Kolla upp fare base regler för en inrikes flygresa i Argentina?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Stockholmer, 15 Mars 2015.

 1. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Hej,

  inför en stundande resa till Argentina har jag köpt ett par inrikesflygbiljetter med LAN Argentina. Köpet gjordes på den brittiska sidan av Lastminute.com. Priset var rätt lågt och fare base är OEESP031.

  När jag läst en del reserapporter kring resande i Argentina, så verkar det finnas två sorters biljetter. En sort som säljs billigt till deras egna invånare och en sort som säljs till i runda slängar det dubbla priset till utlänningar. Dessa billigare biljetter hittar man på LANs argentinska lokala sida, och de dyrare biljetterna på de andra landsidorna. Prismässigt är mina biljetter i nivå med de billigare biljetterna.

  Finns det någon möjlighet att kolla upp om mina biljetter bara är ämnade för argentinska invånare utan att kontakta till LANs kundtjänst?
   
 2. Om du berättar om vilken sträcka (varifrån, vart, enkelresa/tur&retur) och under vilken period, kan jag kolla fare rules på ExpertFlyer (om det är en publicerad fare).
   
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Baserat på lite slumpmässiga sökningar på ExpertFlyer avseende argentinska inrikesrutter i april så verkar detta inte vara en publicerad fare. Men lite ledtrådar behövs nog för att dra en riktig slutsats...

  @Stockholmer: Är det så att så att biljetterna verkligen ENBART är ämnade för argentinska invånare? Eller kan det vara så att de i princip enbart säljs i Argentina? Har inte Argentina utmaningar med inflationen som gör att utländska siter inte vill ta en för stor valutarisk?
   
 4. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  I Argentina har jag sett att de flesta paketresor endast är giltiga för invånarna.
  Det var typiskt ca 400KR eller mera påslag på rutter till Salta eller Mendoza när jag tittade, slutade med att jag tog buss till Mar del Plata istället.
   
 5. Enligt info som jag fick av @Stockholmer via PM ser det ut som icke publicerad fare. Jag kunde inte hitta samma fare på ExpertFlyer.
   
 6. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Det är sådana biljetter där man behöver ange sitt DNI-nummer (argentinska personnummer) för att ha rätt att köpa dessa biljetter. På Lastminute.com efterfrågas inte den uppgiften. Har även uppgivit att min hemvist är EU. Har läst att om man trots allt köpt den billiga biljetten så kan man resa, men då måste man checka in online och utan att resa incheckat bagage för att undvika checkin-personalen. Däremot har vissa andra resenärer rapporterat att kontroller ibland görs vid gaten. Då är det kört...

  Vad det gäller valutarisken tror jag att den är relativt låg, om man vill köpa en biljett på LANs argentinska hemsida så anges priserna i US-dollar, inte i argentinska pesos. Förmodar att priserna som LAN ger till de utländska återförsäljarna även de är i US-dollar...
   
 7. Stockholmer

  Stockholmer Medlem

  Ort:
  HAM
  Vad betyder icke publicerad fare?
  Något liknande ID-biljetter?
   
 8. Det kan vara avtalad biljett med lokala resebyråer.
  I Sverige är det vanligt bl a med THAI, Cathay Pacific.
   
 9. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det låter ju lite som subventionerade biljetter på rutter där argentinska staten vill säkerställa att invånarna får möjlighet till billiga biljetter... Men att andra får betala ett mer markandsmässigt pris.

  Har för mig att jag även sett det på vissa priser till och från Kanarieöarna. Man måste kunna bevisa att man har en boendeadress där för att nyttja priserna. Och Gotlandsbolaget hade (har?) väl något liknande för de som är bofasta på Gotland? Eller är det numer bara att man är garanterad plats på slutsålda färjor?
   
 10. Många SITI (Sales Inside, Ticketing Inside) fares publiceras inte heller utanför landet. T ex många inrikesbiljettspriser i Kina, Korea och Japan kan man inte se på Expert Flyer.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×