Japan sommaren 2020, osmart med tanke på OS?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Big Birger, 4 Januari 2019.

 1. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Funderar på att se Japan med familjen sommaren 2020, med ett ödmjuk inställning till utmaningen att flyga business hela familjen (5 pers) på samma flighter. Ja, det kommer vara varmt men det är enda tillfället vi får till det med ledighet allihop.

  Insåg nu att det är OS i Tokyo 24/7-9/8.

  Tror ni att det är klokt att hålla sig borta från Tokyo/Japan innan OS, för att det kommer vara lite kaos innan allt är klart? Eller att det inte är någon större fara så länge man siktar på juni?

  Det finns en hel del att se som också är utanför Tokyo, så kanske ska man börja i Tokyo så nära skolavslutningarna man kan och jobba sig från Tokyo och flyga hem från annan ort?

  Tacksam för tips och kloka tankar.
   
  Diamond-in-the-ruff gillar detta.
 2. Mr Basic

  Mr Basic Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Var i Peking strax före OS 2008 och det var inga problem. När vi gick för att se ”Fågelboet” visade det sig att de körde test-tävlingar där med volontärer och allt. Vi ombads komma in och titta samt gärna ”ställa frågor på engelska”, så att volontärerna fick öva. Minns att det var friidrottare från Kina, Mellanöstern, Sudan och Nordkorea som tävlade, mao ett härligt gäng. :D
  Japanerna är ju grymt organiserade så jag tror det flyter på utan problem.
   
  Link, Lagerman, Jane Insane och 3 andra gillar detta.
 3. Jönsson

  Jönsson Medlem

  Land:
  Danmark Danmark
  Det lär inte vara några problem. Japanerna gör inte några organisationsmissar och med tanke på Tokyos storlek så lär man inte märka någon skillnad i trängsel.
   
 4. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag och frugan har bestämt oss att åka till Tokyo just för att se OS. Vår utmaning gäller att försöka hitta hotell och flyg i Business...
   
 5. Mr.cake

  Mr.cake Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Alla turistattraktioner kommer garanterat vara kaotiska i Tokyo t.ex Asakusa som redan nu är överpackat. Annars om det är premiärtur till Japan kan ni alltid ta shinkansen till Kansairegionen. Där tar ni er enkelt runt mellan Osaka-Kyoto-Nara-Kobe. Vill ni känna på riktig "japan anda", kan jag rekommendera japanska festivaler, framförallt Gion Matsuri.

  Smakprov:
   
 6. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Det har väl inte släppts några biljetter ännu, och jag tror inte det kommer bli problem att hitta biljetter överhuvudtaget om du är ute i någorlunda god tid.
   
 7. Flying Finn

  Flying Finn Medlem

  Land:
  Finland Finland
  Om Oneworld duger, så kan jag komma med tipps för att boka affärsklass till Japan. :) Dock t.ex. KLM från OSL till TYO är nu troligen det billigaste alternativet, men nästa sommar går ju inte ännu att boka.

  Personligen är det lite öppet ännu för mig åker jag till Japan under OS eller inte. Skulle vela se öppnings- eller slutsermonin, men vi får se vad en biljett kostar. Skulle kanske även kombinera det med 1-2 dagar OS och inte bara någon av seremonierna.

  14.6 är dagen då alla nationella biljettkvoter öppnas för försäljning. Personligen försöker jag eventuellt få något fiffigt från Cartan Global eller den finska representanten, i fall prisena är något rimliga. Den danska kvoten är troligen också bra tillgänglig för danskar. Kunde åtminstone inte själv anmäla mig som intressent. :) Har inte kollat vem har den svenska kvoten.

   
 8. Big Birger

  Big Birger Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ditresan bokad! Löste det genom att vi åker med Singapore Airlines och uppdelare på två flighter med 2 timmars mellanrum. Se även detta inlägg.
   
  palmen, Berglund och MrDollar gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×