Ikano Bank kreditkort - månadsrabatter på upp till 25%

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Morgan, 28 Juli 2014.

 1. Morgan

  Morgan Medlem

  Någon med erfarenhet av Ikano Banks kreditkort som ger rabatter på upp till 25% i utvalda branscher, som varierar månad för månad?

  Som jag förstår det så kommer rabatten direkt baserat på branschkod som respektive transaktion får, d.v.s. betalar du två hotellnätter på ett hotell ska du i augusti automatiskt få 25% avdrag på kreditkortsfakturan.

  Villkor
  Reserelaterat:
  Juli: 5% på alla resebyråer (du hinner agehall ;)
  Augusti: 25% på hotell
  September: 10% på restauranger

  Skaffa Ikano Kort och få bra rabatter - Ikano Bank
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Med en maxrabatt på 5kkr/år så kommer man inte långt. Men visst skulle man kunna spara lite om man tex ska bo på ett dyrt hotell under Augusti...
   
 3. kristofergustafsson

  kristofergustafsson Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Här är lite mer officiell info kring hur det fungerar med klassificeringen, från Ikano Kundo - Månadsrabatt Ikano Kort - Hur gör vi som butik?:
   
 4. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ingen erfarenhet av Ikano-kortet men rabatterna borde ju fungera om butiken har valt kategorin som ger rabatt. Hade jag haft kortet skulle jag nästan kunnat maxa rabatten med de hotellbokningar jag har för augusti, men det är ju lite sent att ordna nu.

  Även om inte 5000 kr per år är så mycket så kan timlönen för att några få gånger betala med just det kortet bli rätt bra. Lite synd att de har en gräns på 10000 kr för att en transaktion ska ge rabatt. Men jag som har tänkt att skaffa ett extra Visa-kort tackar för tipset om ett alternativ.
   
  1 person likes this.
 5. Johan Pfeifer

  Johan Pfeifer Medlem

  Ort:
  Oxford
  Land:
  United Kingdom United Kingdom
  Jag har tänkt på det förut när jag sett liknande system från andra kortutgivare: Det hade ju varit bra om man kunnat kontrollera vilken MCC en butik har registrerat innan köpet. Det känns annars som om det finns gott om fall där det finns flera passande MCC:er att välja på hos en butik.

  Säg till exempel att de kör en kampanj 25% rabatt på mat. I så fall skulle du ju kunna ha tur när du köper din specialdesignade trädgårdsskulptur, föreställande en MD-80, i rostfritt stål från Stenåsens Kött & Svets och spara 2 500 kr eftersom de valde MCC 5499 Miscellaneous Food Stores - Convenience Stores and Specialty Markets. Å andra sidan kan du ju ha otur när du köper din hängmörade oxfilé till kvartersfesten och inte få nån rabatt alls eftersom de valt 7692 - Welding Repair.

  Jag tycker det skulle bli problem med arga kunder i mer realistiska fall också? Eller går det att justera i efterhand om man visar sitt kvitto där det står KÖTT istället för SVETS trots att det är "fel" MCC?
   
 6. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det räcker med att betala under augusti - vistelsen kan vara senare!
   
 7. Stefan62

  Stefan62 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är max 10000 SEK av en transaktion som ger rabatt - köpet/transaktionen i sig kan vara högre!
   
 8. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Okej, det är ju i så fall bättre än min tolkning av "Rabatten gäller för köp upp till 10.000 kr". Även om det förstås ändå innebär att man får trixa med flera transaktioner under 10.000 kr om man vill optimera rabatten.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×