Senaste nytt

Hur tidigt behöver man vara på Arlanda under Covid-19?

mha321

Medlem
Datapunkt gällande Terminal 2 runt 07:30 idag.

En kort, men trögrörlig kö till KLM-incheckningen för flighten som avgår 09:35. Endast en disk öppen, men åtminstone en till öppnades cirka två timmar före avgång. Gick snabbt med Sky Priority (ingen kö). Kön till säkerhetskontrollen såg överkomlig ut, bara några minuter. Med fast track var det bara att glida förbi.

Allt som allt en helt normal upplevelse, väldigt annorlunda från situationen i terminal 5 vid peaktimmarna (särskilt för de som inte har fast track).

Tips: välj flygbolag som använder terminal 2 i sommar…?
Det är extremt tids beroende. Var inne och kollade tidigare idag och då var det 40+ minuter till T2 och 5 respektive 10 till T5. Just nu är det 1 minut till T2...

Med lite tur kanske de sällan har lång kö samtidigt och då kan man alltid lösa det med bussen!
 

mha321

Medlem
Har Kastrup samma problem med köer?
Kastrup har till och från också provlem. Men jag tror inte de är riktigt lika extrema som på Arlanda. Många större flygplatser runt Europa har den typen av provlem nu.
Nej, systern flög igår till Arlanda runt 16-tiden och även om det var mycket folk så gick det fort sa hon! Betydligt bättre än Malmö.
En datapunkt räcker knappast för att säga nej. Jag har flugit flera gånger från Arlanda de senast veckorna där det varit mycket folk men gått hyfsat fort. Vid andra tillfällen, not so much.

16 tiden på em är väl inte direkt en högtrafik tid. Det är inte då det är jobbigast köer på Arlanda heller.

Även Kastrup varnar för långa väntetider på sin hemsida och rekommenderar minst 2 timmar för Europa flighter och 3 för långa. Så man ska nog inte ropa hej, tyvärr...
 

GOTBound

Medlem
Samma TT artikel, varav den övre bakom betalvägg:
Långa köer på Arlanda inför långhelgen

https://www.gp.se/nyheter/sverige/långa-köer-på-arlanda-inför-långhelgen-1.73538214

Den som tänkt flyga från Arlanda i Stockholm under Kristi himmelfärdshelgen bör ta höjd för att få vänta längre än normalt på att få komma igenom säkerhetskontrollen.
* * *
David Karlsson kan inte ge någon exakt tid för hur mycket längre resenärer bör ställa in sig på att få vänta – mer än "45 minuter och uppåt" – utan rekommenderar resenärer att ta kontakt med sitt flygbolag.
 

Mr Basic

Medlem
Idag 11.45 noll minuter kö i F-security och i princip tomt i SAS incheck.

1BE84A05-3B50-4883-B122-BDD126322642.jpeg


A4406A49-C081-4B50-B02D-93277AFA7FFC.jpeg
 
Toppen