Senaste nytt

Koppla upp mobilen efter landning

pswe

Medlem
Även om många redan gör det så är det först nu det verkar vara OK från SAS att koppla bort flight mode direkt efter landning. Liten men välkommen förbättring. (bild från SAS Twitter)
 

Attachments

  • Bzm3bNSIEAA0TiE.jpg
    Bzm3bNSIEAA0TiE.jpg
    70,7 KB · Visningar: 185

notsobusyp

Ny medlem
Den europeiska säkerhetsorganisationen för flygindustrin, EASA, offentliggjorde i slutet av september nya regler för mobila enheter ombord på flyg. De nya reglerna innebär att mobila enheter kan vara på både före avgång och efter landning.

Dessa regler ska ha trätt i kraft den 11 oktober, och det verkar vara så att SAS varit först ut med att anamma de nya reglerna bland de Europeiska flygbolagen, vilket är trevligt och helt klart ett steg i rätt riktning mot en enklare resa. Trevligare är dock att slippa skämmas då SMS börjar trilla in på väg mot gate :)
 

palmen

Moderator
Om jag inte kommer ihåg helt fel (eller har hört helt fel) har SAS sedan någon månad tillbaka även annonserat ombord på planet att det är ok att slå på telefonerna i samband med att man taxar in till gaten, dvs man har inte behövt vänta tills man varit framme och parkerat.
 

MarcusC

Medlem
Verkar dock inte som all crew känner till ännu? Idag ARN-GOT skulle flightmode vara på fram till gate vid säkerhetsgenomgång, och upprepades vid landning..
 

andy.c

Medlem
På morgonens flight CPH-ARN annonserades detta i samband med att vi hälsades välkomna till Arlanda. Utropet var lite "hackigt" och det sas även att detta var så nytt att de inte ens hade fått ett manus för utropet.
 

DeWi

Medlem
Igår CPH-BLQ annonserades efter landningen att det är ok slå på telefonen, men att man för respekt för sina medpassagerare undviker att prata högt i den
 
Toppen