Kan detta betyda att USA öppnar upp?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bridgeman, 8 Juni 2021.

 1. Maja

  Maja Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Vill bara säkerställa så jag har fattat rätt, men Antigentest är okej som test inför inresa efter den 8/11? Försöker räkna ut när och var jag ska boka tid inför en avresa den 9/12. Vaccina med SAS-rabatten verkar billigast, eller finns det andra alternativ?
   
 2. mha321

  mha321 Medlem

  Formellt sett har de inte talat om vilka test som kommer godkännas.

  Men antigen testerna från tex vaccina är godkända för amerikanska medborgares tester vid hemresa, så jag skulle säga att det mesta talar för att de kommer bli godkända även för oss andra. Men helt säker kan man inte vara.
   
  Big Birger, Maja och Johan Gott gillar detta.
 3. Homer

  Homer Medlem

  U.S. DEPARTMENT of STATE — BUREAU of CONSULAR AFFAIRS

  Update on U.S. travel policy requiring COVID-19 vaccination


  Last Updated: October 15, 2021

  The CDC and the interagency are working to develop the orders and guidance documents to implement this new travel policy, and those details -- for the airlines, for airline passengers, and for people coming to the land border -- will be available well in advance of November 8 to understand what is required to be in compliance. The Department will provide further information on travel.state.gov as it becomes available.
   
  Big Birger, Maja, airac och 4 andra gillar detta.
 4. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har en avresa till USA fredagen 12/11. Verkar som att antigen från Vaccina kommer fungera, och att det är "3 dagar innan". Så jag skulle kunna ta testet på tisdagen redan. Men för att vara på säkra sidan bokade jag onsdag lunch. Då riskerar jag inte att jag tar testet för tidigt, och jag hinner avboka/omboka allt om testet mot förmodan visar sig vara positivt. Så tänker jag. Även Vaccina-antigen-test-bokningen går ju att boka av utan kostnad, så mer hängsle och bälte än så borde inte behövas.
   
  AtleFlyg gillar detta.
 5. Maja

  Maja Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Åker på en torsdag så får boka mitt test till tisdag eftermiddag så hinner jag boka av resan om det skulle skita sig. Har tyvärr totalt 12 mil att köra för att göra testet i Göteborg, då enda alternativet jag hittar hemma är på en nagelsalong (?!?) som inte känns helt bra att genomföra testet på. ICA Maxi ska också vara ett alternativ, men de utför inte testen alla dagar i veckan och jag har inte fått klarhet i vilka dagar de genomför dem. Men som du skriver, det går ju att avboka testet fram tills två timmar innan man ska göra dem så kör på Vaccina ändå. :)
   
  Big Birger gillar detta.
 6. Jag har tagit Antigentest hos Vaccina tre gånger. Det längsta det tog för svar med intyg var 39 minuter
   
 7. Maja

  Maja Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, själva tiden att få svaret är jag inte för orolig över huvudtaget, men tyvärr är deras första tider 8:20 och deras sista 15:50, inte helt förenligt när man har över 6 mil enkel väg att åka dit och ska parera det med jobbet. Tyvärr så tror jag inte min chef uppskattar om jag ställer in mina lektioner för att jag ska åka och ta ett test. :eek::D

  Har bokat en tid inför resan i december och bör fixa det förutsatt att köerna just den tisdagen i december inte är extrema.
   
  Cristoffer Cedergren gillar detta.
 8. Davvelavve

  Davvelavve Medlem

  Ort:
  Kungsbacka
  Land:
  Sverige Sverige
  Så det verkar som att man måste ta test även om man är vaccinerad?
   
 9. Maja

  Maja Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl ännu inte klart, så bokade för att säkerställa att jag har en tid som faktiskt fungerar utifrån mina jobbförutsättningar. Kan ju boka av den fram tills 2 timmar innan.

  Även om det finns flera olika platser/alternativ och många bara kan smita in på lunchen och liknande så fungerar det inte mitt jobb, därav min bokning redan nu för december.
   
  Davvelavve gillar detta.
 10. PRJml2ENIpiC1e3L

  PRJml2ENIpiC1e3L Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skolutflykt ? :D
   
  Tonton, Mr Basic, Big Birger och 3 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×