Ingen passkontroll på Heathrow vid ankomst från Arlanda

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Molle, 27 Maj 2016.

 1. Molle

  Molle Medlem

  Flög till London Heathrow (T2) från Arlanda idag och när vi landat och gått av blev nästan hela planet stående efter "bryggan". Vi blev liksom inte insläppta på terminalen. Till slut låstes en dörr upp och alla traskade in i en gång. Helt plötsligt kom vi ut vid bagagebanden. Vi gick alltså in i UK utan att passera en passkontroll. Vi mötte inga "officials" under vägen. Kändes ganska märkligt hela grejen.

  Kan det innebära problem? Någon annan som varit med om samma sak?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja helt klart för vissa. För dig, som jag utgår ifrån är svensk medborgare, är det dock helt problemfritt. Det är ju inte direkt så att ditt pass registreras när du åker in och ut ur landet. En besökare från icke-EU-land skulle nog däremot kunna råka illa ut i förlängningen.
   
 3. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  På vilket sätt då tror du? Det är ju knappast passagerarnas fel att de struntar i passkontroll och det är väl bara att säga som det är. Behöver de "bevis" för hur det gått till är det väl bara att hänvisa till denna tråd. :)

  Kan dom inte svenska så "fixar" google detta:
  :po_O
   
 4. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Mycket möjligt att det är din skyldighet att gå igenom passkontroll oavsett hur infrastrukturen på ankomstplatsen(här Heathrow) och då kan du få problem.

  Sånt här händer nog då och då så jag tror inte någon från UK Border Force är alltför chockad.
   
 5. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Men vad ska man göra om det inte finns någon passkontroll? Sittstrejka? Och återigen, vilken typ av problem tror ni att man kan få?
   
 6. adhoc76

  adhoc76 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är som @agehall beskriver lite högre upp. Svenska (och andra EU-medborgare) råkar inte illa ut. För övriga gäller att själva ge sig tillkänna på närmaste passkontroll. Det är inte bara att knalla in då kan blir det garanterat knas på vägen ut.
   
 7. Abbs

  Abbs Medlem

  Ort:
  Singapore
  Land:
  Sverige Sverige
  Fly landet innan Brexitomröstningen för att inte riskera något ;)
   
 8. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Generellt så är det som du säger, men just i UK? Man går ju inte igenom någon passkontroll på vägen ut där, eller är det som i US of A där flygbolagen rapporterar in?
   
 9. trekker

  trekker Medlem

  Intressant. De publicerade en artikel i Manchester Evening News (dar jag bor) for nagra veckor sedan dar de undersokt Manchester airport. Det var manga grejer som gatt fel, bland annat ett Ryan Air plan forra aret som de av nagon anledning latit alla passagerare komma in i UK utan att ga igenom passkontrollen. Den incidenten har lett till mycket och rullande huvuden. Du som pasagerare kommer sakert inte raka ut for nagot, men den som lat detta handa kan nog borja se sig om efter ett nytt jobb.
   
 10. Moco

  Moco Medlem

  Jo alltså, registreras gör det så länge passet skannas, av passkontrollanten eller i självskanningsmaskinen, och det går således att följa alla händelser - in-/utresor etc. Sedan är det ju dock inte alltid det skannas, framförallt inte vid inresa till t.ex. Sverige. Uppehållsmässigt spelar det väl ingen roll i just detta fall däremot, om passet är europeiskt, men en logg finns, iallafall på europeisk nivå, tillgänglig länderna emellan. Utomeuropeiska länder för ofta en egen logg som klarar av att följa dig även när du byter pass. Har arbetat med det.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×