Kall mat på SAS GO IC

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Jay, 14 Juli 2015.

 1. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vänner!
  Jag var för någon månad sedan förpliktigad att ta mig till New York. Valet föll (främst pga flygtider) på SK och resan skedde i SAS GO. Förutom det faktum (som f.ö diskuterats ofta här på BC) att man numera har en mycket snål dryckespolicy, la jag märke till att enkom kall mat serverades i SAS GO, vilket även tydligt aviserade av kabinpersonalen och skedde i bägge riktningarna så verkar inte ha varit någon engångsföreteelse. Kan inte hitta någon annan tråd i ämnet så undrar om det är fler som råkat ut för detta?
  Blev inte särskilt förvånad då SAS ständigt bjuder på dessa bottennapp(spänning i vardagen iofs). Läste i menykortet att varm mat ska serveras i SAS GO. Vet att detta kan kännas som en petitess men jämfört med vad andra erbjuder i M på liknande sträckor så framstår ju detta som skrattretande. Är det läge att kräva kompensation månne?
   
  Gus och Agö gillar detta.
 2. Flying P

  Flying P Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Väljer aktivt bort SAS på alla linjer utom CPH-ARN de gånger jag måste ta mig just mellan dessa flygplatser. SAS är en high cost carrier med low cost service.

  Om jag var du skulle jag vara rejält förbannad!
   
 3. Mikael S

  Mikael S Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  De kanske inte tyckte att det var ngn middag? ;-)

  Kikar man på SAS.se så står det "Vi bjuder på mat och dryck när du flyger till Asien och USA. På nattflygningarna serveras också frukost före landning, och på dagsflygningarna en lättare måltid."

  Jmf med det PLUS:
  • Vi bjuder på en härlig varm måltid. Din resa i SAS Plus (som endast gäller för flygningar utförda av SAS) inleds med att vi serverar en drink och snacks före middagen. Till middag serveras förrätt, varmrätt (du får välja mellan två alternativ), samt en god dessert med kaffe eller te. Mellan måltiderna kan du alltid få juice, vatten och snacks. Före landning serveras en lättare kall eller varm måltid eller frukost. go.jpg
   
  Gus, Mikael64, chazzie och 1 annan gillar detta.
 4. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha.. Tolkade informationen som att man alltid serveras en varm middag(oavsett tid på dygnet). Faktum är ju dock att hemresan(sk904) ju sker vid sedvanlig middagstid :) så här har SAS nog inget att falla tillbaka på.
   
 5. CCsomvet

  CCsomvet Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SAS har velat skära ner på antalet kabinpersonal på långlinjerna från 9 till 8 st CC, vilket de också gjorde med start i våras, för "test". Man märkte ganska fort att detta inte gick ihop med det förbättrade servicekonceptet ombord och personalen klarade inte av det. Som en nödlösning nu under perioden har man börjat med kallmat i GO. Jättetråkigt även för oss som jobbar. Men SAS har förstått bristerna i den här bemanningen och det är nu bestämt att det återigen ska vara 9 i kabinen, och varmmaten ska såklart tillbaka så fort som möjligt.
   
  jlo, utvecklargodis, mjulven och 46 andra gillar detta.
 6. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Otroligt fattigt med kall mat på longhaul. Kan vara det sämsta jag hört.
   
  Elberto, Anfield, Gus och 5 andra gillar detta.
 7. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Hvorfor er jeg ikke overrasket...?
   
  Gus, Stockholmer och star flyer gillar detta.
 8. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  När jag flög Stockholm - New York på SK903 5 maj så serverades en lunch.... denna skulle vara varm men flera fick måltiden kall varpå många sa till, varav jag var en av dessa. Vi fick nya måltider som var uppvärmda. Detta berodde på att dom inte värmt maten ordentligt, kan detta vara problemet här eller serverades det kallskuret och en macka bara?
   
 9. Flyerbandit

  Flyerbandit Medlem

  På CPH-PEK-CPH i förra veckan var det varm måltid båda flighterna. Ingen kulinarisk upplevelse, men varm mat iallafall
   
  Anfield, Mikael64, Jay och 1 annan gillar detta.
 10. Jay

  Jay Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jaha där ser man :) Låter som en högst sannolik förklaring då CC tycktes vara ganska få och fick mer eller mindre springa igenom kabinen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×