Kastrup - Fick inte komma igenom fast track med familjen

Diskussion i 'Flygplatser' startad av intuition, 15 April 2019.

 1. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, mitt sista inlägg innan jag lämnar diskussionen som blivit lite väl stor och långdragen.

  Varför var din vuxna familjemedlem med dig och inte på väg till den andra kön? Om nu bara du och INF försökte gå till express, var det verkligen du+ INF som blev stoppade och inte ni alla som sällskap?
   
  pep gillar detta.
 2. pep

  pep Medlem

  Sagen er vel blot at de forsøgte at få "Den tredje mand" (Orson Wells film, sorry) med paa frihjul. Og den gik bare ikke den dag. Engang imellem bliver man fanget af reglerne. Hvis jeg har forstået dette er der ingen "sag" og INF ville aldrig blive nægtet at gå igennem med den som har formåenerne..? Hvad skulle security da gøre med et spædbarn. Det kunne blive en køn historie i Ekstrabladet....
   
  Kris gillar detta.
 3. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  Vad ar det for forhor du bedriver genomgaende i denna trad?? Tycker inte det ens fortjanas att besvaras, men intuition har, forvanansvart nog, bemodat sig anda att forkalra.

  Genom ren gissning, och av valvilja, sa antar jag att man genom manuell disk kan ga/hanvisas till bade fast track och slow track (hur tror du slowtrack folk med INF gor?) -vilket ar ratt sjalvklart fran vad intuition skriver. Darmed inget konstigt att alla valjer att ga igenom dar.

  Genomgaende konstig och overdriven attityd i inlaggen.. Oskonaste svaren jag last pa lange har... wow!
   
  apknug, TheHanslin, intuition och 1 annan gillar detta.
 4. Malla

  Malla Medlem

  Ort:
  Tianjin
  Jag har ofta blivit stoppad i fast track med vår son nu 5 år. Jag är diamond och min fru är guld. Detta gäller i synnerhet Lufthansa som är nitiska med att fast track gäller enbart innehavaren av EBG. Detta problem har vi haft sedan första gång vi reste med honom när han var 3 månader.
   
 5. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det startades en tråd för att klaga på personalen och reglerna. Jag har fortfarande inte förstått hur och varför allt gått till och TS har sagt emot sig själv, så därför har jag frågat för att förstå omständigheterna, vad är problemet?
   
  Cremant och Ping gillar detta.
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi får nog ta och dämpa oss lite i denna tråd, har verkligen blivit en höna av en fjäder här kan jag personligen tycka.
  Tänk på att behandla andra med respekt och på hur man uttrycker sig, inte alltid man kan toilka saker rätt på ett forum på nätet.

  /Moderator
   
  TheHanslin, Jane Insane och igelkotten gillar detta.
 7. Bryant

  Bryant Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Arlanda, vid SAS incheckningen
   
 8. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, så har det varit för mig iaf. De vill ha allt, pass och boardingkort och skannar allt innan de släpper in sällskapet.

  Du kanske inte har varit på Kastrup och vet hur det är uppbyggt där?

  Före säkerheten finns ett spår målat i golvet för express. Det går lite vid sidan av den vanliga vägvisningen till säkerhetskontrollen men är bara vanlig golvyta. Båda spåren leder fram till samma punkt. De här spåren är bara till för att om det är kö för att skanna sitt boardingkort in till säkerhetsområdet, så ska express vara säkrad så att man inte fastnar bakom en folkmassa på vägen till säkerhetskontrollen. Alltså, detta är bara vanlig golvyta i T3 som är publik och som vem som helst kan beträda.

  Båda "spåren" slutar alltså vid en samling e-gates där boardingkort ska skannas. 1 grind till vänster för express, i mitten en manuell disk och till höger 3-4 grindar för vanlig säkerhetskontroll. Oavsett hur man tagit sig till denna punkten kan man gå i vilken grind man vill. Det är kanske 5-10 meter mellan den mest högra och den mest vänstra grinden. Efter grindarna börjar ett nytt kö-system till de säkerhetsbanor som för dagen är öppna. Här separeras flödena på riktigt, så att de som går igenom de högra grindarna hamnar i kön till vanlig säkerhet, de som går i den vänstra grinden hamnar i kön till express och de som går i den manuella disken kan skickas antingen till express eller till vanlig säkerhet.

  En vanlig dag kl 11 är det ingen kö före e-grindarna. Det finns alltså inget som är "på väg till express" eller "på väg till vanlig kö". Man går bara helt enkelt över en golvyta för att nå gruppen av grindar.

  Som ett sällskap gick vi alla 3 direkt till den manuella disken eftersom det bara är där INF kan skannas. Från den punkten kan vakten välja att göra någon av de 4 alternativen som jag skrev ovan. Jag förväntade alltså att därifrån få svänga vänster med spädis och resenär 3 få svänga höger. Alternativt att alla 3 fick gå till express - vilket passagerare 3 inte hade rätt till, men som vakterna ibland anvisar.

  Så idén om att vi alla 3 gick till någon sorts separat express-kö och blev nekade stämmer inte. Vi gick dit man måste, påpekade vänligt att jag hade express och undrade lika vänligt hur det skulle hanteras.
   
  Maja, CoooC, anjak och 4 andra gillar detta.
 9. Det är rätt smidigt att vara två i säkerhetskontrollen med infant. Det vet alla som har barn.
   
  TomJ, Maja, apknug och 4 andra gillar detta.
 10. igelkotten

  igelkotten Medlem

  Ort:
  London
  "du har inga barn..." :D

   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×