Icelandair utan mat i economy class över Atlanten

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Lonelyflyer, 10 December 2011.

 1. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tycker faktiskt att det är konstigt att man skippar det även inom europa, det ger folk något att pilla med så det är psykologiskt riktigt än att man ser resovana/nervösa passagerare som sitter med spegelblanka pannor och krampaktigt håller i armstöden vid minsta skakning. ...SÅÅÅ mycket kan man inte spara på maten, jag tar då hellre att resan kostar 100 SEK extra och att Ryamatta måste sälja med ett korrekt pris från start (utan alla tillägg på vägen)
   
 2. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  De flesta reglerna styr bara det minimala acceptabla gränsen till vad som ska heta, räknas eller bjudas på. Dock flesta bolag tror stenhårt att det är det som gäller och basta - dumt! Man sparar pengar och maximerar vinster - så enkelt det är.
  Reser man med barn då är det bra att ha egna snacks: riskakor, chips och sylt.
   
 3. tourist

  tourist Medlem

  chips och sylt :confused: Det är väl kanske inte så lämpliga mellanmål vare sig ur näringssynpunkt eller smul- och kladdsynpunkt...?
   
 4. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Tyvärr kan man inte ta med juice ombord: syltvatten kan vara mycket bättre än läsk som innehåller mycket kornsyrap. Små engångförpackningar är små nog för att undvika kladd. Veggie straws gjorda av tomat, potatis, spenat och oliv olja är inte samma som Estrella chips. De är lättare att hålla med små barnfingrar och smular nästan inte.
  [​IMG]

  Det här är ju ingen absoluta mellanmål utan snarare reserv ifall något går snett.
   
  Last edited: 10 December 2011
 5. Gnopps

  Gnopps Medlem

  Ort:
  HEL
  Land:
  Finland Finland
  Jo, jag tror Icelandair kommer under just eftersom det är ett flygplatsbyte halvvägs. Det är lite det här den här sidan går ut på: Känner du som medveten resenär till att Icelandair är lite av ett lågkostnadsbolag vet du att det lönar sig välja annat.

  För några år sedan försökte United börja ta betalt för all mat när man flög över Atlanten från Washington, lyckligtvis insåg nåon beslutsfattare att tilltaget inte var välkommet.
   
 6. Det skulle fungera om alla flygbolag gjorde likadant. Men om det är bara United som gör, kommer de inte tjäna på det.
   
 7. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ganska löjligt egentligen att man drar in på maten i Economy. Visst, ganska extrema vinstmarginaler iaf kaffet på SAS som inte kan kosta mer än en krona att brygga, och säljs för en femtiolapp (ja, jag betalar 50kr för de ger tillbaka växel).

  Många är nog inte heller supermotiverade på att betala multum för en smörgås, så de tar med sig sina egna. Då uppstår dels risken att någon tar med sig något riktigt illaluktande, och att någon stackars allergiker riskerar att få anfall av någons mat. Det är nog bäst för allas trevnad att bolagen serverar gratis mat ombord.

  Det stämmer. Man försökte nämligen ta betalt för maten i både Economy OCH Business på långflyg. Snacka om att ta död på en produkt... Business alltså.
   
 8. Patrik

  Patrik Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag studsade faktiskt på en flygning i våras när killen tvärsövergången drog i sig en snickers, det stank jordnötter över hela gången när han smaskade, jag trodde att de flesta visste om att jordnötsallergi är en av de värre och att det finns de som blir svårt sjuka bara av att någon äter något med jordnötter i samma stängda utrymme...
   
 9. Roger J

  Roger J Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns det verkligen en reglering från myndigheterna kring vad ett flygbolag ska ha för servicekoncept ombord? Vad räknas som mat då?
  Det där tror jag är en myt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×