ID-Kontroll på SAS Ungdomsbiljetter?!

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av henke12, 10 Januari 2012.

 1. Man måste vara inloggad men man kan välja "Annan resenär" när man fyller i passageraruppgifterna i bokningen. Där kan man dessutom lägga in Eurobonus-nummer för den passageraren. Vet dock inte om den reagerar om man fyller i födelsedatum som implicerar att man har fyllt 26 år.
   
 2. Aurora

  Aurora Guest

  Ikke på wideroe.no.

  That I do not know. I Norge virker det som det beror en del på hvor overlagt det er. Om du åpenbart har planlagt ting, så er du mer strafferettslig "ansvarlig" (??) enn om du gjør noe uheldigvis. Men når man kjøper en billett så trykker du på "jeg godtar vilkår". Dermed har du jo inngått en kontrakt med flyselskapet du selv står ansvarlig for å gjennomføre.
   
 3. mha321

  mha321 Medlem

  Lär väl definitivt ses som bedrägeri om inte annat. Men en enstaka biljett eller två lär inte vara så speciellt grovt bedrägeri. Men det borde kunna resultera i både straffavgift till bolaget och böter.

  Men tveksamt om det kommer i närheten av de straffskalor som ger fängelse. Åtminstone så länge det är inom Schengen.
   
 4. SK989

  SK989 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För ja, vad blir det... 18 år sedan när jag precis fyllt 26 bestämde jag mig för att ändå prova att köpa en ungdomsbiljett - jag uppgav mitt namn men sa att mitt födelseår var ett annat (jag gjorde mig ett år yngre). Det var en biljett med SAS codeshare från Arlanda till Mariehamn, flygningen utfördes av Air Botnia. Jag köpte biljetten kontant på SAS biljettkontor på Stureplan (där Telia har kontor idag). Det gick utmärkt. Jag checkade in i automat (en riktig nymodighet då) och av någon anledning sa boardingkortet C-klass (vilket inte var bokningsklass) så jag använde mig av loungen. Ingen frågade efter ID nån gång.

  Jag var så sniken så jag skickade in biljetten för efterregistrering av Eurobonus och det fick jag också, för ekonomiklass. Skulle inte våga idag att vare sig köpa en ungdomsbiljett eller försöka få eurobonuspoäng för en fejkbiljett...
   
  Smuffe och FF#1 gillar detta.
 5. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  "Unable to board" va de exakta orden som stod när jag scannade dagens boarding pass på en ungdomsbiljett ARN-GOT nyss vid gate 38. Personalen i gate ber om id då jag reser på Ungdomsbiljett för att verifiera.
   
  MarSecLtd, SNIFF, Börnen och 5 andra gillar detta.
 6. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis detsamma hände mig i tisdags förmiddags på samma sträcka.

  Jag förstår inte riktigt vitsen måste jag säga:
  Om jag måste måste boka inloggad till mitt EuroBonus-konto...där jag måste uppge mitt födelsedatum... varför inte bygga in ID-kontroll där och då? Och sen helt enkelt stoppa möjligheten att boka ungdomsbiljett till annan än sig själv (om det nu går—inte provat).

  Som det uppenbarligen börjats med nu känns hemskt ineffektivt och stoppande.

  Vi får se vad som händer i eftermiddag på motsatt sträcka...
   
 7. taxvalp

  taxvalp Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Klart att det är lite knöligt att behöva visa leg, men då systemet uppenbarligen har missbrukats känns detta inte krångligare än när man behöver visa rabattkort/studentkort i andra sammanhang när man gör anspråk på rabatt.
   
  martin.agren, mha321, Börnen och 4 andra gillar detta.
 8. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Väldigt enkelt - det finns ingen garanti för att det ska ske en ID-kontroll innan du reser på biljetten, så även om du bokar i ditt namn så kan jag ta biljetten och resa i många fall. Genom att förlägga ID-kontrollen till gate så undviker man detta.
   
  martin.agren, Bryant, Börnen och 2 andra gillar detta.
 9. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  I SAS appen kan jag som Eurobonus medlem bara boka ungdomsbiljett till mig och ingen annan. Går jsg dock in på SAS.se kan jag boka åt andra utan problem. De kan ju blocka om de är så men frågan är om de har kompetensen att göra de på vanliga hemsidan.
   
 10. Abbs

  Abbs Medlem

  Ort:
  Singapore
  Land:
  Sverige Sverige
  Bokar ofta ungdomsbiljetter åt mig och andra. Att kanske behöva visa ID är ingen fara jämfört med den faktiska rabatten man får.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×