Senaste nytt

Kuala Lumpur Vad får jag inte missa ?

Anfield

Medlem
Nu är vi på g till Kuala Lumpur, och har några dagar att strosa runt där.
Finns det någon vatten park ? ( Junior undrar )
Något vi absolut inte får missa ?
Alla tips är välkomna !
 

jsn

Medlem
Jag tittade igenom bilderna från när jag var där för över tio år sedan, och det är två saker jag fotade: dels upp i tv-tornet, dels verkar det finnas någon stor grotta i närheten av KL som verkar vara ett turistcenter. Många branta trappsteg för att komma upp till grottan, apor som hänger utefter gången upp, gigantiska grottor, mm. Dock spenderade vi inte mycket tid i KL, utan mest mellanlandade på väg till/från andra aktiviteter.
Hur många dagar har ni? Funderar ni på att sticka ut utanför KL? Vi var dels på Langkawi en vända, bodde i bungalows på stranden, dels var vi till Kota Kinabalu och tog även en vända in i djungeln med Uncle Tans resor (this is not Hilton)

Edit: När vi var där så var elektronik billigare i KL än i Singapore.
Edit 2: Vi beställde några figursydda kostymer och skjortor där hos en skräddare som vi blivit rekommenderade, men det tar några dagar att få dessa så det beror hur lång tid ni har på er.
 
Last edited:

AABack2ARN

Medlem
Petrona Towers är sevärt
Grottan skall vara sevärd men risk för att det är en turistfälla (har inte varit där själv men rekommenderades att åka dit på en vardag)
Fanns en stor fjärilspark om jag inte blandar ihop KL med någon annan stad
 

igelkotten

Medlem
KL Tower är väldigt nice. Utsikten är rätt bra, och restaurangen högst upp, Atmosphere 360, har en riktigt vass buffé som både ni vuxna som barnen kommer uppskatta. Restaurangen roterar runt tornet dock, så tänk på det om någon väldigt lätt blir åksjuk.
 

JacobGBG

Medlem
Batu grottorna har någon nämnt. Populärt även med barnen då det finns massor av turist-vana små-apor runt trapporna upp till grottorna.

MYR har väldigt fördelaktig utväxling mot SEK och KL har galet bra shopping med ett antal mega-malls med olika inriktning.

Finns ett rätt mäktigt zoo också, för att inte tala om restauranger av toppklass för småpengar.
 

E.K

Medlem
Batu grottorna, China Town eller Petaling Street som den egentligen heter, TV tornet och Petronas tornen skall man försöka beta av.
Det finns så mycket annat också i museer, parker och sevärdheter så att Kuala Lumpur är värd ett par semester veckor i min åsikt.

Enklast och bäst åker ni pendeltåg till Batu grottan. Se till att ha biljetten kvar när ni kliver av tåget eftersom biljettkontrollen är efter avstigning.

Sen finns det 3 st gratis "hop on" bussar som kör i en cirkel mellan sevärdheterna, jag vill minnas att alla 3 passerar Petronas tornen.

IMG_0084.JPG


IMG_0123.JPG
 
Toppen