Kan jag använda min status fast företaget betalar?

Diskussion i 'Övriga hotellkedjor' startad av Reymond, 28 April 2021.

 1. Jag tror att din upplevelse/beskrivning är väldigt hjälpsam här. Nu är det länge sedan jag har varit anställd i storföretag med egna rates etc. Däremot om vi lägger ihop ett antal inlägg från sajten så har vi i alla fall lite empirisk bevisföring att det är bokningskanalen som verkar styra. OBS! Jag talar enbart om hotell nu, jag tror inte vi har sätt någon som inte har fått poäng/miles på flyg bokat via resebyrå.

  Bokningar som görs av mer traditionella affärsbyråer som HRG, AMEX, Resia verkar inte vara något bekymmer. Med eller utan CORP RATE.
  Bokningar som görs där den underliggande tjänsten är en Online Travel Agent (OTA) och särskilt Hotels.com/de/se verkar skapa bekymmer. Jag gissar några använder Orbitz eller Expedia också för dessa typ av tjänster.

  Så min hypotes är att det handlar mindre om företagsbokning eller inte, men vilken försäljningskanal som är underliggande för bokningen. Vi vet sedan tidigare att t.ex. Hotels.com inte är särskilt omtyckt ur ett status- och poängperspektiv som konsument.
   
  aruba1, Million Miler, jonten och 1 annan gillar detta.
 2. bvs

  bvs Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan också bidra till den empiriska bevisföringen :)

  Jobbar också på stort internationellt företag (och andra liknande innan). Inga problem att boka vare sig corp rate eller normal rate via CWT eller AMEX GBT och få status rec och poäng. Har alla mina medlemskap sparade under min profil så de läggs till automatiskt vid bokning, mina member rates listas också direkt i portalen tex HH Stay Longer och liknande.

  Nu har jag möjligheten att boka allt själv också så om jag tex will samla nätter på hotels.com så är det fritt fram. Dock brukar jag falla tillbaka till våra resebyråer då det är enklare att hantera utlägg :)
   
  Thomasn gillar detta.
 3. Reymond

  Reymond Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Kul att det blev en lite diskussion. Har själv ingen erfarenhet om detta.
  Men är väl bara att slänga fram sitt kort och hoppas på det bästa då den dagen är här. :)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×