Intjäning av miles till Miles&More

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av A380*G, 1 November 2013.

 1. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad är det som händer med intjäning av miles till M&M? Det har varit justeringar tidigare men det som införs med TK (Turkish Airlines) från årsskiftet är märkligt.

  Tolkar man det (så som det antagligen menas) betyder det att earnings är oförändrad, men att 25% av miles man tjänar är status miles, 75% är bara award miles. Vad händer??

  Miles & More - Turkish Airlines: Earn miles when you fly
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De vill väl helt enkelt inte att kunderna flyr till Turkish, som redan har ett starkt fotfäste på den tyska marknaden.

  Å andra sidan så ger många bokningsklasser mer poäng till M&M än de gör till M&S.
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  M&M gör det jag sagt tydligare, flyger du inte med Lufthansa Group i C och F så ska du gå till något annat program...
   
  1 person likes this.
 4. Min tolkning är att något har gått käpprätt åt skogen i relationen mellan Turkish och Lufthansa. Det har pågått diskussioner i ett antal år om ett nära samarbete som en motpol till det som Lufthansa känner som sitt största hot: flygbolagen i Mellanöstern.

  Lufthansa rent strategisk är numera som ett surt lite barn i sandlådan som pekar på alla andra, men tar lite om inget ansvar själva. I stället för att agera offensivt (best in class, innovativa, kundfokus) så agerar man mer och mer defensivt.

  Inget land i Europa har gynnas mer av globaliseringen än Tyskland. Den tyska industrin är världsledande, och Mittelstand är ryggraden i detta. Dock agerar Lufthansa som om dom var fransmän; illiberala, och globalisering är "jobbigt".

  Världen har förändrats och Lufthansas kärnkund har hittat alternativen. Låt SAS var ett bra exempel Lufthansa, lägg inte 10-12 år på bestämma er vad ni vill vara. Hitta det nu, och låt det vara en offensive strategi, inte denna sandlådans barnsliga defensive strategi.
   
  9 personer gillar detta.
 5. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 6. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är med på banan att discounted fares ger låg eller ingen intjöning, men detta är ju bara löjligt. Riktigt dyra full fare tickets ger bara 25% statusmiles.

  Jag förlänger snart SEN tom feb 2017 men jag ska ta en rejäl funderare vilket program jag ska satsa på fr.o.m. Q114. Numera är både AF/KL, IAG och EK intressanta för mig. Kanske även EuroBonus om de överraskar med EBD.
   
 7. Swisser

  Swisser Medlem

  De tajtar åt på alla håll och kanter!

  Jag trodde först att de hade blivit generösa och skulle börja ge 25% M&M executive bonus även på TKs flighter, men så var ju inte fallet. Tur att A380*G tog upp det hela i denna tråd, annars hade jag totalt misstolkat denna "enhancement".
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns som om dessa enhancements drabbar Star Alliance på alla håll och kanter just nu. Har alliansen blivit lite för stor månne eller är det främst Lufthansa Group som är lite gnälliga?
   
 9. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa bekräftade igår att TK är deras näst största konkurrent, efter Emirates. Lite märkligt att det är med i samma allians, om de är så hård konkurrens mellan dem.
   
 10. Jonas C, skulle vara bra med lite direkt källor till en del av dessa utlåtanden. Jag litar på dig :) men det är alltid bra att ha riktiga källor till så pass "stora ord" om du förstår vad jag menar. "Hear, hear I say, not hearsay"
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×