LifeMiles-konto hackat

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av agehall, 4 April 2015.

 1. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag fick just ett mail från LifeMiles där det framgick att min e-postadress blivit uppdaterad till en väldigt snarlik den jag faktiskt använder.

  Uppenbarligen har någon lyckats hacka mitt konto och bytt e-postadressen och även lösenord.

  Jag vet inte hur de kommit över mitt lösenord, men är det en brute force attack så har de haft tur, för det är ett långt och relativt komplicerat lösenord.

  Alla ni som har LM-konton bör kanske vara lite extra uppmärksamma på om ni får liknande mail - det är ju lätt att missa att e-postadressen är fel om man inte är uppmärksam...
   
  Glenn E och Henrik_B gillar detta.
 2. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Riktigt tråkig sak att råka ut för. Underligt också om du hade ett komplicerat lösenord. Kan du ha förlorat det genom någon keylogger eller liknande på en dator du loggat in ifrån?

  Har du kunnat få tillbaka kontrollen över kontot på något sätt?
   
 3. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Min konto virker til at være okay - har dog ingen miles på den så ingen fare.

  Jeg håber du får kontrollen tilbage!
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Inte en chans skulle jag säga. Har bara använt mina egna datorer för att komma åt kontot och de är garanterat keylogger-fria.

  Inte än. Jag har varit i kontakt med deras callcenter men detta måste tydligen hanteras via mail, så jag har skickat mail med kopia på pass och alla mina uppgifter till dem. Det löser sig säkert på ett par dagar skulle jag tro.


  Det jag funderar på, är om LM hade en PIN-kod också. Jag har en notering om detta i min lösenordsapp, så någon gång har jag fått en PIN men jag kan inte komma ihåg att jag använt den själv för inloggning.
   
 5. Glenn E

  Glenn E Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  PIN koden använder man på telefon.
  Då man bokar en resa på telefon har de ett system där du anger pin koden Mha tonen som finns för olika siffror på telefonen för identifiering. Sedan anger man kreditkortet för att betala en sådan bokning efter man angett pin koden.
  Jag råkade säga min då jag trodde att agenten frågade efter den men lyckligtvis kom jag ihåg fel då för jag fick försöka 2 gånger med knapptryckningarna.:)
   
 6. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Lite uppdatering: LM har varit lite tröga att kommunicera över helgen, vilket inte var helt oväntat. De har dock tagit tag i problemet och om jag förstår saken rätt är mitt konto nu helt låst och inga transaktioner ska ha skett på det sedan e-postadressen ändrades.

  Igårkväll fick jag ett mail där de ville ha ett telefonnummer för att ringa upp mig så att jag kan återfå kontrollen över kontot. Summa summarum kan man väl säga att jag tycker de skött detta rätt bra hitintills. Jag hade förväntat mig en massa strul, men det ser ju ut som att allt kommer att lösas rätt smidigt.
   
 7. Bra jobbat LifeMiles!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×