Istanbul New Airport - öppnar 6 April 2019?

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Brandten, 23 Maj 2018.

 1. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Mikeswe gillar detta.
 2. Mikeswe

  Mikeswe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för det tipset! Det skall jag definitivt göra som ett sista försök innan jag ger upp och bokar med ett mer pålitligt bolag. Problemet är att man sedan senaste två samtalen hänvisar till att flygplatsbygget är en extraordinär händelse, som ligger utanför deras kontroll.. kan vara så, men känns ju ändå inte ok att man inte kan erbjuda ett flyg på 2 veckor, när flytten endast är 1-2 dagar. Det alternativet eller att betala 6 nätter på hotell (i ett alldeles säkerligen överbokat) istanbul är ju två extremt dåliga alternativ. Dessutom i mailkorrespondens stoltserar man ut “the great move” och “we will help you reschedule your flights..” blaha blaha blaha..

  Eftersom dom informerat två veckor innan avresa, så säkrar dom ju upp sig där med. Har totalt fått 60 sms av Turkish som påtalar “the great move” så man inte missar det ;)..

  Det kan faktiskt såväl vara att jag ber dom om något som ligger utanför “reglerna” för vad dom behöver göra.

  Dock, känner jag att man inte lyft ett finger för att ens försöka hjälpa, går emot sin egna information, och ödslat min tid till det yttersta.

  Det går ju egna flighter till typ Sao Paulo / NYC / Miami som man lätt skulle kunna boka om till, sedan boka en sträcka med Avianca (2h från MIA), men det vill man inte.

  Att man ger olika svar och dagligen avbokar stand-by flighten den 2/4, utan någon kommunikation, den extremt dåliga kundtjänsten, kontoret som ger konflikterande information till kundtjänst osv.

  Känns inte som TK är så sugna på att hjälpa sina affärsresenärer ..
   
  Sir Lemon gillar detta.
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Turkish regler skriver att du har ”Free of Charge Reservation/Route Change” vid inställt flyg. Det är detta du får stå på dig om. Däremot ifall det är meddelat >2 veckor (eller extraordinary) så får du inte pengar som plåster på såret. Fri ombokning däremot omfattas inte av 2-veckors regeln.
   
  Mikeswe gillar detta.
 4. Mikeswe

  Mikeswe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Först och främst tack för tipsen! .. Dock är ju själva problemet att dom säger sig inte kunna ändra route/reservation LIS-BOG (inte med *A, utan bara med sina egna flyg som dom nu verkar ställa in).

  Pengar bryr jag mig inte så mycket om i detta fall, utan vill endast komma tillbaka till dit jag reste ifrån, och i samma klass ;) .. Så just nu står jag på waiting list på flyg 3/4 IST-BOG, enligt TK finns det inga andra möjligheter med deras flyg att få tag på en businessbiljett till IST-BOG mellan 1/4-11/4, således känns ju det hela lite skakigt ..

  Nu är frågan .. vad händer om jag står på waiting list 3/4 och det inte släpps någon plats? Någon som har erfarenhet med detta? Vågar man chansa på att sticka till flygplaten i Lissabon och att dom ordnar med alternativt bolag? Finns det mer rättigheter här? Dessutom verkar ju LIS-IST verkar ju inte vara problemet utan IST-BOG.. vill ju undvika att behöva stanna i Istanbul och betala hotell där i 10 dagar för att "the great delay" strular..
   
 5. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Någon som vet status på det här?
  Vad är senaste bud på flytten
   
 6. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Än så länge verkar detta datum gälla, alltså 6:e April. Verkar vara en hel del förberedelser på Ataturk inför flytten, så fjärde gången gillt kanske?
   
 7. aldrighemma

  aldrighemma Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle nog blanka på det om det gick ;)
   
 8. Milan

  Milan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Från videon att döma verkar det öppna upp den 6e.

   
  Xilan, Big Birger, ekf och 1 annan gillar detta.
 9. ekf

  ekf Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 10. Xilan

  Xilan Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Väntar med spänning på första rapporten från Turkish Airlines Lounge på nya flygplatsen.
  Toppar de loungen på Atatürk?
   
  Fritidsforskare gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×