Kliva av tåget på Arlanda

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Toby, 18 December 2012.

 1. Jahopp. Står nästa prishöjning på Arlanda Express runt hörnet nu då? Uppenbart att det långsiktiga målet är att få alla att ta taxi eller köra bil till och från Arlanda, eller :rolleyes:
   
 2. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Att köra Car2Go eller DriveNow inifrån stan framstår som ett allt bättre alternativ... 180-250kr enkel väg beroende på exakt plats, fart och val av bil.
   
  Gus, apknug och mjulven gillar detta.
 3. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det blir svårt att motivera skäligheten om de inte höjer priserna, även om de har en extremt god lönsamhet. Men det känns lite larvigt, det är inte rimligt att tro att någon från Uppsala åker via Stockholm till Arlanda, och rimligen är det inte samma personer som tar arlanda express som tar pendeln från Södertälje, eller Stockholm central för den delen förrän arlanda express är billigare.

  Arlanda express har väl riktat in sig mot affärsresenärer som reser flera gånger och folk som snabbt vill in i centrala Stockholm och snabbt ut igen, utan att resa runt så mycket. Borde vara en utmärkt marknad, och jag tror nog de förlorar på detta. Jag tyckte själv sista gången jag tog pendeln till Uppsala att priset inte riktigt motiverade det och tänkte att jag borde tagit en taxi istället. Nästa gång...
   
  Agö gillar detta.
 4. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Yes, och de har ju även breddat sig genom 2 för 300, 3 för 400 och 4 för 500 samt boka-tidigt-rabatter, sommarrabatter, ungdom-, student- och sextimmarsrabatter för att locka andra typer av resenärer. 2 för 300 är ju inte obehagligt mkt dyrare än flygbussen. Tycker jag.
   
  thh och 011430121 gillar detta.
 5. Aurora

  Aurora Guest

  Men vaffan... Sukk. Da blir det buss etter 20 september, det er virkelig ikke verdt å betale ~200kr én veg for SL-pendeln, 15 minutters togtur Uppsala-Arlanda C.
   
 6. Hachans

  Hachans Medlem

  Fördelen med SL-pendeln är ju att det blir billigare om du ska vidare, t.ex. med tunnelbanan. Slutar resan vid Stockholm C kan man lika gärna ta bussen ja.
   
 7. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  De har redan höjt till 120 kr. Blev väldigt förvånad av denna ökning med nästan 50%. Helt jävla hopplöst med förbindelser ARN till Uppsala. Avtalet dom A-Train har med UL, SL och SJ tillåter en prishöjning till nästa år har jag för mig.

  Konstiga är dock att jag köpt biljett för 83 kr Arlanda Uppsala med SJ, och då inte betalat stationsavgift förra veckan vid 2 tillfällen. Varför vet jag inte...
   
 8. JoelG

  JoelG Medlem

  Från mitten på december kommer åter möjligheten att resa från Örebro-Eskilstuna-Södertälje (med mellanliggande stationer) till Arlanda/Uppsala utan byte på morgonen (två turer) samt retur på eftermiddagen två turer. En bra förbättring som dock blev på bekostnad mot den kanske mer populärare direkttåg från Örebro/Eskilstuna till Stockholm
   
  Nemo gillar detta.
 9. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Är man 4 stycken kostar ju Arlanda express 500 kr på weekend och då blir det billigare tom om man ska till Stockholm C.
   
 10. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Är Arlanda slutstation för tåget?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×