Kliva av tåget på Arlanda

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Toby, 18 December 2012.

 1. twiggs

  twiggs Medlem

  Jag förstår resonemanget men håller ändå inte med i sak. Den som kör ut ur Stockholm har ju ändå bidragit till trängseln ända fram tills dess att att han/hon passerade en sådan avläsningsapparat på väg ut ur stan.

  Men när det gäller en passageavgift på Arlanda C, vid byte av tåg nere på perrongen, så har ju personen faktiskt aldrig passerat någon spärr.
   
 2. mry

  mry Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  avgiften läggs ju bara på från SJ om man ska till eller från arlanda C så det är ju på så sätt en avgift för passage om man åker dit. Jag har inte lyckats hitta bokningsbar kort resa med SJ med byte på Arlanda så lyckas inte reda ut hur de hanterar det...
   
 3. twiggs

  twiggs Medlem

  Å andra sidan undrar jag om SJ:s bokningssystem är inställt på att ta ut en extra avgift på x kronor på samtliga bokningar som involverar Arlanda C eller om detta system skiljer på byte nere på plattform (tvivlar på det senare!). Såg när jag sökte att SJ inte kallar avgiften passageavgift utan "Stationsavgift Arlanda" varför saken hamnar i ett annat läge möjligen.
   
 4. drW

  drW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Fungerar det fortfarande så att det bara är att betala i spärren om man har biljett förbi Arlanda C? Skulle vilja använda upp lite SJ poäng men har inte tillräckligt och SJ tar hutlöst mycket för av och påstigning med poäng.
   
  Gus gillar detta.
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, du säger bara att du ska ha en passageavgift och det blir inga frågor på det.
   
  drW gillar detta.
 6. anjak

  anjak Medlem

 7. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Trist men inte oväntat.

  Tyvärr blir det jobbigt för mig att resonera kring bästa resväg till ARN. Jobbar vid Solna station, bor i Norrort en bit från tåget(och E4. Förmodligen kommer jag att gå till Flygbussen om jag åker från jobbet nu om det är privatresa. Hemifrån när det kommer att ta väldigt mycket mer tid att åka Flygbuss än pendel så då kan jag lika gärna åka gratis via Märsta.

  Oavsett så kommer det i så fall att ta mer tid och jag vill gärna sätta pris på den.
   
 8. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Allt för att främja miljö och bekämpa trängsel på vägarna... suck
   
 9. mjulven

  mjulven Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är för mig mycket konfunderande att staten inte satsade på denna dragning från första början. Nu drabbar det inte mig i någon större omfattning då jag "bara" har två resor kvar under hösten innan jag byter hemflygplats med förmodat cykelavstånd (LPI). Men från Uppsala så kommer det från och med höjningen till 120 kr vara billigare att åka Taxi om man är två eller fler.

  Dock är jag faktiskt lite sur på de politiker som inte inser att detta är ett problem. Arlanda torde vara en av mycket få flygplatser där den billigaste enkelbiljetten med tåg kommer att kosta runt 200kr.
   
  kristofergustafsson gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×