Kastrup - Fick inte komma igenom fast track med familjen

Diskussion i 'Flygplatser' startad av intuition, 15 April 2019.

 1. SG

  SG Medlem

  Återigen folk som enbart anser sig ha rättigheter. Jäkla otyg. Följ reglerna så blir det bra. Angående 2,3,4 som smiter före bara för att de reser med ”barn” händer ofta. Bäst är när de suckar och stönar när business eller first går ombord före. Extra vanligt när det handlar om svenskar.
   
 2. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Precis som du säger. Det är inte så att man får någon fördel för att man reser med barn. Barnfamiljer får gå först för att de inte ska hindra andra resenärer och för att snabba upp proceduren lite, för att resa med barn kan ta väldigt mycket mer tid.
   
  Agö gillar detta.
 3. Cremant

  Cremant Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ett bra svar och en bra lösning - detsamma borde gälla vid prio-boarding!
   
  dino_81, Mr Planning, mtlmr och 1 annan gillar detta.
 4. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
  Helt klart ett känsligt ämne.

  Nej, jag försökte inte få förmåner jag inte betalt för. Jag försökte få den express som jag har rätt till, men nekades eftersom jag hade en INF vars BP inte sa "FAST".
  Jag tyckte det var osmidigt men acceoterade den anvisade "lösninge" där jag avstod från express för att ta hand om mitt barn. Som jag skrev gjorde det inte mig så mycket, men det var synd om de efter mig.
  Väldigt mycket spinn här nu.
   
 5. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Det verkar som det försvunnit en familjemedlem mellan ditt första inlägg och det senaste du gjorde... Du kunde ju gått i express för att "det hade du rätt till" och så kunde infant och den andra familjemedlemmen gå i vanliga kön.
   
  mcleif, jonten, pep och 4 andra gillar detta.
 6. pedantic

  pedantic Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  När tog dom bort det?
   
 7. Börnen

  Börnen Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vet inte exakt, två-tre i familjen har haft Guld senaste åren, och sen dom började med buss från T4 passerar vi i princip aldrig security på T5
   
 8. mha321

  mha321 Medlem

  Enligt Swedavia finns den fortfarande. Dock bara vid säkerheten vid F-gates. Jag har inte tänkt på om den faktiskt finns där när jag gått förbi eftersom jag inte haf tbehovet :) Men det kan såklart också stå fel på hemsidan.

  Travelling with children | Stockholm Arlanda Airport
   
 9. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Ni hade nog fått gå igenom allihopa om ni hade gått i rätt fast track, SAS "egna". Men nu när du gick i fel så blev det som det blev. Är vad jag tror.
   
  Walter gillar detta.
 10. intuition

  intuition Medlem

  Ort:
  LUND
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, där har vi en lösning till, som inte erbjöds.
  Där finns något talesätt om förklaringar och de som int' begrip, men jag är optimist och gör ett försök till.

  Person 1: BP markerat för express och boardinggrupp 1
  Person 2 (INF): BP inte markerat för express, men för boardinggrupp 1.
  Person 3: BP naturligtvis inte markerat för express. Boardinggrupp 3.

  Lösning 1: Vakten släpper in mig och det spädbarn som finns på min biljett. Person 3 hänvisas till vanliga spåret. (Erbjöds inte)
  Det hade varit en bra lösning och enligt mig det rätta. Att spädbarnets BP saknar markering för express måste rimligen vara ett fel och med smidighet hade man löst det i express.

  Lösning 2: Vakten släpper in alla 3 i express. (Erbjöds inte)
  Hade naturligtvis uppskattats av mig men var inget jag förväntade mig. Håller med om att express ska vara för avsedda resenärer och den här lösningen hade alltså skickat en passagerare för mycket till express-kön.

  Lösning 3: Vakten släpper in bara mig i express och spädbarn + person 3 i vanliga spåret. (Erbjöds inte)
  Rent praktiskt var det en möjlig lösning vid just det här tillfället, men jag undrar om det egentligen är enligt regler. Om vi hade delat upp oss redan innan vi kom till vakten, kan de verkligen kunnat släppa igenom en INF med en godtycklig tredje person, utan den vuxne som är huvudresenären på spädbarnets biljett?

  Lösning 4: Vakten släpper inte in någon av oss i expresskön utan skickar alla 3 till vanliga kön. (Erbjöds).
  Som jag skrev tidigare var det en lösning som vi accepterade och som inte påverkade oss speciellt mycket. Det var inte långa köer någonstans, och just i dag behövde de inte heller gå till vattenskanningsmaskinen (som bara finns vid expresskön om jag minns rätt) med barnmaten.


  Jag menar att lösning 1 är den rimliga och rätta. Det har alltså inget att göra med person 3. Spädbarn och huvudresenär på samma biljett är "odelbara". Sedan kan man säga att express-vakten gjorde rätt eftersom det inte stod på spädbarnets boarding-pass. Visst, men det är det som är osmidigheten jag ville peka på.

  Om man menar att express är personlig förmån som inte kan delas av det spädbarn som finns på samma biljett som huvudresenären, så får man rimligen också hävda att spädbarnet ska ha en egen boardinggrupp. För även boarding-grupp är väl en personlig förmån? Men boarding-grupp fungerade bra. Jag och spädis gick i grupp 1 och person 3 i grupp 3.

  Jag förstod inte riktigt att det här var ett så känsligt ämne, för då hade jag försökt vara tydligare i första posten.  PS Om det är någon som hakar upp sig på rubriken, så är det inte den jag satte när jag startade diskussionen. Jag skrev varken "familjen" eller "fast-track" från början utan hade något om osmidighet på Kastrup. Så nuvarande rubrik beskriver inte riktigt det jag ville skriva om.
   
  Brandforce, SimonXYZ, Börnen och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×