Italienska tåg snart bokningsbara genom Amadeus

Diskussion i 'Andra transportmedel' startad av Palazzi, 23 Mars 2013.

  1. Amadeus är den boknings- och biljetteringsstandard som används av de allra flesta av världens flygbolag. Länge har deras tjänster också varit förbehållet just flyget, men det kommer nu ändras. Det är Italiens största tågoperatör, Trenitalia, som i April får ett eget "registreringssnummer " i Amadeus databas.

    Denna nyhet betyder i praktiken att du kan boka kombinationsbiljetter med tåg inom Italien, på samma enkla sätt som du bokar flygbiljetter på din resebyrå. Om bokningar sker genom din lokala resebyrå, genom Expedia eller direkt i Ita Matrix ska därmed inte spela någon som helst roll. Om tågbolaget inleder codeshare-samarbeten med flygbolag ska man också kunna resa med kombinationen flyg + tåg.

    Det statliga tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn kan redan bokas i Amadeus under Lufthansakod, men detta är mig veterligen första gången ett tågbolag får en helt egen bokningsreferens hos Amadeus. Amadeus hyser en förhoppning om att de flesta stora tågbolagen i Europa och Nordamerika ska finnas med i "Amadeus Rail" innan år 2020.
     
  2. Jacob

    Jacob Medlem

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×