Interlajna sitt bagage vid olika bokningsnummer?

Diskussion i 'Star Alliance' startad av FarewellFire, 2 Mars 2014.

 1. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Gott folk.

  Då kunskapen här inne är så pas hög behövs väl knappast begreppet "interline" förklaras ytterligare men jag skulle vilja höra efter vad ni har för erfarenhet på området? Jag flyger så gott som alltid inom Star Alliance och det är ju inga konstigheter att bagaget kommer fram trots att fler än en operatör varit inblandad, så länge bokningen är gjort vid ett tillfälle.

  Ofta bokar jag även flighter med byten där de olika flygningarna är olika bokningar, gjorda vid olika tillfällen. Nu till min fråga. Är det möjligt att be snällt vid incheckningen att bagaget ska skickas hela vägen trots att man alltså bara har det ena benet på ett bokningsnummer?

  Ett exempel:

  Har köpt en t/r ARN-NRT med SAS. Via SAS (en bonusresa) har jag även vid ett annat tillfälle köpt en enkel biljett till ICN (med Asiana) från just NRT. Planet avgår från Narita några timmar efter ankomst med min SAS-flight. Min fråga är således om det är teoretiskt möjligt att få SAS att checka in mitt bagage i Stockholm och skicka det hela vägen till Seoul, utan att jag behöver plocka ut det i Tokyo, gå igenom immigrationsprocessen och sedan checka in allt på nytt?

  Någon som har erfarenhet på området?
   
 2. Jag kan säga att det går när check in personalen vill men inte om de är motvilliga då du inte har rätt till det när du har två olika bokningar.
   
  1 person likes this.
 3. miles

  miles Medlem

  Ort:
  MAN/ARN
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Det brukar gå om jag frågar så snällt jag kan på Arlanda. Ibland har de sagt nej, "vi kan, men vi ska egentligen inte", oklart varför. Ute i världen har det aldrig varit nåt knussel, häromveckan var det en äldre kvinna i businessdisken (TG) på Phuket som gjorde det helt självmant, tydligen var det uppenbart att Bangkok inte var min slutdestination trots mina separata biljetter så hon frågade vänligt om nästa destination och fixade allt på två röda sekunder.
   
  1 person likes this.
 4. Storsteffe

  Storsteffe Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Möjligt är det men som sagt de är normalt ovilliga, har dock lyckats med olika bokningar och olika allianser.
   
  2 personer gillar detta.
 5. Olle A

  Olle A Medlem

  Ort:
  Södermanland
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har precis samma erfarenhet som du ifrån Phuket. Allt ordnades jättesmidigt, bagaget taggades till Arlanda och t.o.m. boardingkorten för Turkish Airlines från Bangkok via Istanbul till Stockholm fixades så det var bara att slå sej ner i loungen och vänta på avgång.
   
  1 person likes this.
 6. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har lyckats med detta när det är samma allians några gånger. Exempelvis på positioneringsflighter händer detta mig...

  Har aldrig blivit nekad, men en gång lyckades de inte då mina bokningar var i olika namn (A resp. American Airlines för Å i olika system).
   
 7. charlesswe

  charlesswe Medlem

  Ort:
  Linköping
  Land:
  Sverige Sverige
  Har lyckats med detta i NRT med AF, hade bokning vidare med de från CDG. Inga problem.
   
 8. FarewellFire

  FarewellFire Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för allas input. Då gäller det att lägga sig an med sitt bredaste bilkrängarflin ute på Arlanda då. Och hoppas att kanske, kanske ens guldkort för en gångs skull gör lite nytta.
   
  1 person likes this.
 9. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Vad händer om det första flyget blir försenat och passageraren hinner med det andra flyget, men bagaget hinner inte med? Är något flygbolag i så fall skyldig att skicka det med ett senare flyg? Och om det skulle vara tvärtom, att bagaget hinner med men inte passageraren, resulterar inte det i en försening (det finns väl en regel säger att flyget inte får lov att lyfta om bagaget är med men inte bagagets ägare)?
   
 10. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är som vilken baggageincheckning som helst, så ingen annorlunda. Han man checkat det hela vägen så kommer det komma fram tillslut på det ena eller andra sättet.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×