Italien - vilken hyrbilsfirma rekommenderar ni?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av Taxman, 25 Juni 2018.

 1. Myllys35

  Myllys35 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Är det någon som har erfarenhet av B-rent i Italien?

  Jag har en bokning med dem (via holidayautos) i Milano på Linate senare i sommar. Avis skulle ha ca 4000 kr mer, så det var inte ett alternativ. Stor risk för strul?
   
 2. AndersSt

  AndersSt Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har du gratis avbokning på den? Kolla vad motsvarande bil skulle kosta via rentalcars.com om du lägger på Fullt Skydd. Eller annan förmedlingssida med motsvarande tilläggstjänst. Är det rimligt pris så kan du ju alltid byta.
   
  Myllys35 gillar detta.
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  97A3CA05-FF8A-4C6A-A652-CB7A4A9C351D.jpeg
  Jag kollade nu hyrbil Uppsala nästa helg. Direkt hos Europcar (650 kr) eller via Rentalcars (798 kr, med normalpris 0 noll kronor enligt rentalcars) + helförsäkring 528 kr. Kanske är rentalcars bättre i Italien, men det verkar vara överdrivet dyrt här iaf. Finns separata helförsäkringbolag för hyrbilar vars årskostnad är i paritet med vad rentalcars tar för en helg.
   
  agehall gillar detta.
 4. RobertN

  RobertN Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Minns inte företaget bara att de var billigast och hade grön logo har jag för mig.. Bedrövliga!
   
 5. AndersSt

  AndersSt Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl mest deras fullskydd jag uppskattar när man hyr i vissa länder. ;)
   
 6. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Last edited: 28 Juni 2018
  NyfikenGrau, AndersSt, Berglund och 1 annan gillar detta.
 7. AndersSt

  AndersSt Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  NyfikenGrau och Nemo gillar detta.
 8. Myllys35

  Myllys35 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Försäkring har jag, så är egentligen inte orolig för eventuella skador. Däremot är det ju trist om de är lika osmidiga att ha att göra med som tex Hertz. Söker man på omdömen på nätet verkar det vara blandade upplevelser...
   
 9. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min erfarenhet av Avis (Milano/Malpensa) som är färsk är att det var okej hantering och inget jidder om skador, däremot blev den Eurobonuskampanj-bokade hyran som skulle betalas vid återlämning plötsligt en förbetald voucher med pengar dragna från kortet vid bokningstillfället. Jaja, tänkte jag, jag ska ju ha bilen och det står ju CANCELLATION FREE OF CHARGE i bekräftelsen. När jag sen avbokade den för att ändra i hyran (dvs gjorde en ny) så upptäckte jag att avbokning var kanske gratis men det fanns en 425SEK avgift för att processa återbetalningen... Argumenterade länge och väl, och försökte neka via Amex men till ingen nytta.

  Om du råkar ut för samma - påpeka direkt efter bokning att du ska betala efter om det är minsta chans/risk att du vill avboka. Och boka hellre om än av.
   
 10. Tack så mycket för detta utmärkta tips, konstigt att jag aldrig tänkt på en så enkel lösning, men det är ju ofta de enkla lösningarna man missar!
  Ser också att de skyddar mot mer än en normal "super CDW" man kan köpa som tillägg. Då kan man samla poäng billigt och ändå vara helförsäkrad alltså :)

  Annars on-topic tycker jag generellt inte om att hyra i Italien, relativt dyrt och ofta något som krånglar vid hämtning eller lämning. Som vanligt när man hyr bil kan man inte gå efter hyrbilsbolagets namn för att dra slutsatser om service, utan måste ner på detaljnivå och läsa recensioner om den specifika stationen (och som vanligt nu för tiden vara uppmärksam på falska recensioner).
   
  Nemo gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×