Kan detta betyda att USA öppnar upp?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Bridgeman, 8 Juni 2021.

 1. Hachans

  Hachans Medlem

  Nu vet vi ju inte säkert, men det verkar ju som att USA inte planerar släppa in några turister eller så utan att de är vaccinerade.

  Sen hade jag aldrig i livet åkt till Cancun utan vaccin heller. Och sen har ju Turkiet testkrav om man inte är vaccinerad, och jag skulle inte bli förvånad om det inte införs hälsopass där också.
   
 2. Mr Carter

  Mr Carter Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Min rekommendation är att stanna 15 nätter för att slippa diskussioner när du kommer till USA. Jag själv var i Cancun i 14 nätter och incheckningspersonalen ville först inte checka in mig på flighten till USA. När jag sedan kom till USA och hamnade i secondary inspection tog det väldigt lång tid för de att fastställa om jag uppfyllde kraven om 14 dagar. Tidpunkten för när jag lämnade Europa verkar vara det som gjorde att de släppte in mig. I dag när vi (jobbet) reser till USA via t.ex Cancun stannar vi alltid 15 nätter. När vi började utnyttja "kryphålet" så stannade vi 14 nätter men det har också hänt att man efter 14 nätter fått vända tillbaka till Mexico för att stanna ytterligare 1 natt.
   
  FF#1, Renato, LarsCph och 2 andra gillar detta.
 3. Bankiren

  Bankiren Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Hmm, nu har det börjat bli problem med SWISS-flighterna i december... :confused:

  Jag har en bokning för 2 personer den 8-22 december, och en bokning för 4 personer den 9-23 december. Den första bokningen har typ fått alla leg avbokade, och i mejlet skriver SAS att de har försökt att omboka utan att lyckas.

  Är det inte det ena så är det det andra, som flickan som fick näsblod sa.
   
 4. Vad jag verkligen tycker tänker jag hålla för mig själv. Jag svarar bara på tänkbara praktiska konsekvenser. Allt beror på NÄR du hade tänkt göra detta. Vi vet fortfarande inte NÄR USA öppnar och det är rätt troligt att ett vaccinationskrav kommer också gälla om man kommer från México eller Turkiet.

  Om du skulle åka idag är det bara test som krävs eller hur @Hachans ? Du åkte väl hem via USA för ett tag sedan? Var det test mellan México och USA då?

  Så åker du nästa två veckor så borde väl "det gamla upplägget" funka. Åker du så att 14 dagar är EFTER 1:e november, ja då finns det en risk att du måste vara vaccinerad.

  Tyvärr så tror jag som många andra att vaccinationskravet kommer genomföras till stor del för all resa när vi går in i kv4 2021, eller början av 2022. Alternativet med PCR-test tror jag kommer försvinna och vi kommer leva med ett sådant krav i några år. Flera flygbolag kommer nog också kräva ett sådant.
   
  Lauda 777 och Renato gillar detta.
 5. Hachans

  Hachans Medlem

  Ja, det har du såklart rätt i. Jag var helt i tanke kring att det skulle ske när USA öppnat igen av någon anledning.
   
  Renato gillar detta.
 6. Renato

  Renato Medlem


  Ja förstår, men av hälso anledningar så får jag inte ta någon vaccin för tillfället. Mina läkare har ej gett mig svar om exakt när men vi ska göra mer tester under januari 2022.

  Tack ska absolut ta 15 dagar om allt blir av.

  Tänker du så av någon speciell anledning för att det är just cancun eller av någon annan anledning?

  Jag tror starkt på ett vaccin pass i framtiden men tills dess så får jag säkert ta mina dosor. Vill inte att det ska påverka mina resor negativt
   
  Last edited by a moderator: 29 September 2021
 7. Hachans

  Hachans Medlem

  Specifikt för att det är Cancun. Cancun m.fl. turistorter i Mexiko är antivaxxer/covidförnekar-tillflykten nummer ett, framförallt från USA men även från Europa.

  Smittan är rejält utspridd, men det är ett enormt mörkertal eftersom de som åker dit för att de slipper vaccin och testkrav i regel inte är de som testar sig och inte har något emot att sätta sig sjuka på flyg hem heller, för det är ju viktigast att de ska ta sig hem till varje pris.

  Nu vet jag inte vad du utreds för, men hade jag varit i en situation där jag är beroende av att andra vaccinerar sig hade jag nog inte lämnat EU. Men det är min åsikt.
   
  palmen, Renato och Berglund gillar detta.
 8. Nu hann @Hachans före mig men om du söker lite i Johns Hopkins statistik eller helt enkelt Google så ser du att delstaten Quintana Roo som Cancun är en del av har precis genomgått en större peak av smitta. Sen är det så att Cancun är en stor destination för just amerikanare, både de som väljer att vaccinera sig sen de som inte gör det. Det kan finnas stora mörkertal.

  Nu känner inte jag @Mr Carter men jag tror (fokus på tror) han har väsentlig anknytning till USA som gör att resorna kanske inte bara är av nöjeskaraktär.

  Jag lider med dem som inte i nuläget kan/bör vaccinera sig av medicinska skäl. Det kommer bli svårare ett tag framöver tror jag. Däremot att sitta 15 dagar i Cancun "bara för att" åka in i USA ovaccinerat, också med den situation som pågår där känns som "dubbel jeopardy".
   
  palmen, NotRyan, Renato och 1 annan gillar detta.
 9. Renato

  Renato Medlem

  Tack verkligen för ditt inlägg. Klokt sagt. Du gav mig bra perspektiv. Jag åker nog inte till Cancun.

  Tragiskt att folk inte har respekt, är man sjuk så stannar man ju hemma.
   
 10. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det finns ju även de som köper "falska intyg" på negativa pcr-tester inför resa... så den moraliska kompassen finns inte hos alla. Är man extra utsatt så är det nog lämpligt att vara (extra) försiktig.
   
  Karlssonskan och Renato gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×