Senaste nytt

Hur undviker jag skrikande småbarn på flyg

Status
Stängd för vidare inlägg.

Thornado

Medlem
Som redan har konstaterats så är frågan kring barn på flyg väldigt känsloladdad och dessa trådar som diskuterar det tenderar att spåra ut eller åtminstone bara hamna i någon form av ställningskrig mellan sidorna "självklart ska barn få flyga" mot "inga barn på flyg". Sannolikheten att vi kommer att komma fram till någon gemensam åsikt kring detta är minimal, så hamnar man väl i det läget så är det troligtvis bäst att bara släppa diskussionen.

Bäst vore väl dock ändå om man kunde släppa den känslomässiga biten samt diskussionen kring om det är rätt eller fel att ta med (eventuellt skrikande) barn på flyg och istället försöka svara på frågan som faktiskt ställs i trådtiteln utifrån premisserna som råder i verkligheten att det ibland finns barn ombord när man flyger (och att de ibland skriker), samt att det finns personer som tycker att detta är väldigt jobbigt (men samtidigt inte har råd att boka privatjet).

Konstruktiva svar i en sådan tråd skulle kunna innehålla tips i stil med (detta är bara exempel, säger inte att något av dessa stämmer):
* Välj plats långt fram/långt bak/vid gång/vid fönster då sannolikheten att hamna nära barn ofta är mindre då
* Välj avgångar som avgår i tidsintervallet A-B då det är mindre vanligt att barnfamiljer reser då / välj avgångar i intervallet C-D då barn ombord med stor sannolikhet sover då / undvik avgångar i intervallet E-F då det är troligt att barn ombord är extra trötta då och med högre sannolikhet är griniga och skriker
* Åk hellre rutt A-B-C än direktflighten A-C
* osv....

Även praktiska tips på hur man kan hantera störningsmomenten (noise cancelling-lurar, gå en sväng bak till galley och drick lite vatten, osv, osv) skulle passa bra i tråden.

Kort sagt - praktiska och konstruktiva tips som svarar på ursprungsfrågan utan att lägga någon värdering i huruvida barn hör hemma på ett plan eller ej. Sen så inser väl även jag att det troligtvis är en utopi att en sådan tråd skulle existera i verkligheten.
 

Xpressen

Medlem
Det där med tysta kabiner är ingen dum ide. Det finna ju andra än småbarn som är stökiga, och med tillräckligt bra wi-fi kommer det säkerligen komma fler som ska tjattra i telefon också.
Det finns på tågen, och hamnar man där för att det är fullt i övrigt så får man finna sig i att vara tyst.

Det verkar som det finns bolag som åtminstone har infört barnfria zoner.

Allt fler vill införa barnfria zoner på flygplan | SvD Perfect Guide
 
Just det här avsnittet är intressant:

Så hur kommer det sig att inte fler har gjort det?
Enligt Airfwarewatchdog redaktör Tracy Stewart beror det på att flygbolagen inte vill skapa några skandaler.

– Det är troligtvis svårt för föräldrar att vara objektiva i sådana här fall. När frågan kommer upp tenderar folk att bli väldigt upprörda, säger Stewart till Business Insider.


För att komma runt problemet så går det ju alltid attt köra den politiska lösningen; hyckleri. Man berättar helt enkelt inte den verkliga anledningen utan använder ett svepskäl som inte är kontroversiellt. Till exempel tysta avdelningar. Funkade ju bra när det infördes på tågen!
Och det är ju faktiskt inte bara småbarn som kan vara högljudda.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen