Hyra bil för familjesemester Hertz eller Avis?

Diskussion i 'Hyrbilar' startad av Sebastian.k, 15 Juni 2020.

 1. Sebastian.k

  Sebastian.k Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej bästa BC vänner!

  Behöver lite råd ang hyrbil då det varken blir First eller business class i år till Spanien utan det blir hyrbil till Varberg på västkusten där vi hyrt stuga med familj i år pga rådande omständigheter.

  Har letat både hos leverantörer och i olika trådar här på BC gällande hyrbilar, men hittar inget som är aktuellt just nu, där av ställer jag frågan i forumet! Är det Hertz eller Avis som gäller för vecko hyra av en familje bil som är förmånligast?

  Tacksam för tips och råd!
   
 2. Berglund

  Berglund Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hertz brukar erbjuda 10-15% rabatt till ICA medlemmar. Det ger ofta ett ganska vettigt pris på veckobasis, jag höftar till och säger runt 3-4000 kr bara för att ge ett riktmärke.

  Nordic Choice erbjuder just nu sina medlemmar 2000 Nordic Choice poäng per Hertzhyra som bokas senast den 19 juni och som genomförs före 31 juli i år. Inga toppenpriser men runt 10% rabatt där också samt några NCC-poäng. Den här dealen kan inte kombineras med ICA rabatten ovan.

  Avis var det länge sedan jag såg någon bra kampanj för, i sista fall kan du prova att gå till Avis.se via Refunder, som i varje fall ger ca 4% tillbaka på hyreskostnaden. Om du inte har Refunder sedan tidigare kan du bli värvad och får då 50 kr efter ditt första köp samt dubbel bonus (procentsiffran dubbleras) om du gör ditt första köp eller din första bokning inom 48 timmar från det att du blev medlem. Minsta belopp för att kunna få utbetalning från Refunder är dock 100 kr i insamlad cashback.
   
  Sebastian.k, 011430121 och M.K gillar detta.
 3. pswe

  pswe Medlem

  Ort:
  ARN / CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Håller med om att det är dåligt med kampanjer just nu. Anar att hyrbilsbolagen har sämre med fullprisbetalande under veckorna nu och skurit ner på flottorna.
  Har sökt hyror till i sommar med utgångspunkt från antingen Stockholm eller Malmö. Prisbilden har glidit isär där jag upplever att Stockholm blivit dyrare än vanligt.
  Det har dessutom börjat bli ont om tillgängliga bilar att boka i centrala Stockholm både hos Avis o Hertz en del av de sommarveckor jag undersökt.
  I vanliga fall har det ibland gått att spara en slant genom att hämta på Bromma, men det är inte mycket att hämta där just nu.
   
  Sebastian.k gillar detta.
 4. Vilken stad? Jag hittade bra pris hos Rejmes i Linköping, som är Hertz. Bensinmackarna ute i landet har ofta bra pris också.
   
  Sebastian.k gillar detta.
 5. Canadien

  Canadien Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Letar också bli för lite längre period, fått offert på fullsize kombi hos Avis för 6k/mån. Då ingår dock bara 150 mil. Hertz verkar ha V60 för ca 9k/mån inkl 300 mil.

  Men nu kanske du bara behöver en vecka och då är ju ovan irrelevant.
   
 6. Kan tillägga att Avis i Linköping var fullbokat i juli och han sa att många andra städer också hyrt ut allt som fanns tillgängligt. Skynda att boka alltså
   
  Sebastian.k gillar detta.
 7. Gus

  Gus Medlem

  Testa söka på auto europe. Jag hyrde bil från Arlanda (green motion, blev upphämtad i Märsta pendel) i 1 vecka nyligen, 1300 kr. Samma bil från Stockholm kostade 2300 kr.
   
  Sebastian.k gillar detta.
 8. danielhog

  danielhog Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Precis det här skulle jag precis tipsa om. Gjort samma lika för 1500. Måndag-måndag, ink shuttle till/från tåget.
   
  Sebastian.k och Gus gillar detta.
 9. Fredrik Staxäng

  Fredrik Staxäng Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  ICA-dealen som nämns ovan ger också gratis extra förare inom familjen och en barnstol. Bokade 15 dagar i Göteborg för några dagar sedan. Bensin eller tåg går väl på ett ut ungefär, och skönt att slippa köra E20 fram och tillbaka.

  Ca 4500kr för en Zoe, med mellannivå på självrisken. (Tror att det är 7000kr). När jag bokade verkade det finnas bilar i de flesta klasser.
   
  Sebastian.k gillar detta.
 10. Tur-Ture

  Tur-Ture Medlem

  Jag har hyrt bil i två vändor från Avis, en månad vardera gång. Det var betydligt billigare på Arlanda jämför med Stockholm city. Betalat 4500/mån, bokat billigaste klass med automat och fått Hyundai Iqonic resp Nissan Qashqai (som jag har till mitten av Aug), bokat via SAS Eurobonus sidan. Men som sägs i tidigare inlägg så kan det ju vara knepåigare nu när man får resa inrikes igen. Vet inte om Avis öppnat Bromma kontoret, det var stängt i Maj i alla fall.
   
  Sebastian.k och Gus gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×