Inrikes med United - New York - San Fransisco t/r

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Lallarn, 24 Mars 2014.

 1. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Hej,

  Tänkte bege mig från New York till San Fransisco och tillbaka i sommar över några dagar. Planerar att åka 23 juli (ons) - 27 juli (sön). Det finns dock väldigt många alternativ, och bästa pris är ju inte allt, så tänkte höra hur jag kan optimera upplevelsen lite. Jag kommer bo precis norr om Central Park så LaGuardia är extremt nära, men jag kan tänka mig JFK eller Newark också (åker dock hem från Newark så inte direkt prio ett).

  Alternativ:

  -Hur är United Club lounge inrikes på LaGuardia, JFK och Newark? Finns en del att läsa här (United Airlines - United Club and Other United Lounges) men inte speciellt mycket information.
  -Jag tänkte ta ett stopp på vägen dit för att uppleva lite mer, bör jag ta ett byte på O'Hare möjligen? Eller finns det någon annan flygplats med bättre lounge/upplevelse?
  -Hur är inrikesloungen på San Fransisco? Ser att den öppnar 05:00. Det går ett flyg 07:00 direkt till New York som jag eventuellt tänkte ta. Då kan man hänga på stan hela natten, anlända runt 04:30 till flygplatsen och sova/äta någon timme i loungen.

  Alla tips och tricks mottages gärna. Har förstått att inrikesloungerna i USA inte direkt är att hänga i julgranen, men kanske finns det några guldkorn? Jag åker självklart ekonomi och är EBG(D).
   
 2. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Rent teoretiskt bör man väl kunna göra en airside busstransfer mellan Terminal C och B på Newark. Med andra ord ska det vara möjligt att besöka SAS eller Lufthansa loungerna även om man reser med United på domestic, eller har jag fel?
   
 3. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tror inte du kommer igenom security med en biljett som inte "hör hemma där".
   
 4. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Jag kommer åt utrikes-loungerna på Newark när jag åker hem från new York (till Oslo) i alla fall, så det är inte speciellt aktuellt just nu. Vill snarare se på "bra" inrikeslounger i USA - om det nu finns några!
   
 5. United Club på LGA är inte särskilt mycket att hänga i julgranen och inte något jag hade lagt min tid på.

  En tanke som slår mig är att JFK-SFO är United P.S.
  United Airlines - Premium Service JFK to LAX and SFO Flights

  Du kan åka (om du hittar bra priser) och ta en kväll/dag
  JFK/LGA/EWR-IAD-SFO
  EWR-BOS-SFO
  JFK-LAX-SFO
  LGA/EWR-ORD-SFO
  LGA/EWR-DEN-SFO

  Boston och Chicago är bra med tunnelbana som går till stan. Om du vill till Washington kan du åka EWR-DCA och sedan DCA-ORD-SFO eller SFO-ORD.

  Men om ditt syfte är att åka till SFO hade jag köpt P.S beroende av pris och åkt direkt.
   
 6. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Tack för bra tips! Jag kom på att jag läst Dr Miles inlägg där det nämndes att inriksflyg i USA inte har någon fuel surcharge. Är det således värt att boka resa NY-SFO med EuroBonus-poäng? Kanske är onödigt, men jag har en del som ligger och skräpar. Annars är ju det fina med United att det ger 100% till EuroBonus i ekonomi.
   
 7. mha321

  mha321 Medlem

  Jag har aldrig besökt någon inrikes lounge i USA som skulle vara värd en stopover för att besöka den. Jag skulle isåfall definitivt föreslå att du försöker hitta timing så att du kan lämna flygplatsen och besöka staden den ligger invid, vilken det än är.
   
 8. Du kan söka plats via United.com utan att ha en profil. Finns dock inte så mycket på dina datum. Resa direkt från EWR kostar $415 t/r
   
 9. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Att boka United inrikes med EuroBonus-poäng är verkligen prisvärt, speciellt om du bokar deras Premium Service som Senator nämner. Priset i Business First är ~$2.000 för en biljett, men bara 30.000 EuroBonus-poäng för en enkelbiljett. Detta för att United går att boka som Business. Sen tillkommer typ 13kr i avgift. Men, du måste boka dessa i god tid, då PS-flighterna går ganska snabbt.
   
 10. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Samlar man miles hos Lufthansa Miles&More är det en ännu bättre deal att använda dem på inrikes. United BusinessFirst för 35K miles t/r JFK-SFO och €5 i skatter. Bland den bästa valuta man kan få för M&M.
   
  4 personer gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×