kände inte att detta var helt optimalt. Ringde Tallinn ett antal gånger men det fanns inget att boka om till.
Hade nästan gett upp hoppet efter många långa timmars sökande på Awardfares och Uniteds hemsida, men plötsligt en vecka innan avresa uppenbarade sig två platser i Lufthansa First från München till Haneda. I samma seans såg jag även att det fanns platser i SAS Business från Peking på hemresedatumet. Bad maken ringa Tallinn prick klockan nio morgonen därpå och efter 20 minuter var den nya rutten klar.
CPH-MUC Lufthansa Business
MUC-HND Lufthansa First
HND-PEK ANA Business
PEK-CPH SAS Business
Kostade inga extra poäng men fick däremot tillbaka €35 per person då München har lägre skatter än Frankfurt. Kan väl ses som ett trevligt tillskott till reskassan.
Efter snabb incheckning på Kastrup bar det av till SAS Lounge för en första frukost. En hel del folk i loungen denna morgon och efter inte allt för lång tid var det dags för boarding från gate A14. Man lyckades väl hyfsat med priority boarding.
Fyra rader i Business ombord på den A319 som skulle ta oss ner till München denna morgon. Fick ett personligt välkomnande av pursern och hon önskade mig och maken en trevlig resa vidare till Japan. Vi lämnade Köpenhamn och inom kort kom personalen och serverade frukost bestående av frukt, kallskuret, ost och bröd. Inget överdådigt men smakade på det hela bra. Kaffe och apelsinjuice hanns också med. Maken som är glutenintolerant fick nöja sig med två skivor glutenfritt bröd och lite frukt.
Frukost
Glutenfri frukost
För alla er som som nu sitter på nålar så var gardinen fördragen hela flygningen som sig bör. Gissar att detta berodde på äldre och erfaren crew.
Efter en timma och tjugo minuter var vi på marken igen. Taxade till gate ute på satellit-terminalen och med raska steg tog vi oss till Lufthansa First Class Lounge. När flyget till München bokades fick vi välja mellan sex timmar i München eller dryga tre. Valet föll på det längre alternativet.
Fick ett mycket bra intryck av loungen, väldigt smakfullt, stilrent och elegant. Måste tyvärr klaga på att det var lite varmt. Detta kunde dock lösas med att sitta ute på terassen den tid vi inte befann oss i restaurangdelen.
Första fikan
Vi begav oss därefter ut på terassen för lite avslappning. Fortsatte med champagne som fanns till självbetjäning. Mycket trevligt att kunna sitta ute, speciellt eftersom de var en riktigt varm och fin vårdag i södra Tyskland.
Champagne, vitt, vatten och juice
Utomhusfika
Ingen resa i Lufthansa First verkar vara komplett utan en anka, så jag begav mig ut på Duck Hunt. Vet inte om det blev så mycket jakt, men gick till kvinnan som stod utanför SPA-avdelningen och frågade. Efter en lång analyserande blick sa hon ”Yes, but only one”. Jag hade frågat om två men märkte att det inte riktigt var läge att strida för en andra.
Duck Hunt avklarat
Tiden gick och det blev dags för lunch. Började med att plocka lite från buffén. Passade på att prova den andra champagnen Pommery Cuvée Louise 2004. Vi tyckte båda att denna champagne var lite tunnare i smaken. Vår i Tyskland innebär Spargelzeit och valet föll självklart på sparris med potatis och sauce hollandaise. Till detta serverades ett fantastiskt trevligt vitt vin från Rheinhessen på rekommendation av personalen.
Lite smått och gott från den kalla buffén
Dagens meny
Någon timma efter lunchen kände jag att det var dags att utforska den anda loungen. Blev ett glas rött där innan det var dags för boarding. Tycker klart att sattelitloungen var snäppet bättre.
Snabb promenad på fem minuter till gaten. Fungerade lite sisådär igen med prio-boarding men vi kom ombord bland de första. Såg fram emot min första flight på en Airbus A340-600. Denna vackra fågel har ju aldrig varit särskilt vanlig från början och blir ju mer och mer sällsynt.
Lufthansa A340-600 D-AIHH
Sju av åtta säten i First var ockuperade denna eftermiddag. Vi hade säte 1 D & G. Efter ett par minuter kom en östeuropeisk man och frågade vad f-n jag gjorde på hans plats. Två ur besättningen kom genast för att lösa situationen. Det visade sig att han skulle sitta på 10G i business så han fick slokörad göra en relativt kort walk of shame.
Kabinchefen kom senare med ett glas champagne samt menyerna och bad så mycket om ursäkt för det inträffade även om det inte var deras fel. Han försäkrade oss att vi skulle bli väl omhändertagna de kommande elva timmarna.
Det som bubblade i glaset var en Cuvée Grand Siècle, Champagne Laurent-Perrier som visade sig vara en mycket trevlig dryck.
Första glaset ombord (rosorna försenade)
Inom kort var vi uppe i luften och det började bli aktivitet i galleyt framför oss. En av de mycket trevliga flygvärdinnorna kom ut och tog matbeställningar. Jag valde den västerländska menyn, maken fick som vanligt nöja sig med det glutenfria som erbjöds. Passade även på att be om ett glas tysk Chardonnay som verkligen var en fullträff. Tyskarna är ju inte kända för just denna druva men ibland blir man positivt överraskad. Bytte också om till Lufthansas mycket bekväma pyjamas innan middagsserveringen skulle påbörjas.
Kalkstein Chardonnay, Weingut Künstler
Serveringen började med en laxbit i vinägrett, inte direkt något att skryta om. Torr och smaklös.
Även solen har sina fläckar och nu var det dags för det jag såg mest fram emot, kaviaren. Rena, eleganta och fina smaker rakt igenom. Både Belugavodkan och det vita vinet från Schloss Vollrads passade mycket bra till.
Kaviar med tillbehör
Kände att jag var ganska hungrig så valde att ta in en av varje förrätt. Överlag bra smaker men inget uppseendeväckande.
Kalvrullad, räksallad, grönsaksröra á la Leipzig.
Till huvudrätt blev det kalvschnitzel med potatis- och gurksallad. Smakade bra även om det inte var den vackraste rätt jag ätit. Vinet som var en 2010 Château la Tour passade mycket bra till.
Vid det här laget hade mättnadskänslan infunnit sig på riktigt. Var direkt inte sugen på något mer men eftersom en sucker för ost och vin, blev det just det sistnämnda till efterrätt. Ostarna smakade bra och fungerade mycket väl med ett glas Gewürtztraminer från Chile. Det hela avslutades med chokladpraliner.
Tittade på film en stund någon timma efter serveringen. Bad sedan att få sängen bäddad och gjorde mig i ordning för lite välbehövd vila. Blev i runda slängar fyra timmars sömn. Beställde in frukost en dryg timma innan landning. Var inte särskilt hungrig med tanke på att det inte gått så många timmar sedan senaste måltiden. Fick bli lite kallskuret och bröd.
Makens glutenfria mat bestod av kyckling med potatis/pumpapuré samt lite småplock som förrätt.
Glutenfritt
Glutenfritt
På det stora hela var vi båda mycket nöjda med flygningen även om maten kunde varit bättre. Vinerna var väldigt bra, och servicen helt enastående. Många här har ju tyckt att just servicen kan vara lite sisådär men där tycker jag inte att det fanns något att klaga på. Personalen var engagerad, kunnig, vänlig och äkta!
Nu var det dags för två veckor i Japan. Vi började med en handfull dagar i Tokyo. Därefter tre dagar i Hakone och sedan Shinkansen ner till Kyoto och till slut en sista dag i Tokyo.
Fortsättning följer...
CPH-FRA Lufthansa Business
FRA-ICN Asiana First
ICN-NRT Asiana Business
Och hemresan samma väg fast med lite nedköp.
HND-ICN Asiana Economy
ICN-FRA Asiana Business
FRA-CPH SAS Plus
Tiderna för utresan var vi ganska nöjda med men hemresan innebar avresa från Haneda 06:05 (i ekonomi) samt fyra timmars väntan i Frankfurt på kvällen. Kände inte att detta var helt optimalt. Ringde Tallinn ett antal gånger men det fanns inget att boka om till.
Hade nästan gett upp hoppet efter många långa timmars sökande på Awardfares och Uniteds hemsida, men plötsligt en vecka innan avresa uppenbarade sig två platser i Lufthansa First från München till Haneda. I samma seans såg jag även att det fanns platser i SAS Business från Peking på hemresedatumet. Bad maken ringa Tallinn prick klockan nio morgonen därpå och efter 20 minuter var den nya rutten klar.
CPH-MUC Lufthansa Business
MUC-HND Lufthansa First
HND-PEK ANA Business
PEK-CPH SAS Business
Kostade inga extra poäng men fick däremot tillbaka €35 per person då München har lägre skatter än Frankfurt. Kan väl ses som ett trevligt tillskott till reskassan.
Efter snabb incheckning på Kastrup bar det av till SAS Lounge för en första frukost. En hel del folk i loungen denna morgon och efter inte allt för lång tid var det dags för boarding från gate A14. Man lyckades väl hyfsat med priority boarding.
Fyra rader i Business ombord på den A319 som skulle ta oss ner till München denna morgon. Fick ett personligt välkomnande av pursern och hon önskade mig och maken en trevlig resa vidare till Japan. Vi lämnade Köpenhamn och inom kort kom personalen och serverade frukost bestående av frukt, kallskuret, ost och bröd. Inget överdådigt men smakade på det hela bra. Kaffe och apelsinjuice hanns också med. Maken som är glutenintolerant fick nöja sig med två skivor glutenfritt bröd och lite frukt.
Frukost
Glutenfri frukost
För alla er som som nu sitter på nålar så var gardinen fördragen hela flygningen som sig bör. Gissar att detta berodde på äldre och erfaren crew.
Efter en timma och tjugo minuter var vi på marken igen. Taxade till gate ute på satellit-terminalen och med raska steg tog vi oss till Lufthansa First Class Lounge. När flyget till München bokades fick vi välja mellan sex timmar i München eller dryga tre. Valet föll på det längre alternativet.
Fick ett mycket bra intryck av loungen, väldigt smakfullt, stilrent och elegant. Måste tyvärr klaga på att det var lite varmt. Detta kunde dock lösas med att sitta ute på terassen den tid vi inte befann oss i restaurangdelen.
Första fikan
Vi begav oss därefter ut på terassen för lite avslappning. Fortsatte med champagne som fanns till självbetjäning. Mycket trevligt att kunna sitta ute, speciellt eftersom de var en riktigt varm och fin vårdag i södra Tyskland.
Champagne, vitt, vatten och juice
Utomhusfika
Ingen resa i Lufthansa First verkar vara komplett utan en anka, så jag begav mig ut på Duck Hunt. Vet inte om det blev så mycket jakt, men gick till kvinnan som stod utanför SPA-avdelningen och frågade. Efter en lång analyserande blick sa hon ”Yes, but only one”. Jag hade frågat om två men märkte att det inte riktigt var läge att strida för en andra.
Duck Hunt avklarat
Tiden gick och det blev dags för lunch. Började med att plocka lite från buffén. Passade på att prova den andra champagnen Pommery Cuvée Louise 2004. Vi tyckte båda att denna champagne var lite tunnare i smaken. Vår i Tyskland innebär Spargelzeit och valet föll självklart på sparris med potatis och sauce hollandaise. Till detta serverades ett fantastiskt trevligt vitt vin från Rheinhessen på rekommendation av personalen.
Lite smått och gott från den kalla buffén
Dagens meny
Någon timma efter lunchen kände jag att det var dags att utforska den anda loungen. Blev ett glas rött där innan det var dags för boarding. Tycker klart att sattelitloungen var snäppet bättre.
Snabb promenad på fem minuter till gaten. Fungerade lite sisådär igen med prio-boarding men vi kom ombord bland de första. Såg fram emot min första flight på en Airbus A340-600. Denna vackra fågel har ju aldrig varit särskilt vanlig från början och blir ju mer och mer sällsynt.
Lufthansa A340-600 D-AIHH
Sju av åtta säten i First var ockuperade denna eftermiddag. Vi hade säte 1 D & G. Efter ett par minuter kom en östeuropeisk man och frågade vad f-n jag gjorde på hans plats. Två ur besättningen kom genast för att lösa situationen. Det visade sig att han skulle sitta på 10G i business så han fick slokörad göra en relativt kort walk of shame.
Kabinchefen kom senare med ett glas champagne samt menyerna och bad så mycket om ursäkt för det inträffade även om det inte var deras fel. Han försäkrade oss att vi skulle bli väl omhändertagna de kommande elva timmarna.
Det som bubblade i glaset var en Cuvée Grand Siècle, Champagne Laurent-Perrier som visade sig vara en mycket trevlig dryck.
Första glaset ombord (rosorna försenade)
Inom kort var vi uppe i luften och det började bli aktivitet i galleyt framför oss. En av de mycket trevliga flygvärdinnorna kom ut och tog matbeställningar. Jag valde den västerländska menyn, maken fick som vanligt nöja sig med det glutenfria som erbjöds. Passade även på att be om ett glas tysk Chardonnay som verkligen var en fullträff. Tyskarna är ju inte kända för just denna druva men ibland blir man positivt överraskad. Bytte också om till Lufthansas mycket bekväma pyjamas innan middagsserveringen skulle påbörjas.
Kalkstein Chardonnay, Weingut Künstler
Serveringen började med en laxbit i vinägrett, inte direkt något att skryta om. Torr och smaklös.
Även solen har sina fläckar och nu var det dags för det jag såg mest fram emot, kaviaren. Rena, eleganta och fina smaker rakt igenom. Både Belugavodkan och det vita vinet från Schloss Vollrads passade mycket bra till.
Kaviar med tillbehör
Kände att jag var ganska hungrig så valde att ta in en av varje förrätt. Överlag bra smaker men inget uppseendeväckande.
Kalvrullad, räksallad, grönsaksröra á la Leipzig.
Till huvudrätt blev det kalvschnitzel med potatis- och gurksallad. Smakade bra även om det inte var den vackraste rätt jag ätit. Vinet som var en 2010 Château la Tour passade mycket bra till.
Vid det här laget hade mättnadskänslan infunnit sig på riktigt. Var direkt inte sugen på något mer men eftersom en sucker för ost och vin, blev det just det sistnämnda till efterrätt. Ostarna smakade bra och fungerade mycket väl med ett glas Gewürtztraminer från Chile. Det hela avslutades med chokladpraliner.
Tittade på film en stund någon timma efter serveringen. Bad sedan att få sängen bäddad och gjorde mig i ordning för lite välbehövd vila. Blev i runda slängar fyra timmars sömn. Beställde in frukost en dryg timma innan landning. Var inte särskilt hungrig med tanke på att det inte gått så många timmar sedan senaste måltiden. Fick bli lite kallskuret och bröd.
Makens glutenfria mat bestod av kyckling med potatis/pumpapuré samt lite småplock som förrätt.
Glutenfritt
Glutenfritt
På det stora hela var vi båda mycket nöjda med flygningen även om maten kunde varit bättre. Vinerna var väldigt bra, och servicen helt enastående. Många här har ju tyckt att just servicen kan vara lite sisådär men där tycker jag inte att det fanns något att klaga på. Personalen var engagerad, kunnig, vänlig och äkta!
Nu var det dags för två veckor i Japan. Vi började med en handfull dagar i Tokyo. Därefter tre dagar i Hakone och sedan Shinkansen ner till Kyoto och till slut en sista dag i Tokyo.
Fortsättning följer...