James Bonds favoritthotell

Diskussion i 'Nyhetskommentarer' startad av BusinessClass, 30 September 2016.

 1. BusinessClass

  BusinessClass Redaktör

  image_manager__headerImage_iceq_sunset_byrudiwyhlidal-9228-800x300

  Shaken, not stirred" eller som den svenska översättningen blev "skakad, inte rörd". Den korta meningen är synonym med världens mest berömda hemliga agent, och den blev formulerad i huvudet och på papper av Ian Fleming, som blev inspirerad av stämningen och antagligen också av drinkarna på Dukes Hotel i London. Fleming gillade att hänga i…
   

  Se hela inlägget

 2. Ystad

  Ystad Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker det saknas (åtminstone) ett hotell i uppräkningen: Atlantis på Paradise Island Bahamas från Thunderball. Ett riktigt mysigt hotell fram till 90-talet - nu tyvärr "sönderbyggt" till ett slags "Disneyland"...
  Det är lite synd när man bygger ut och bygger ut mysiga hotell till oigenkännlighet - ett annat exempel på detta tycker jag är hotell Fontainebleau i Miami Beach (som hette Fontainebleau Hilton när James Bond och jag bodde där:)
   
 3. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tyvärr blir jag lite ledsen när jag läser detta…

  Samma redaktörer/moderatorer som blixtsnabbt poängterar om man lite för vagt utryck åsikter som kan tolkas som ”fakta” i andra diskussioner har nu blandat ihop korten ordentligt gällande det påstådda James Bond – hotellet ”Hotel Das Central” i Sölden

  Följande står att lösa ovan i artikeln.

  Hotellet ligger långt uppe i bergen, och har 125 rum. Det är nog en av jordens mer spektakulära hotellupplevelser, och här finns två gourmetrestauranger, spa och en stor samling dyra viner. Rummen har badrum i marmor och är annars inredda i olika träsorter.

  Jag bodde nämligen själv i mars i år 1 vecka på just Das Central som ligger i Sölden nere i själva byn, i en dalgång i österrikiska alperna (Tyrolen)
  på 1 350 möh.

  Hotellet äger en restaurang uppe på en av topparna, ICE Q, 3048 möh.

  Det är denna rest. som visas på bilden och som nu redaktionen vill ge sken av är ”Hotel Das Central”… inget kan vara mer fel!

  Det är visserligen en spektakulär restaurant, men absolut inget hotell...
  Men däremot enligt mitt tycke, baserat på att jag varit där och ätit både lunch och middag, en av jordens mer spektakulära restaurangupplevelser, speciellt på kvällstid när man åker lift upp och möter det vilda, ödsliga och denna futuristiska skapelse.

  Själva hotellet med sina 125 rum, SPA och 2 st Gourmet restauranger ligger som sagt nere i dalen. Trä Inredda rum? Lika många rum av det mer modernistiska slaget finns också för de som är trött på den tyrolska trästilen...

  Dyra viner?, inte mer än andra ställen och definitivt billigare än tex. Jämförbara hotell och rest. i Schweiz
  ( t.ex. i Verbier), bortsett från deras eget tre länders vin (”Pinot 3000”), som är lite dyrare på att dricka på plats
  och att köpa med sig (ca 1 500 kr vs 1 000 kr)


  Det är bara om man råkar på hotellet som kopplingen blir lite mer fastare då det har en option att byta ut en av middagarna på hotellet (halvpension ingå i priset) mot en middag uppe på ICE QUE kvällstid (rest har öppet dagtid plus en kväll veckan) och då mot ett påslag…

  Även om Das Central säljer s.k. James Bond paket så förekommer inte hotellet Das Central på bild en enda gång i filmen, bara ovan nämnda Rest. ICE QUE syns (

  Så att kalla Das Central i Sölden för ett James Bon hotell är på gränsen till absurt?

  5-Star Hotel in Sölden in Tyrol (Austria) - Hotel Das Central
   
  Smuffe gillar detta.
 4. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Drygt ett år senare...

  Ha i minnet att det är inte (i de flesta fall om jag förstått det rätt) moderatorerna som skriver artiklarna. Även om det ibland är svårt så skall man försöka hålla isär forumet med övriga BC-sidor.
   
  rvarttinen och agehall gillar detta.
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För att klargöra, det är skillnad på redaktör och moderator.
  Redaktörer skriver/publicerar artiklar på förstasidan som "nyheter" men är generellt rätt inaktiva i forumet.
  En moderator finns på forumet i två roller, dels som en helt vanlig medlem men även som moderator där man har möjlighet att ändra innehåll eller ta bort olämpliga inlägg mm.

  Det här är två helt skilda roller vi pratar om och i dagsläget finns det ingen som är både moderator och redaktör på Businessclass. Det finns dock några få undantag när en moderator har skrivit en artikel som hamnat på förstasidan. Det är dock redaktören som bestämmer om artikeln ska publiceras eller ej och utför detta. I detta fall med denna artikel är den inte skriven av en moderator.
  De gånger vi moderatorer skriver något i rollen som moderator (och inte i rollen som vanlig medlem på forumet) så ska vi skriva under inlägget att det skrivs som moderator (se nedan).

  //Moderator
   
  Smuffe och sepbemi gillar detta.
 6. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Må så vara...
  Men IMHO är ni moderatorer ibland överdrivet nitiska mot medlemmar vs. de redaktörer som gör sig skyldiga till så, pass grova generaliseringar/fel som detta...
   
 7. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
   
 8. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Vi moderatorer kan inte påverka vad som skrivs i artiklar, och vi kan heller inte editera det materialet. Och tro mig, när vi hittar fel så påtalar vi det också men det görs internt i våra egna kanaler för sådana diskussioner, det tas inte i forumet.

  //Moderator
   
  Smuffe och toer00 gillar detta.
 9. toer00

  toer00 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så bra då...
   
 10. Golfkillen

  Golfkillen Medlem

  Men vad skall en moderator som modererar forumet säga till en redaktör som har hand om andra delar av BC? Det är ju inte samma sak.

  Förstår att du blivit en tillsagd om något. Dock, ser du på artiklar som publiceras på förstasidan och de kommentarer som skrivits så lovar jag dig att de kommentarerna är betydligt mer bitska.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×