Senaste nytt

Lämna elektroniken hemma när du åker till USA

Moco

Medlem
De i säkerhetskontrollen kan ju inte använda olika regler beroende på resandes destination
så det är nog stor risk att det blir samma regler överallt dvs. även inom EU


Max storlek enligt UK/US regler är 16 x 9,3 cm

Som exempel är en Galaxy Note 5 153.2 x 76.2 x 7.6mm
och en Galaxy S8 148.9 x 68.1 x 8 mm

_95259013_device_travel_banned_inf624.png

US and UK ban cabin laptops on some inbound flights - BBC News

Ja, intressant. Förhoppningsvis tänker EU annorlunda när det gäller resande i Europa. Om inte så sparkar man undan fötterna på en stor del resande, och framförallt affärsresandet, i en handvändning. Många är de firmor som kommer att slita med att kunna hantera omställningen snabbt nog. Alternativen som redan visats ovan innebär ju inte nödvändigtvis att det blir mindre prylar och elektronik, bara andra prylar som fraktas runt...
Blir intressant att se vad det får för effekt på exempelvis SAS med tanke på den ökade exponeringen mot just USA.
 

agehall

Medlem
Alltså, det enda rimliga är ju att om de ska förbjudas på ett ställe ska de förbjudas på alla ställen, inklusive inrikes i USA. Allt annat är ett uppenbart spel för gallerierna.

Att det sedan är en säkerhetsrisk att checka in laptops är ju bara grädden på moset här...
 

Homer

Medlem
Tack! Ser idag också att BBC har en starkare formulering om "rejects laptop ban" efter mötet: US and EU reject expanding laptop ban to flights from Europe - BBC News

Och något vagt om "other measures" att diskutera kommande veckor.

BBC är de enda som drar den slutsatsen, den typiska slutsatsen från medier med samma källa är
att blev varken buh eller bäh


There is still no decision on whether to include European airports in the ban, the U.S official said, adding that it is “under consideration” and that the U.S. reserves the right to unilaterally implement the measure whenever it decides there is an imminent threat.

EU and US meeting on airline laptop ban ends with no result – POLITICO
 

RickardG

Medlem
Vad tror ni om att det slutar med en halvmesyr att man kommer få ta med surfplattor men inte regelrätta laptops? Eller något i stil med att det kommer en begränsning av hur stora enheter som accepteras och som är mer generös än den som det talats om hittills? Typ att en viss volym/vikt på enheten kommer gälla (som för vätskor) men att den sätts så att mindre laptops skulle kunna tas med?
 

Fredrik

Medlem
Det slutar nog med någon form av teater på europeiska flygplatser. Skulle inte bli förvånad om det slutar med obligatorisk svabbning av elektroniken.
 
Toppen