Lite frågor kring avbokningsregler och kostnader för Award resa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av troligt, 9 Januari 2016.

 1. troligt

  troligt Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej!

  Om jag förstått det rätt kostar det 100 000 Eurobonus poäng (+ övriga avgifter) för en Business resa T/R med SAS från Sverige till någon av deras destinationer i USA (ex. Los Angeles from senare i vår), och denna resa kan ombokas och/eller avbokas fram till 24 timmar innan resans start, medan påbörjad resa kan inte ändras - stämmer det?

  Väljer man istället Star Alliance kostar det 110 000 Eurobonus poäng (+ övriga avgifter, som sannolikt är något högre än via bokning enkom med SAS) för samma resa ovan, men då med möjligheten att besöka andra destinationer och/eller välja andra flygbolag, eftersom man får nyttja hela alliansens flygbolag. Är avboknings/ombokningsreglerna lika generösa på Star Alliance awards?

  Jag tolkar det som att stopovers aldrig är tillåtna på Star Alliance awards, men max en stopover på interkontinentala flyg är tillåtna om det bokas som en "SAS Award", stämmer det? Hur skulle man rent praktiskt kunna nyttja/boka en sådan stopover på en resa med start från ARN och slutdestination någonstans i USA?

  Det ser ut som att sommarens resa blir mot USA med hjälp av Eurobonus poäng och jag håller på att läsa in mig på reglerna kring detta, då jag gissar att vi bör boka snart för att få en chans att hitta 2 biljetter.

  Tack för all hjälp (och för all hjälp jag redan fått i andra trådar!)!

  Mvh,

  Daniel
   
 2. Elberto

  Elberto Medlem

  Ort:
  Norrtälje
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej Daniel,
  Finns ingen stopover. Helt enkelt. Jag brukar planera layover istället, dvs max 23t och 59min fungera bra.
  Avbokningsregler tycker jag är superb med EuroBonus. Ett samtal till Tallin senast dygn innan avresa och du får poäng och pengar tillbaka. Det tar dock ett par dagar.
   
 3. Stopover är endast möjlig i Köpenhamn, Stockholm eller Oslo vid bokning av SAS/ Wideroe only bonusresa till SAS egna long haul destinationer.

  Vid bokning av Star Alliance bonusresor tillåts du inte att ha stopover någonstans.
   
  Glenn E gillar detta.
 4. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Avbokningsreglerna är exakt samma för en Star alliance award som på en SAS-award.

  Stopover på SAS interkontinentalt innebär att du kan flyga exempelvis Stockholm-Köpenhamn-San Francisco, och ha en stopover i Köpenhamn. Stopovers går, i princip, bara att utnyttja på SAS interkontinentala hubbar (ARN, CPH och OSL).

  En medlem (minns inte vem) lyckades få en vettig användning genom att kombinera stopover och saxning och flög San Francisco-Köpenhamn-Tokyo, med en stopover i Köpenhamn på några månader.
   
  Glenn E, Crille81 och Dr. Miles gillar detta.
 5. Elberto

  Elberto Medlem

  Ort:
  Norrtälje
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag lärde mig något nytt idag. Tack
   
 6. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  @fcx, hmm undrar vem du syftar på ;) been there done that
   
  jerixon gillar detta.
 7. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill inte vara negativ, men att hitta award biljetter till USA nu i sommar med sas är väldigt låg chans att lyckas med. Man behöver mer eller mindre boka 10-11 månader i förväg. Med Star Alliance award bör det dock vara möjligt och lika bra att boka så snart som möjligt, det går alltid boka om eller avboka senare.
   
  agehall och Dr. Miles gillar detta.
 8. troligt

  troligt Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för alla svar, snabbt som alltid och väldigt informativt! Jag skall genast börja leta möjliga award resor och hoppas att jag kan finna någon till USA i sommaren, vare sig det är med SAS eller Star Alliance i övrigt!

  // Daniel
   
 9. troligt

  troligt Medlem

  Ort:
  Västerås
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite annan vinkel på mina ursprungsfrågor, men jag tänkte fortsätta samma tråd istället för att skapa en helt ny, jag hoppas det är ok.

  Jag har suttit nu inatt och kikat, och enligt vad jag kan se är det helt kört med SAS Award till USA i sommar, men det verkar finnas via Star Alliance. Dock hade jag hellre åkt nya SAS kabinen med direktflyg till LAX än att mellanlanda utan stopover i Europa för att sedan ta (vad jag kan se) ett sämre flyg över Atlanten till samma destination - men nu har jag lärt mig att man skall vara ute i god tid. Om det nu inte är så att man kan hitta tillgång i SAS direktflyg till LAX via Star Alliance Award men inte via SAS Award, men det har i vart fall inte jag funnit någon.

  Kruxet är att vi gärna vill åka någonstans i sommar (ex. Västkusten USA, alt. Karibien eller Sydostasien), och vi har i dagsläget ingen 2-4-1 voucher (eftersom jag nyligen fattat att jag behöver ett Amex, och sådant är beställt), och vi har 2 separata konton (EBS med 113 000 poäng och EBG med 119 000 poäng). Vi har en del poäng som kommer att komma att tjäna nu i vinter/vår (totalt cirka 60 000 poäng totalt), men vi hinner inte få en 2-4-1 före sommaren. Som jag ser det har vi nu 3 alternativ;

  1) Boka en Star Alliance Award till USA för 110 000 poäng vardera snarast möjligt (som då inte blir direktflyg med SAS nya kabin) och skapa ett familjekonto för framtida intjäning.

  2) Försöka fördela de poäng vi tjänar under våren, samt ev. flytta lite poäng mellan våra konton för att landa på 140 000 poäng vardera och boka en Star Alliance till Karibien eller Sydostasien - dock med stor risk att tillräckligt med poäng inte finns på kontot förrän April/Maj, med önskad utresa Juni/Juli.

  3) Betala för en annan resa istället och spara poängen, skapa familjekonto och invänta en 2-4-1 voucher och nyttja poängen till vinter eller nästa år. Om vi då får en 2-4-1 voucher framöver som blir i mitt namn så gissar jag att vi inte kan nyttja poängen på min frus konto för denna voucher, och då behöver vi ändå betala för att flytta runt poängen, men det kanske det får vara värt i det stora hela.

  Så det jag lärt mig nu framförallt är - boka i god tid, det är ändå omboknings- och avbokningsbart, se till att få 2-4-1 vouchers och ha inte separata konton.

  Vad är era förslag/synpunkter givet ovan?

  Mvh,

  Daniel
   
 10. Jag skulle föreslå alternativ 1) så fort du har hittat lämpligt datum/flight till er önskade destination.
  Ni kan alltid boka av befintliga bonusresan gratis*# och boka en ny bonusresa till någon annanstans när ni har fått mer poäng och/eller eventuell Amex 2-4-1 voucher men på det viset säkrar ni åtminstone en resa till Nordamerika.

  * SAS Servicearvode
  Servicearvoden - SAS

  # Detta förutsätter att era poäng inte går ut innan ni bokar er nästa resa efter avbokning.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×