Lounge access utan kort?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av jtq, 11 September 2012.

 1. jtq

  jtq Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Hej

  Efter min nästa Asienresa med TG kommer jag precis att nå Eurobonus guld så fort poängen trillat in för hela resan. Problemet är att bara tre dagar efter hemkomst kommer jag att åka till Manila i en vecka med TG i PE + business, på ditvägen spelar det ingen roll då jag har businessbiljett vidare mot Manila och på hemvägen likaså i Manila men vid bytet i Bangkok har jag PE-biljett som inte ger access. Jag kommer att kreditera Manilaresan till Royal orchid.

  Tror ni det funkar att skriva ut status från Eurobonussidan så fort poängen trillat in (förhoppningsvis innan jag lämnar Manila) och visa upp i loungen i Bangkok på hemvägen?
   
 2. Luchtii

  Luchtii Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  När du landar i Bangkok så borde det ju gå att skriva ut en ny biljett och passa på att lägga till ditt EuroBonus-nummer på biljetten, då står det ju på biljetten att du är EBG. Jag gjorde så när jag flög CA till PEK men då var jag iofs på Arlandas SAS-lounge så det kanske blir lite svårare att förklara att du ska ha Lounge-access med EBG.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Detaljer, men man skriver nog knappast ut en ny biljett, möjligen ett nytt boardingkort.

  Dock har du två problem; 1) det är nog rätt kört att komma med en utskrift från dina EuroBonus-sidor till en TG lounge. Skulle jag vara receptionist i den loungen skulle du inte komma in. 2) Du förutsätter att du hinner få in dina poäng. Det är ju inte alls säkert.

  Men om vi nu antar att du hinner få in dina poäng, så är det mest smärtfria sättet att se till att du har ditt EuroBonus nummer inlagt på boardingkortet och sedan byta i loungen alt gaten. Allt annat kommer att vara en chansning.
   
 4. majer

  majer Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gjorde exakt det för access till TG lounge i BKK. Jag hade även skrivit ut lounge access policy från StarAlliance där det står:

  "Customer must present proof of Star Alliance Gold level status via a valid frequent flyer program Star Alliance Gold level card or other valid indication of Star Alliance Gold level status."

  Jag hade inga problem att komma in i loungen.
   
  2 personer gillar detta.
 5. Jacob

  Jacob Medlem

  De flesta lounger nöjer sig numera med att scanna boardingkortet, i alla fall de som drivs av flygbolag inom rätt allians, så då borde det fungera förutsatt att poängen kommit in och statusen uppdaterats samt att det verkligen står rätt status på boardingkortet (kolla efter SK*G). Annars får du be personalen lägga in numret på nytt så statusen uppdateras.

  Men chanserna bör vara ganska goda.
   
 6. jtq

  jtq Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla svar, det uppskattas!

  Tror jag chansar på att göra som majer gjorde, skulle det inte gå så får jag försöka se om man kan få ett nytt boardingkort utskrivet i Bangkok med SK*G på och sen byta FFP till royal orchid vid gate.
   
 7. jtq

  jtq Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kom in!

  Det räckte att räcka fram mitt silverkort och säga att jag just blivit guld men inte fått kortet ännu, damen i entren drog kortet och kunde se att jag hade blivit guld så jag blev insläppt :)
   
 8. Peter Hagander

  Peter Hagander Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det betyder att jag borde kunna komma in i SAS LHR-Lounge på min retur från London på torsdag. Blev EBG på vägen hit å min profil säger nu EBG både i app och på sas.se.
  Lite off topic, men försökte gå in å välja plats på mina existerande SAS-bokningar. Knappen för val av plats fanns där, men fick felmeddelande att namn och EuroBonus-nr inte stämmer överens. Hur löser jag det? Har försökt att uppdatera till EBG via LOT och Lufthansa men ändringen verkar inte gå igenom.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×