Senaste nytt

Inställt/försenat flyg på SAS short haul tråd

TjudöBoy

Medlem
Vet inte riktigt va som hänt med SAS på sista tiden men tycker att de har mera förseningar eller så råkar vi bara ut för demo_O idag försenat från Göteborg runt en timme iaf å förra gången över 2 h försenat så vi missade färjan:(
 

fredrik996

Medlem
A förståeliga skäl väldigt mycket koll på SAS förseningar från Arlanda/i Sverige. Hur ser förseningsbiten ut i Köpenhamn och Oslo kontra Stockholm? Är det mer inställt i Sverige? Eller är det lika utspritt på alla Huvudstäderna?
 

LarsM

Medlem
Dagens skörd verkar vara. Som vanligt lite lekmannamässigt kollat på publika siter.

SK4231 TKU-ARN (G-FBXA Fly Be - flögs tom tillbaka ifrån TKU till ARN efter SK2720 istället för nattstopp)
SK128 MMX-ARN (SK113 inställd igår ARN-MMX)

SK103/SK104 ARN-MMX-ARN
SK091 ARN-VBY (ställs ofta in nu)
SK605/SK606 ZRH-ARN (SK605, SE-RJS, vände åter ARN efter en tur runt Sörmland)
 

AABack2ARN

Medlem
SK525 mellan Stockholm och London som utförs av SAS Ireland var idag cirka 2 timmar sen. Någon som var med ombord och vet orsaken? Allmän personalbrist? Teknik? Cherry-picking? Flightens trackrecord de senast dagarna är väl inte exemplariskt: 45min sent, 1timme sent och 2timmar sent sedan i torsdags. :(
 

AABack2ARN

Medlem
Nej det har jag också sett, men på fr24.com ser man bara senaste veckan så därför refererade jag bara till den.

Det är ju en ganska dålig avgång att ha alltför stora och regelbundna förseningar med tanke på att många affärsresenärer som skall jobba i London tar den samt att den passar till en hel del transatlantiska anslutningsflyg.
 

bankb

Medlem
SK1418 blir visst kvar på marken idag, om de inte hittar ett ersättningsflyg. Skulle lyft 09.00 men tydligen fel på vänster motor. Får se om de har nån reserv kärra på marken här i Köpenhamn.

När är det egentligen man börjar få ersättning enligt EU direktiven?

Update: blir avgång med ny kärra 11.00. Landar ett plan 10.20 som de ersätter med. Har dom verkligen 40 min tid på marken för att vända ett shorthaul flyg?
 

Agö

Medlem
Lite nytt från check-in.dk. ang. september 2018.

SAS havde i august fået styr på uregelmæssighederne, men i september er antallet af aflysninger alligevel fordoblet fra cirka 275 til 550. Hele foråret og sommeren kæmpet med store regularitetsproblemer som følge af svigt i leverancerne fra irske CityJet og SAS Ireland, der flyver på langvarige wetlease-kontrakter for det svensk-danske flyselskab. Bedst som man troede, at SAS havde fået styr på de mange aflysninger, viser det sig, at det igen går den modsatte vej.

Således havde SAS i september en regularitet på 97,9 procent, hvilket betyder, at 2,1 procent af samtlige omkring 26.000 flyafgange blev annulleret. Det svarer til omkring 550, hvilket er dobbelt så mange som i august, hvor regulariteten var på 98,9 procent.

Atter mange aflysninger hos SAS - CHECK-IN.dk
 

TasselT

Medlem
Undrar hur mycket böter och/eller skadestånd som SAS kan kräva av CityJet för att dom inte uppfyller wetlease-kontraktet ?
Samtidigt är det ju en balansgång eftersom SAS knappast vill riskera att CityJet går i konkurs eftersom det skulle drabba SAS hårt...

/ TT
 
Toppen