Lufthansa överväger starta lågprisbolag - Direct 4 You

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Jacob, 27 April 2012.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  I de stora tyska tidningarna rapporteras idag att Lufthansa överväger att starta ett lågprisbolag som fått projektnamnet "Direkt 4 You". Tanken är att flygbolaget ska ta över Lufthansas europeiska flygningar och sälja enkelbiljetter från 49 euro.

  Enligt tyska Bild kan flygbolaget vara igång redan i början av 2013. Germanwings läggs i så fall ner och delar av flygplanen flyttas över till Direct 4 You. Även personalen erbjuds anställning på det nya flygbolaget.

  Tanken finns även att integrera Eurowings i det nya bolaget som kan få en flotta på drygt 90 Airbus flygplan.

  Källa: Die Welt samt The Local (för bra engelskspråkig sammanfattning)
   
 2. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  oki doki, Lufthansa verkar bli desperata...10 år efter alla andra bolag föröskte sig på starta lågprisbolag.....Varför inte använda Germanwings som redan existerar istället för att plöja massa pengar etc i ett nytt bolag ?? Eller köpa Air Berlin ;) !!
   
 3. Ja, det fungerar säkert. Från 49€ vägen är ju inte så mycket billigare än vad lufthansa flyger t.ex ARN-BER för nu... Synd bara om det blir lågkostnad/service-koncept , men med iprincip samma kostnad som på Lufthansa idag....

  Hoppas dock att Germanwings blir kvar, det är smidigt och prisvärt från ARN till CGN om man vill se lite tysk fotboll över helgen :)
   
 4. Abbe

  Abbe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker att Lufthansa är redan billigt nog jämfört med resten av bolagen i Europa! Du kan ofta hitta billiga biljetter om du bokar tidigt inom Europa jämfört med Sas,British Airways osv. Plus att du alltid får något att äta på när det gäller lufthansa.
   
 5. Homer

  Homer Medlem

 6. Hall

  Hall Medlem

  Ort:
  ARN; BMA
  Land:
  Sverige Sverige
  Bra sätt att få tryck i förhandlingarna med facket. Nytt bolag gör att du kan anställa nya och inte med automatik behöver ta över personal från Lufthansas nuvarande europaverksamhet.
   
 7. Nja, fackförbundet som nyligen strejkat utgörs av gamla/ordinarie Lufthansa-personalen (all inrikes, all longhaul, alla linjer från till FRA/MUC samt alla "gamla" inomeuropeiska), medan alla nya lågprislinjer som startats upp i år tydligen redan har "outsourcad" personal. De berördes alltså aldrig av strejken. Dessa nya lågprislinjer ska tillsammans med nuvarande Germanwings bilda nya Direct 4U.
   
 8. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Backade inte LH och anställde outsourcad persoonal, och efter det så gick facket med på medling?
   
 9. DUS-BGY med det nya bolaget tar jag gärna... ARN-DUS-BGY vore smidigt.

  Går att flyga ARN-FRA-BGY nu, men det kostar ca 4ggr vad en biljett till MXP/LIN kostar och då får du flyga med lågprisbolaget Air Dolomiti FRA-BGY som bara kostar 30€ under egen kod, men 200€ under Lufthansa-kod.

  Undrar om man kommer åt loungerna om man flyger "Direct 4 You"...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×