Senaste nytt

Kina introducerar 72 timmar visumfri vistelse i Peking & Shanghai

Dr. Miles

Expert
Hej!
Åker med döttrarna till Filippinerna på sommarlovet. Har köpt biljetter med Air China STO-PEK-MNL för 5518 SEK styck. På ditresan så har vi ca 10 timmar transit i PEK och frågan är om vi hinner att göra ngt i stan utan stress vi har aldrig varit i Peking förut, är det ngn som har bra tips på vad man kan göra? Finns även Air China Transit Lounge som man kan nyttja om man har över 6 tim transit, ringde Air China och frågade men dom sa att det inte gäller på dessa "snik" biljetter men man kan tydligen köpa in sig där, är det ngt att rekomendera och vad kostar det i så fall. Emotser tacksamt svar.
//Tomas

Ni kan ta tåg till Dongzhimen station och sedan byta mot tunnelbana till Yonghegong station (en station)
Screenshot20130325_1.jpg

Därifrån kan ni besöka bl a Yonghegong Temple (lamaisk tempel), Guozijian Confucius Temple

För lunch kan ni ta det t ex på Jin Ding Xuan som ligger gångavstånd från Yonghegong. De har meny med bilder.

Air Chinas Beijing->Manila flighten avgår från Beijing runt kl. 20 då förutsätter man att komma tillbaka till flygplatsen vid kl. 18.
Runt den här tiden är rusningstid och jag rekommenderar inte er att ta taxi tillbaka till flygplatsen utan att ta tåg.
 

Dr. Miles

Expert
Jag vill påminna våra norska vänner att resenärer med norskt pass är undantagna från denna 72 timmar visa waiver transit i Beijing/Shanghai
Norsk medborgare måste ansöka transitvisum eller annat visum om man vill stanna längre än 24 timmar i Beijing/Shanghai.

Embassy of the People's Republic of China in the Kingdom of Norway skrev:
Do I need a visa?

2012/05/11

(4)Foreigners who have confirmed onward tickets and seats on international flights and directly transit through China and stay for no more than 24 hours within the airport boundaries shall not need to apply for a transit visa.
 

pitch

Medlem
Men jag vill ju åka till Chengdu, inte dom där ställena längs med kusten där jag redan har varit.
Nåja, man får väl vänta tills dom inser att det var skitkorkat att göra det svårare/dyrare för oss svennar att skaffa riktigt visum till Kina.
 

emiland

Medlem
Nja det gör nog inte de kinesiska myndigheterna. Däremot har man ju nu samma krav på utlänningar som vill besöka Kina som vi ställer på kinesiska medborgare som vill åka till EU. (Med undantag för 48/72 timmarsgrejen som vi inte har för kineserna.
 

oshkosh2009

Ny medlem
Någon som vet hur detta kollas i imigration?
Har en kollega som idag blev varse om att han skulle behöva åka på ett 1 dags möte i Beijing på måndag.

Har klurat lite och frågan är om följande scenario skulle fungera:

Han köper en biljett med Airchina Sthl - Bejing T/R Utresa lördag 19:10 (landar söndag 9:40)
Hemresa tisdag 13:50

För att komma in i landet köper han också en enkel biljett med Asiana Airlines, Beijing - Seoul (vilket var den billigase biljetten till ett icke visumland jag kunde hitta den dagen åt honom)
Tänkte lägga utresan på den biljetten ungefär samma tid som returen till Stockholm, dvs tisdag em.

Frågan är om han kan checka in på bägge flighterna på tisdagen (olika flygbolag) och använda Seoul biljetten genom imigration.
Någon som vet hurvida de ens bryr sig om han varit utanför landet eller inte utan bara säkerställer att man har en biljett ut när man ska in i landet?

Yes...visst hade det varit enklare (och billigare) att fixa ett visum men de slutade att utfärda "akutvisum" förra året så försöker "trolla lite med knäna" för att hjälpa honom.

Vad tror ni?

Om det nu går att checka in på 2 flighter samma dag (olika flygbolag) så borde man rimligtvis
 

Dr. Miles

Expert
Flygbiljett som Stockholm-(CA)-Beijing (destination; stanna inom 72 timmar) -(SK)-Köpenhamn-(SK)-Stockholm bör fungera.
I detta fall åker man till ett tredje land (Danmark).
 

A380*G

Medlem
Det går nog, men det kan bli problem för jag tror immigrations ser vilken flight du är bokad på.
Enklaste vore att ta utresa/hemresa från olika länder då är det inga problem. Åk ut med SAS från CPH tex lördag kväll och hem med Air China tisdag eftermiddag till ARN.
 

tob

Medlem
Vi gjorde något liknande förra året då vi hade ToR bokat Sverige-Shanghai och hade visum för ett entry till Kina men lämnade efter en vecka Shanghai och åkte en sväng till Tokyo. När vi sedan kom tillbaka till Shanghai spenderade vi en natt till hos vänner (ca 24h stop over) innan planet hem gick nästa dag.

Det fungerade genom att man i immigration sa att man hade biljett vidare (inom 72 timmar) och visade upp bokningen, man blev då hänvisad till en "inre" väldig hög disk där en tjänsteman tittade ner på oss och efter lite knappande på dator stämplade våra pass med transit visa. Vi var inte incheckade på nästa flight än, det hade ingen betydelse (den var som information ju också på en helt annan bokning).

Kan dock stämma som A380*G säger att de kan se ens bokningar i datorn och då eventuellt blir lite misstänksamma om de ser att det finns en returbiljett till samma land men så länge man står på sig att man har biljett vidare enligt reglerna borde det inte bli något problem.
 
Toppen